View Full Version : Detectare driver si update automat ? Cine stie?
Salutare,
stie cineva vreun program care scaneaza componentele hard si versiunile de driver si sa le updateze automat? Ceva free daca se poate sau macar trial pentru cateva zile.
Multumesc mult celor care raspund !!!
Tucci_i
29 08 2005, 02:09 AM
update driver din windows :)
rasta4ian
29 08 2005, 03:11 AM
update driver din windows :)
Asta cauta si pe net pentru drivere mai noi??? E efiient? Nu cred
Bamse1
29 08 2005, 03:16 AM
nu cauta pe net dar le gasesti tu pe net, le salvezi pe pc si apoi dai update din windows si el le instaleaza automat de pe pc
gandeste-te ca sunt multe produse pt care exista o gramada de drivere...unele mai bune altele mai slabe...pe care sa le aleaga acel ipotetic program de care vb tu?
SoNic
30 08 2005, 04:30 AM
Update-ul de drivere din Windows iti va da ceva din baza lor de date de drivere certficate. Nu insa si cele mai noi - la mine mi-au recomandat un driver vechi de 3 ani pt placa de sunet. Cea mai sigura solutie este tot manuala...
Tucci_i
30 08 2005, 04:56 AM
vreti o solutzie buna?
http://www.symplisit.com/en/drivermagic.html
cine are versiunea pro se poate considera fericit :)
catacc
30 08 2005, 11:10 AM
merge un pic si cu everest, ca afiseaza linkurile pentru producatorul fiecarei componente
raducu05
23 09 2009, 02:16 PM
am un webcam pe care nu scrie nimic....are o forma ca de gandac si e mov...si as vrea si eu un program care ar putea detecta ce fel de webcam e....am incercat cu drivermagic,everest,unknown device identifier dar nimic.....ati putea sa ma ajutati si pe mine? multumesc
Stejarul
23 09 2009, 02:39 PM
are o forma ca de gandac si e mov...
Pune mana pe o surubelnita... Trebuie sa scrie "prin ea" cum se numeste :)
CristiN2005
23 09 2009, 02:46 PM
Drivere pentru Unknown Devices
In mod normal atunci cand achizitionam o componenta noua pentru computer (placa video, placa de sunet, etc) aceasta vine insotita de un CD ce contine driverele necesare pentru instalare. In cazul in care pierdem CD-ul cu drivere exista (aproape) intotdeauna optiunea descarcarii driverelor de pe siteul oficial al producatorului.
Insa ce facem atunci cand, dupa o reinstalare de Windows sau in alt caz nefericit, ne trezim ca pe langa faptul ca nu gasim CD-ul cu drivere, nu reusim sa identificam nici producatorul componentei care ne intereseaza?
Ei bine, solutia este simpla. Fiecare componenta instalata intr-un computer poate fi identificata dupa Vendor ID si Device ID. Daca reusim sa gasim aceste doua valori, putem identifica producatorul piesei respective si implicit sa gasim driverele care ne intereseaza. Iata cum trebuie sa procedam
1. Deschideti Device Manager (Control Panel>System>Hardware>Device Manager)
2. Componenta pentru care doriti sa gasiti driverele apare ca Unknown device asa ca este usor sa o identificati.
3. Click dreapta pe Unknown device si apoi click pe Proprieties.
4. In fereastra Proprietati mergeti la Details si selectati Device Instance Id din meniul de mai jos.
5. Ar trebui sa apara un cod de genul celui de mai jos:
PCI\VEN_8086&DEV_27DC&SUBSYS_30868086&REV_01\4&1E46F438&0&40F0
6. Sectiunea de cod colorata in ROSU reprezinta Vendor ID iar portiunea colorata in VERDE indica Device ID. In exemplul de mai sus:
Vendor ID = 8086
Device ID = 27DC
7. Dupa ce ati gasit cele doua coduri de identificare intrati pe siteul PCI Database (http://www.pcidatabase.com/). Utilizati codurile pe care le-ati obtinut pentru a gasi producatorul componentei pentru care cautati drivere. Pentru a obtine rezultate relevante sfatul meu este sa efectuati cautarea atat dupa Vendor ID cat si dupa Device ID si apoi sa comparati rezultatele pentru a vedea daca indica acelasi producator
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.