PDA

View Full Version : Nero si WinOnCD ...

Iulian B
12 06 2002, 06:13 PM
Am urmatoarea problema: am un CDRW NEC NR7800B. Pana de curand scriam cu Nero 5.5.7.2 (parca...) si mergea foarte bine. Un coleg m-a rugat sa-i scriu ceva pe un CD si, daca am, sa-i pun acolo si un program de ars. Cum n-aveam decat kit-uri de WinOnCD si cum tipu' nu mai scrisese niciodata, m-a pus dracu' sa instalez alaturi de Nero si WinOnCD (pentru putina practica).
Acum: daca astea doua stau impreuna pot aparea bube? Motivatia intrebarii mele este ca incercand sa scriu cu WinOnCD sesiunea (ultima) n-a fost inchisa. Sa zicem ca nu-i nimic, se poate finaliza dupa. Atat doar ca n-am mai reusit. Nici cu Nero si nici cu WinOnCD. Si de scris, aidoma. Am purces la scrierea cu Nero (ca doar mergea, nu?) a informatiilor dorite, pe un CD nou (curat...) si am primit o eroare de genul "error fixation".
Si in sfarsit intrebarea: de la ce se trage? Din soft, din drivere, din inscriptor? Si ce pot face ca sa depasesc problema?
Multumesc
PS Am incercat o ardere si din Linux (MDK 8.2 Gnome-Roaster) cu acelasi rezultat.

razz
13 06 2002, 05:32 PM
In Win, Nero nu se intelege cu alt program de ars.
Scoate-le pe amandoua si reinstaleaza Nero.

In Linux ar fi trebuit sa mearga. N-ai facut cumva si un upgrade de firmware?

Iulian B
14 06 2002, 08:53 AM
Nu am facut nici un upgrade, da' intre timp am curatat un CD-RW de ce era pe el si am scris de proba ceva si a mers. A, o precizare, am scris sub Linux cu Gnome Toaster (acum cred ca am zis bine).
Acum am alta problema: nu gasesc un link rapid (ce-o fi, http, ftp..) sa descarc Nero 5.5.8.2.

razz
14 06 2002, 10:50 AM
ftp://ftp.nero.com/Nero5582.exe sau
ftp://ftp.ahead.de/Nero5582.exe

Cel mai rapid mi-a mers ftp://ftp4.nero.com/Nero5582.exe

Spin
14 06 2002, 10:52 AM
Pentru nero 5582 ai ftp://ftp.us.nero.com/Nero5582.exe.

razz: In Win Nero se intele foarte bine si cu alte programe de scriere. Punct.

razz
14 06 2002, 11:15 AM
...
razz: In Win Nero se intele foarte bine si cu alte programe de scriere. Punct.

Cei de la Ahead nu par atat de convinsi de ce spui tu. S-ar fi bucurat sa fie asa.
Citat din help-ul Nero 5.5.8.2 sectiunea FAQs, "My computer behaves unstable ..." :
"1. Did you install several different recording programs (like WinOnCD, EasyCDCreator, Gear, DirectCD, ...) on your PC? If so, then it's always a good idea to deinstall all recording programs except the one, you want to use. This helps to avoid driver conflicts.
2. Did you both install DirectCD and Nero? Nero and DirectCD are incompatible. Unfortunately, you must deinstall one of both programs to be able to use the other one. Ahead is working on a solution. ..."

Anunta-i repede pe astia de la Ahead ca ai gasit solutia sa nu se mai chinuie atat. :)
Din experienta proprie Nero + WinOnCD(DirectCD) = ambele nu au mai functionat
Nero + CDRWin3.9 = functionale dar unstable (erori)
Nero + CloneCD = n-am incercat inca
Cam atat. Punct.

Spin
14 06 2002, 12:07 PM
Nero+CloneCD+EZ CD Creator merg impreuna fara nici o problema. Iti spun asta din experienta. Inclusiv cu DirectCD. Si nu am nici un confilct, nici o problema.

razz
14 06 2002, 12:21 PM
Probabil folosesti o versiune mai veche de Nero.
Conform http://www.cdmediaworld.com/hardware/cdrom/cd_oversize.shtml #OverSize a CD-R using Nero :
"The last few versions of Nero may cause other burn programs to fail! WinOnCD and Easy CD Creator both don't work anymore after installing Nero."

Spin
14 06 2002, 01:40 PM
Probabil folosesti o versiune mai veche de Nero.
Conform http://www.cdmediaworld.com/hardware/cdrom/cd_oversize.shtml #OverSize a CD-R using Nero :
"The last few versions of Nero may cause other burn programs to fail! WinOnCD and Easy CD Creator both don't work anymore after installing Nero."

Mai Toma! Daca eu iti spun ca merge ce te tot agati de help, de nu stiu eu ce web stie-uri...am Nero 5.5.8.2., Clone cd 4 si EZ CD Creator 5.1. Apoposito...tu ai incercat si nu a mers?

Barmaleus
14 06 2002, 02:19 PM
Sunt cazuri si cazuri, nu va mai certati... :roll:
Eu folosesc Nero, InCD, CloneCD si Feurio. Nu se calca pe bataturi.
Nimic de la Roxio though, thank you very much... :lol:

Spin
14 06 2002, 03:13 PM
Nu ne certam. Ne expuneam parerile.

Iulian B
17 06 2002, 12:40 PM
Multumesc tuturor.
Am descarcat Nero de la Tiscali downloads, am dezinstalat tot (Nero, WinOnCD, cu tot cu urme de prin registri), am instalat Nero 5.5.8.2 si am trecut la teste.
Se pare ca pe langa incompatibilitatile dintre programele de ars, unitatea (NEC NR-7800B) nu vrea sa scrie pe medii cu protectia albastra (zic bine?), in cazul de fata TDK CD-R80.
Zic se pare, pentru ca pe un Imation CD-R de 80 min, cu protectie alba a scris foarte bine (Nero sub Win si Gnome Toaster sub Linux), ca si pe un Shark CD-RW de 70 min, blank-uit si re-blank-uit de vreo 10 ori.
Dar poate ca nu-i place TDK-u', cu Verbatim n-am incercat ...
I.

toshy
17 06 2002, 04:09 PM
aaa... exista si alte ASPI-uri. adaptec le face foarte frumos :D

Iulian B
22 06 2002, 01:01 PM
Revin ...
Ceva s-a petrecut cu NEC-ul meu (in urma instalarii WinOnCD alaturi de Nero) pentru ca am reusit sa ard acele TDK-uri ... dar pe un alt calculator - identic d.p.d.v. hardware si avand NERO 5.5.7.2 instalat.

Iulian B
22 06 2002, 01:02 PM
Revin ...
Ceva s-a petrecut cu NEC-ul meu (in urma instalarii WinOnCD alaturi de Nero) pentru ca am reusit sa ard acele TDK-uri ... dar pe un alt calculator - identic d.p.d.v. hardware si avand NERO 5.5.7.2 instalat.