PDA

View Full Version : Alcool din porumb

adi_bmf
02 10 2005, 05:41 PM
Am si eu mare nevoie de niste tutoriale, HOWTO, detalii , orice despre metodele de productie ale alcoolului din porumb. Daca stie cineva un site sau are ceva date pe acasa, il rog sa posteze.
Multumesc....

frunzaverde
02 10 2005, 06:01 PM
Am si eu mare nevoie de niste tutoriale, HOWTO, detalii , orice despre metodele de productie ale alcoolului din porumb. Daca stie cineva un site sau are ceva date pe acasa, il rog sa posteze.
Multumesc....

http://journeytoforever.org/biofuel_library/ethanol_motherearth/meCh1.html

Ia aici despre cum se face alcool etilic din diverse chestii. Sunt si tutoriale folosind diverse substante. Chiar, la ce vrei sa folosesti rezultatul? La combustibil?

Miliniuță
02 10 2005, 07:06 PM
La :alcoholi: :drunksin:

adi_bmf
02 10 2005, 08:49 PM
Chiar, la ce vrei sa folosesti rezultatul? La combustibil?

Nici eu nu stiu pentru ce este.... :P . M-a rugat un prieten sa-i fac rost de niste metode de producere a alcoolului din porumb, atat, nu tu detalii, nimic. Nici eu nu l-am intrebat...

florinel000
02 10 2005, 09:12 PM
eu am vazut la o distilarie cum se face alcoolul din cereale.

Mai intai macini cerealele, le pui in recipiente, le umezesti si pui niste drojdie de bere sau de vin peste, lasi cateva zile, pana vezi ca au inceput sa apara musculite si distilezi. Rezultatul este mai bun cu cat porumbul sau cerealele sunt de mai buna calitate(au mai mult amidnon)deoarece amidonul de calitate se transforma 100% in alcool sub actiunea bacteriilor.

SoNic
02 10 2005, 09:40 PM
Aici ai tipuri de alcool... distilatele de cereale se cheama whisky sau vodca (mai putin in Ucraina unde vodca se face din cartofi... alcoolicii!)
http://en.wikipedia.org/wiki/Alcoholic_beverage#Types_of_alcoholic_beverages

Stalker
02 10 2005, 09:54 PM
Dupa ce-l faci poate ne faci si noua un demo la gust, ce zici ? :):)

SoNic
02 10 2005, 10:12 PM
Dupa ce-l faci poate ne faci si noua un demo la gust, ce zici ? :):)
Te increzi intr-un incepator??? Sau deja esti orb si cu ficatul cirotic asa ca nu mai are importanta?

adi_bmf
02 10 2005, 10:48 PM
Va multumesc la toti.... dar nu stiu pentru ce ii trebuie lu' ala. :roll:. Asa ca va trebui sa mai asteptati pentru taste test :wink: .