View Full Version : Teac W524E
Joules
15 04 2002, 07:22 PM
Am pus acu' vreo 2 saptamani in forum un articol in legatura cu writeru Teac 24/10/40 care imi scria un cd la 16x in 10minute iar un cd la 24x in 15minute 8O !!! Eh, l-am schimbat (adevaru' era ca era stricat), mi-a dat unu nou-noutz, da' problema se repeta intr-un mod cat se poate de ciudat : cu DAO, imi scrie la fel de prost ca ala vechi, iar cu TAO merge super (cd la 16x scris in 5min30sec cu WinOnCd 5.01). Acum stau si ma intreb, oare Teac W524E nu suporta DAO sau exista vreo setare pe care eu nu o stiu ? :?
Sistemul meu : Duron750, Epox EP8KTA2, 128Mb SDRAM, 20Gb SeaGate ATA IV, GeForce2MX400, Teac 4/4/32 si sistemul de operare Windows2000 Professional. Celalalt writer e pe acelasi IDE cu asta nou.
Ah, inca o kestie : Teac-ul de 4x e pe PIO Mode (oricum atat suporta), iar asta nou e pe DMA Mode ! Ar trebui sa-l trec si pe asta nou pe PIO ???
Multumesc anticipat !
Hawkie
15 04 2002, 11:05 PM
Cred că ceva e în neregulă cu sistemul tău.
Încearcă să instalezi ultimele drivere ASPI și încearcă și cu Nero.
Merge writerul OK și în DAO și în TAO. În DAO e chiar mai rapid cu cateva secunde...vreo 4 min la 24x.
Încearcă de asemenea să deconectezi writerul vechi și lasă-l doar pe cel nou pe un canal IDE separat și vezi dacă mai face tot așa.
Bufferul în Nero cum se comportă? Stă la 99% sau mai scade ?
Joules
15 04 2002, 11:56 PM
Merci de raspuns ! Am incercat si cu Nero5580 (cu buffer-ul setat manual la maxim) dar am avut rezultate mai slabe decat cu WOC (bineinteles, de ordinul secundelor !!! Nu ca ar fi mers mult mai prost cu Nero). Buffer-ul statea la maxim la TAO in ambele programe, dar cand incercam cu DAO, buffer-ul fluctua ingrijorator de rau si, mai ales, nu ajungea niciodata sa fie full. Voi incerca si sa-l las singur pe IDE.
A propos, stie cineva ce inseamna DAO/96 ? :roll:
Am si eu o problema cu acelasi writer respectiv am niste CD-RW-uri de 2X si surpriza...Teac W524E cu firmware 1.0C nu stie sa stearga la 2X!!! Mai ciudat....Nu stie sa scrie RW sau R la 2X...La fel e si la voi?
Joules
16 04 2002, 12:18 PM
Cam asa ceva ! Asta pe care il am si eu, fie ca am incercat cu Nero, fie cu WOC, fie cu BlindWrite, nu vrea nici mort sa recunoasca vitezele de 1X si de 2X. Poate ca nu stie de ele ! :?
Oricum nu ma doare, il am pe ala de 4X care se ocupa de problemele astea ! :D
rezare
16 04 2002, 12:30 PM
Eu am tot 524E si merge foarte bine.4:30 un DAO cu overburning pana la 720mb in NERO 5580.
PIO este mult mai prost ca DMA, asa ca nu te stresa sa-l schimbi.
DAO/96 este explicat destul de bine de click dreapta pe el in NERO ( :)).
Apropo de ASPI, nu stiu daca e bine sau nu sa-i pui.Eu merg cu ce are default XP sau 2000 si merg ok.Am avut o tentativa sa-i pun pe ultimii si rezultatul a fost primul cd scris prost de NERO (vedeam fisierele, dar mergea foarte greu citirea).
Am gasit pe un site a lui Teac in Japonia urmatoaarele:
Recording Speed:
Reocrdable :
24X(Zone CLV) , 16x, 12X, 8X and 4X(CLV)
Rewritable :
10X and 4X (CLV)
Data Transfer Speed 40X Speed (CAV) :
CD-ROM Mode 1
CD-ROM XA Mode 2 Form 1
CD-DA (DAE)
17X - 32X Speed (Z-CAV) :
CD-RW
CD-ROM XA Mode 2 Form 2
4X Speed (CLV) :
CD-DA
Iata si link-ul http://www.teac.co.jp/dspd/product/optical/cd-w524e.html
Barmaleus
16 04 2002, 03:00 PM
Yup, Teacu' 24x scrie cu minim 4x. Si eu m-am mirat, dar mi-a trecut repede, ca nici de 4x nu mai am rabdare...
Joules, gasesti ForceASPI aici: http://clonecd.gearhost.net/clonecd/forceASPI17.zip
S-ar putea sa-ti rezolve problemele...
Acum o luna am luat si eu un Teac 524E, dar acum o saptamana a ... picat.
Da. In timp ce incercam sa scriu un cd cu Nero mi-a dat eroare, ceva de genul "uncalibrate erorr".
De atunci nici nu a mai scris, dar nici nu mai citeste.
L-am dus la garantie.
P.S. Nu l-am trantit, nu l-am lovit.
:x
rezare
16 04 2002, 03:59 PM
opa...:( 8O asta ma ingrijoreaza...dar sper ca am trecut momentul nefavorabil, ca il am de o luna :).
Hawkie
16 04 2002, 04:10 PM
Noroc că am 2 ani garanție
Schimba blank-urile si o sa ai o surpriza. Asta daca nu cumva e stricat pe bune, dar nu cred. Am un Sony :( de 12 si nu vrea nici in ruptul capului sa scrie cum trebuie la 12 pe Xenion. Ba scrie cu 12, cel mai des cu 8, dar si cu 4x. De afisat afiseaza ca scrie la 12x in toate cazurile. Timpul variaza insa de la 7 la 20 minute. Cd-urile sunt citite fara probleme. Orice alte blank-uri le scrie invariabil la 12. Deci...
maxie_ro
17 04 2002, 04:02 AM
A mai luat cineva de curand un CD-RW Teac 40X si i-a murit dupa vreo 2 - 3 saptamani.. parca erau cele mai bune, sau mi s-a parut mie ?
Barmaleus
17 04 2002, 09:11 AM
Teac-ul n-ar avea voie sa faca figuri din cauza blank-urilor. De ex. eu am scris fara probleme Xenion-uri la 24x (in jur de 4 minute).
Exista loturi si loturi...
Eu am zis ca asta poate fi o problema, nu ca este sigur vina blank-urilor.
Hawkie
18 04 2002, 11:31 PM
A mai luat cineva de curand un CD-RW Teac 40X si i-a murit dupa vreo 2 - 3 saptamani.. parca erau cele mai bune, sau mi s-a parut mie ?
Pai acu 2-3 saptamani nici nu exista Teac CD-RW 40x. Doar daca o fi fost primul care si l-a luat...
roboTZelul
20 04 2002, 01:17 PM
pentru danpa
Am si eu o problema cu acelasi writer respectiv am niste CD-RW-uri de 2X si surpriza...Teac W524E cu firmware 1.0C nu stie sa stearga la 2X!!! Mai ciudat....Nu stie sa scrie RW sau R la 2X...La fel e si la voi?
am rescris shi pe unitate TEAC 24x shi pe 40x... in legatura cu cd-rw pot sa iti spun ca detecteaza automat viteza maxima la care se poate scrie rw-ul shi ai shi optiunea 2x shi 4x.
try again :lol:
maxie_ro
20 04 2002, 01:51 PM
Pai acu 2-3 saptamani nici nu exista Teac CD-RW 40x. Doar daca o fi fost primul care si l-a luat...
pai cam a fost primul :lol:
pentru danpa
am rescris shi pe unitate TEAC 24x shi pe 40x... in legatura cu cd-rw pot sa iti spun ca detecteaza automat viteza maxima la care se poate scrie rw-ul shi ai shi optiunea 2x shi 4x.
try again :lol:
Nici cu Nero 5580 nici cu EZ CD Creator 5.02d nu am reusit sa scriu cu 2x. Si exact acelasi lucru l-am patit si cu unitatea Teac de 16X. Ce soft de stergere folosesti pentru CD-RW?
Am un TEAC 524E de 1 luna si merge super ; chiar daca pe un K6-2 400Mhz nu merge decat la 12x , un cd mi-l face in 7-8 minute..l-am luat de la Ultra Pro . Insa NERO 5.5.5.2 imi tot da un mesaj ca cica ar putea sa fie piratat ?!! 8O SI doar e cel din cutie , nu degeaba am luat versiunea reteil...
Am un TEAC 524E de 1 luna si merge super ; chiar daca pe un K6-2 400Mhz nu merge decat la 12x , un cd mi-l face in 7-8 minute..l-am luat de la Ultra Pro . Insa NERO 5.5.5.2 imi tot da un mesaj ca cica ar putea sa fie piratat ?!! 8O SI doar e cel din cutie , nu degeaba am luat versiunea reteil...
maruta
22 04 2002, 09:40 PM
Ce sa iti spun eu ... acelasi model de rewriter mi-am luat si eu acuma vreo 3 saptamani si pana acuma vreau sa iti spun ca am scris cred ca peste 15 CD (majoritatea fu functia copy -Nero 6.0 la max 8x pentru orice eventualitate);
La 24X nu am scris decat un singur cd si ala cu material de HDD ca mi-am permis avand in vedere ca am un hdd de 7200RPM si vreau sa iti spun ca in 4 minute nu a avut ce fuma din el .... e drept ca nu avea decat vreo 600MB dar...
aiwaman
25 04 2002, 10:38 AM
Se pare ca noile modele de prajitoare se cam grabesc cu scosul de noi si noi modele care de mai care bogata in X...
Asa cum a spus si Barmaleus...TEACul nu prea este pretentios la suportul folosit! Deci este posibilitatea sa fie din sistem...sau un lot de prajitoare facute cu "Kuru" . In legatuta cu vitezele de prajire si mai ales de reprajire ....se stie faptul ca un CDRW la 10X nu va merge scris pe un prajitor care are max 4x la reprajire....si daca nu poate scrie e valabil si inversul situatiei!
Din alt punct de vedere am patit si eu destule incidente cu un 24x TEAC...ca sa mai am atita incredere in ele!
Raman tot la Plextorasul meu :P
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.