View Full Version : Se repara un HDD cu BAD-uri?
Mai bine zis un HDD care are 3 BAD-uri se poate repara? Am sunat pe cei de la firma de unde l-am luat si mi-au zis sa trec cu el la ei ca mi-l repara. E posibil? si daca da cum se face pentru ca nu as vrea sa trec pe la respectiva firma deoarece sunt niste incompetenti, ultima data cand am fost la ei pentru o recuperare de date de pe o partitie mi-au recuperat respectivele date dar nu stiu din ce motiv mi-au sters tot ce era pe partitiile celelalte unde aveam mai multe informatii "valoroase" chiar mai "valoroase" decat ce era pe prima partitie!.
Ideea este BAD-urile se repara sau doar se ascund?
Va multumesc.
uzunmicky
15 04 2004, 05:13 PM
Eu dupa cate stiu, bad-urile se ascund sau izoleaza..dar ca sa fi sigur pe tine suna la Quartz (parca la ei am auzit ca au laborator), si intreaba-i pe ei, sunt profi in asa ceva, au scule profi de reparat hdd si recuperat date, chiar si la capete de citire duse.pretul probabil pe masura, dar daca esti din Bucuresti nu te costa mult sa suni la ei, sau trimite-le un mail.Sau daca ai colectia CHIP, gasesti un articol despre ce pot face baietii:)Succes
am vazut articolul respectiv dar nu mai am revista
un numar de telefon, ceva ai?
nu sunt din Bucuresti dar nu e o problema pot sa sun!
uzunmicky
15 04 2004, 06:09 PM
hhm.. pai ar fi www.quartzmatrix.ro-IASI
Tel: +40 - 32 - 21.72.48
+40 - 32 - 21.72.58
Fax: +40 - 32 - 21.72.62
www.quartz.ro-Bucuresti
telefon / fax: (021) 410.99.48, 410.99.49, 411.18.65
Partea nasoala e ca nu mai stiu care dintre astea doua:) Cred ca aia din Bucuresti.In cel mai rau caz, intreaba redactorii CHIP.Bafta
salex
20 04 2004, 02:08 PM
Bad-urile nu se fac, asa, singure ...
Excluzand faptul unui soc puternic, singura explicatie de aparitie a lor este uzura mecanica (motor cu variatii de viteza, sau actuator supus unor chinuri crancene).
Rar de tot partea electronica poate determina aparitia unor bad-uri (logice sau fizice).
Chiar daca se pot repara (izola) bad-urile, cel mai bine este sa-ti iei un hard nou.
war4peace
20 04 2004, 03:22 PM
Incearca HDDRegenerator, dar vezi ca nu e gratuit. E un utilitar foarte bun...
melcu
20 04 2004, 03:44 PM
Daca sunt bad-uri logice se pot "repara" . Daca sunt fizice se repară doar cu unul nou :D
eu am scapat de badurile logice prin repertitionare si format..
cele fizice.. ata ete.. de descurci cu hdd-ul asta pana ai bani/timp/chef sa-ti iei altul..
am scapat de ele
se pare ca erau logice
dar a fost chin mare
cu nici un utilitar nu reuseam...
pana la urma am luat un program de la WD de pe pagina si am scanat hdd
tot imi spunea ca mai am unu
dar m-am hotarat si am scris TOT HDD-ul cu zerouri (cu acelasi programior de la WD) si dupa l-am repartitionat si acum e totul ok.
Inainte incercasem si cu repartitionare cu reformatare dar cu ce n-am incercat. Nu stiu de ce n-a mers!
E Bine ca e totul OK!
war4peace
21 04 2004, 11:33 AM
Scaneaza-l, totusi, cu ceva utilitar, recomand Disk Manager, ca sa vezi daca bad-ul ala se mai manifesta.
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.