View Full Version : Pareri/sfaturi, soft indispensabil pentru Windows.
NicuDavid
22 03 2006, 09:52 PM
Deci odata instalat un sistem Windows nou-nout pe un PC, singuru' soft indispensabil pe el ar fi un pachet de securitate cum ar fi Norton Internet Security 2006 care sa aiba anti-virus, anti-spyware, firewall, etc., si un pachet de utilitare pentru sistem cum ar fi Norton SystemWorks 2006. Am pus astea doua de la Symantec ca exemplu ca sa intelegem toti despre ce e vorba. Acum astept sfaturi/pareri de la voi care ar fi cele mai bune pachete, ce folositi fiecare, etc..
Noroc!
comRace
22 03 2006, 10:43 PM
securitate: Kaspersky 6.0
firewall: cel din SP2
antispy: MS Antispy sau Ad-Aware sau ewido security suite
codec: ffdshow
player video: media player 10 sau VLC sau BSPlayer
player audio: Winamp
IM: Gaim sau Y!Mess sau Trillian
p2p: rmDC++ sau DC++
browsing: Firefox sau Opera
office: MS OfficeXP
astea ar fi...:)
Vlad01
22 03 2006, 10:50 PM
Player video: MPlayer ;)
Federals
22 03 2006, 11:13 PM
s-a mai discutat....e un topic mai jos ;)
iar daca vrei sa iti transformi pentium-ul 4 in 486, foloseste Norton Internet Security 2006 :D
alecs1
22 03 2006, 11:46 PM
katmouse
http://unxutils.sourceforge.net/, dacă o să le meargă vreodată situl
restu whatever, o să le spună alții, dacă nu se închide topicul
de asemenea tipul ăsta http://webtoman.com/local/programs.php are niște sugestii interesante, cred că o să le încerc pe toate
Federals
22 03 2006, 11:49 PM
alecs1 incearca sa iti setezi fonturile....ca nu se vad diacriticile
Foxter
23 03 2006, 12:56 AM
Antivirus:KAV
Firewall: Zone Alarm (http://www.zonelabs.com/store/content/catalog/products/sku_list_za.jsp;jsessionid=EhSdegv1WLoid40nCnb1NKF xObh8XeZHsc6yb6yMa9jx3KIq5dj5!-1430210973!-1062696904!7551!7552!NONE?dc=12bms&ctry=US&lang=en&lid=dbtopnav_zass)
Antispy: Ad-Aware SE Personal (http://www.download.com/Ad-Aware-SE-Personal-Edition/3000-8022_4-10045910.html?part=dl-ad-aware&subj=dl&tag=top5)
Player video: MPlayer for Windows (http://mpf.dzm.hu/download.php)
Player audio: Foobar 2000 (http://www.foobar2000.org/) cu Kernel Streaming (http://www.foobar2000.org/components/index.html)
Browsing: Firefox (http://www.mozilla.com/firefox/) sau Opera (http://www.opera.com/download/)
Office: Open Office (http://download.openoffice.org/index.html)
Curatare registrii, stergerea fisierelor temporare si curatarea urmelor: Microsoft RegClean (http://www.majorgeeks.com/download458.html), RegCleaner (http://www.worldstart.com/weekly-download/archives/reg-cleaner4.3.htm), CCleaner (http://www.ccleaner.com/ccdownload.asp)
Eu am dat jos XP-ul si am si am instalat windows 2003 server care din pct. de vedere al securitatii este net superior XP(cu toate SP-urile lui cu tot). Intradevar pe 2003 nu poti rula chiar orice pe el(ma refer la anumite jocuri si la anumite programe) dar merita, iar pentru jocuri am facut o partitie separata , special pentru jocuri cu ajutorul prg. Partition Magic
Antivirus : NOD32 versiune full + un antispyware lesinat + firewall windows
Utilitare :Office 2003 , Adobe Reader 7,winrar 3.51.
Multimedia & video : BSplayer + codecurile de rigoare(ffdshow,xvid,divx,etc),winamp 5.03
Browser : Firefox-Mozilla
Nero 6.6.0.16
cam atat deocamdata ;)
mai revin :D
sneferu
23 03 2006, 07:47 AM
Deci odata instalat un sistem Windows nou-nout pe un PC, singuru' soft indispensabil pe el ar fi un(1) pachet de securitate cum ar fi Norton Internet Security 2006 care sa aiba anti-virus, anti-spyware, firewall, etc., si un(2) pachet de utilitare pentru sistem cum ar fi Norton SystemWorks 2006. Am pus astea doua de la Symantec ca exemplu ca sa intelegem toti despre ce e vorba. Acum astept sfaturi/pareri de la voi care ar fi cele mai bune pachete, ce folositi fiecare, etc..
Noroc!
Deci singurul soft este 2 softuri :flamer:
Firewall:Zone alarm
AV:Bitdefender 9
Office: openoffice.org
vizualizare imagini:irfanview
player video:BSplayer, WMP10
player audio:Winamp
IM:Yahoo Messenger, MSN Messenger
CocoSS
23 03 2006, 10:00 AM
Antivirus:Norton Antivirus 2005
Antispyware:MS Antispyware
Player Video:BSPlayer
Player Audio:Windows Media Player
Codescs:Ace Mega Codecs Pack 6.03
Alte programe utile:Daemon Tools,Advanced Unninstaler 2006,Auto Patcher,Nero 6.6.,Office 2003,Adobe Acrobat Reader 7 etc.
albinutza
23 03 2006, 12:51 PM
Antivirus-Avira
Firewall-Kaspersky Antihacker
Multimedia-Bsplayer,VLC+K-lite codec pack
Browser-Firefox 1.5.0.2
Antispyware-Spybot,Spyware blaster
MLADEN
23 03 2006, 01:08 PM
Eu după ce instalez windows-u' instalez driverele, voi nu? :mrgreen:
Federals
23 03 2006, 03:04 PM
:lol:
NicuDavid
23 03 2006, 06:22 PM
Noroc la toti!
Unele comentarii isi au rostu', altele nu.
Bun asa... sa trecem mai departe.
Deci nu ma intereseaza player-e si alte minuni. Doar un pachet de securitate care sa aiba antivirus, antispyware, firewall, etc., si aici v-ati dat cam toti cu parerea si un pachet de UTILITARE, unde am pus ca exemplu Norton SystemWorks 2006, si aici n-am vazut nici o parere. Sunt multe programe de felu' asta... haideti ziceti configuratia perfecta.
Noroc!
daron
23 03 2006, 06:30 PM
s-a mai discutat.... da un search :D
MLADEN
23 03 2006, 06:32 PM
Utilitare pentru ce? fi mai precis, pentru că pentru unii utilitarele necesare ar fi (de exemplu) programe de prelucrare A-V, pentru alții diferite limgaje de programare...
NicuDavid
23 03 2006, 06:36 PM
Pai ti-am pus ca exemplu Norton SystemWorks 2006... si am cerut asemanatoare. Ce face Norton SystemWorks, iti pregateste mancarea?
daron, care sa se axeze numa' pe astea doua categorii de programe, nu. E unu' mai general asa, l-am vazut si eu.
Noroc!
MLADEN
23 03 2006, 06:38 PM
N-am nici cea mai mică idee ce face norton SW, ultimul norton pe care l-am folosit a fost Norton Commander.
NicuDavid
23 03 2006, 06:45 PM
Uite aici: Norton SystemWorks 2006 (http://www.symantec.com/home_homeoffice/products/system_performance/nsw2006/index.html).
Alt soft care ar intra in categoria asta si care ar putea intra in comparatie ar fi TuneUp Utilities 2006, nu?
Hai fa si tu un top acuma, daca tot am insistat atata.
Noroc!
MLADEN
23 03 2006, 06:51 PM
Sorry, tot n-am înțeles ce face exact, fi te rog mai explicit.
NicuDavid
23 03 2006, 06:55 PM
Viziteaza linku'. Daca nici dupa ce vizitezi linku' nu intelegi, nu te mai chinui, nu e nici o problema. O sa-si dea altii cu parerea, nu suntem doar noi doi.
Noroc!
MLADEN
23 03 2006, 07:12 PM
Eu nu găsesc să fie ceva acolo indispensabil, de fapt am impresia că nu știi nici tu exact ce vrei...
NicuDavid
23 03 2006, 07:21 PM
Pai indispensabil nu e nimic. Nici un anti-virus, nici un firewall. Pentru fiecare e indispensabil cate ceva. Pentru unii, poate indispensabil e sa aiba FIFA instalat, pentru altii altceva, etc.. Pentru mine e ce am zis in primu' post. Oricum, eu am impresia ca TU stii foarte bine ce vreau, doar ca-ti place sa o arzi offtopic. Tu stii de ce, poate ai vreun concurs cu cineva, cine stie. Hai sa ne oprim aici, fa un top daca ai inteles despre ce e vorba(sigur ai inteles), deci mai bine zis daca vrei, daca nu, nu. Chiar nu e nici o problema, problema ar fi daca am continua asa. :-)
Te salut!
MLADEN
23 03 2006, 07:35 PM
(cum am scris) habar n-am ce conține norton sistem works, pentru că ultima oară când am folosit norton utilities (adică doar o parte din norton sistem works) a fost când mai foloseam windows 9X dar și atunci din norton utilities foloseam doar NDD și speedisk care au devenit inutile sub windows XP (deaceea am și renunțat la NU)
Ce nu înțeleg îi, dece nu vrei să spui ce conține NSW ca să pot spune și eu ce folosesc deoarece se pare că driverele nu sunt importante (sau nu te interesau)...
P.S: Despre ce top vorbești?
Federals
23 03 2006, 08:52 PM
NicuDavid iei o mare teapa cu Norton SystemWorks, mai ales 2006. e ca si cum ai pune XP pe AMD @ 500 MHz ;)
vrei un top? vezi pe http://www.filehippo.com/
daron
23 03 2006, 09:31 PM
Norton SystemWorks e un pachet de programele de scandisk, win repair tools, defrag etc...
Federals
23 03 2006, 09:34 PM
dar consuma si exagerat de multe resurse...&nu e atat de stralucit
daron
23 03 2006, 10:12 PM
dar consuma si exagerat de multe resurse...&nu e atat de stralucit
Exact :) Totusi Norton InternetSecurity e misto :p
CocoSS
23 03 2006, 10:35 PM
Exact :) Totusi Norton InternetSecurity e misto :p
Si consuma la fel de multe resurse ca de altfel toate produsele de la Symantec:P
darkfx
23 03 2006, 10:39 PM
Antivirus: Nod32
Firewall: nici unul, utilizez IPSec
Anti-Spyware: nici unul
Browser: Firefox 1.5.0.1
Client Mail: Outlook 6
...
restul nu e important, fiecare instaleaza ce vrea la capitolul multimedia
LE: si sa mor eu daca am avut o problema cu el pana acum (pe langa asta, ruleaza mult mai rapid decat junghiul de WinXp)
IceCub
23 03 2006, 11:54 PM
Windows XP SP2 + Hotfixes
KAV 5 / Firewall-ul din Windows
Nero 7
AdAware
Spybot S&D
Adobe Acrobat Reader 7
Office
Macromedia
DivX + Xvid + AC3 Filter
BSPlayer
WinAmp/Foobar 2K
Windows Commander
Incredimail
Mozilla Firefox
RSS Reader
IrfanView
Skype/Yahoo Messenger
+ altele marunte
frunzaverde
24 03 2006, 03:07 AM
pe windows eu de asta am nevoie (minim):
Antivirus NOD32
Firewall Tiny / ZoneAlarm PRO
Anti-spyware : AdAware Pro + Spybot S&D
Browser : Mozilla Firefox + un numar de extensii
Client de e-mail : Mozilla Thunderbird
Player de muzici : Foobar2000
Player video : Mplayer si BSPlayer
Nero 7 si Alcohol 120%
OpenOffice.org 2
Irfanview
GAIM 2.0.0 beta 2 (il recomand clar in locul Yahoo! Messenger/Trillian etc.) - e mult mai stabil decat Yahoo 7/7.5 chiar daca e beta
Tor si Privoxy
Cygwin (cu tot cu gcc si g++, plus X)
RealVNC/TightVNC/UltraVNC
Bittorrent si Azureus
un client DirectConnect (DC++ acum, a fost oDC pe vremuri)
Notepad plus plus
Adobe Acrobat Reader, The GIMP si Paint.NET
Inkscape, Illustrator si Photoshop
.NET framework, si 1.1 si 2
in functie de la ce urmeaza sa-l folosesc, mai trebuie si Visual Studio si un C++ Builder si de obicei si un Delphi sau un server WAMP sau Adobe/Macromedia Flash si Dreamweaver sau de Qemu si VmWare sau de cine-stie-ce alte softuri/servere etc.
Pentru a nu ma chinui sa instalez toate chestiile astea la fiecare setup de windows, am facut un dvd aproape integral unattended care instaleaza o mare parte din chestiile astea impreuna cu un XP SP2 pre-patchuit pana la zi, dvd de pe care m-am asigurat sa lipseasca chestii precum paint, wordpad, notepadul vechi si windows media player 10..
MLADEN
24 03 2006, 07:04 AM
Windows SP1 (+ driverele de rigoare)
DirectX 9C
Total Commander (de fapt ăsta-i deja instalat, doar îi fac shortcut)
Acdsee 4.0
3Dmark (01+03+05+06)
Acrobat reader
Daemon tools
nero 6
Fraps
Rivatuner
SANDRA
everest
office 97
speedfan
(cam atăta, restul programelor le instalez în funcție de nevoi)
și
Windows SP2 (+ driverele de rigoare)
Total Commander (de fapt ăsta-i deja instalat, doar îi fac shortcut)
Winfast PVR
Zonealarm
Spybot
Bitdefender
Adaware
Opera
Firefox
Acdsee 4.0
Acrobat reader
Daemon tools
nero 6
Rivatuner
SANDRA
everest
office 97
speedfan
DivX + XviD + AC3 (media player clasic nu trebuie instalat)
winamp
Subtitle Workshop
Corel
yahoo messenger
(cam atăta, restul programelor le instalez în funcție de nevoi)
Windows-ul are scandisk+defrag încorporat deci nu este nevoie de altele.
Iar dacă windows-ul merge prea greu sau dă prea multe erori atunci cea mai bună soluție este să-l reinstalez, dar asta se întămplă foarte rar (n-am mai reinstalat windows-urile de mai bine de un an) :)
Sper că am reușit să nimeresc să spun ce programe folosesc care sunt echivalentul lui norton SW.
axismundi
24 03 2006, 09:11 PM
Firewall: NOD32 (ma mir ca nu au zis mai multi de el)
AV: outpost firewall pro (nu-i f cunoscut, da e bun, garantez eu :D)
Office: office10 sau openoffice
vizualizare imagini:irfanview
player video: WMP10
player audio:Winamp
(desi singurul soft cu adevarat indispensabil pt windows ar fi, dupa parerea mea, linuxu :D)
Alexandru
25 03 2006, 02:06 AM
NicuDavid: Cum ziceai mai înainte, nici un soft nu e indispensabil! ;) Însa dacă tot întrebi de programe utile, ordinea preferințelor mele ar fi următoarea:
Pentru că Windows este așa de vânat de către diverși, mai mult sau mai puțin binevoitori, pe prima poziție pun un antivirus. Eu am pus Avast Antivirus. E mic, destul de eficient și nu-mi ocupă inutil resurse. Aș mai adăuga și un anti-spyware, ceva gen AdAware, dar, cum vei vedea mai încolo nu navighez oricum pe net.
Cum unul din marile lipsuri ale Windows-ului este gestionarea eficientă a stocării fișierelor, aceasta având ca rezultat fragmentarea lor, pun pe a doua poziție un defragmentor. Windows are un Diskeeper Lite în Computer Management, însă ăla e prea rudimentar. Eu am optat pentru același producător: Executive Software cu al său Diskeeper. Versiunea 9 își face treaba foarte bine.
Pe poziția asta am pus un browser suplimentar de web. Aici nu vreau sa creez conflicte. Eu am instalat Mozilla Firefox. Altii poate vor Opera... La Mozilla am adăugat și un modul, adblock.
Cam asta ar fi un top 3! Restul și le instalează fiecare în funcție de mașinăria pe care o are. Un soft de gravat CD-uri sau DVD-uri, niște codecuri, niște playere.... A, era sa uit, top 3-ul ăsta vine dupa toate actualizările sistemului! ;)
NicuDavid
25 03 2006, 05:53 AM
Noroc la toti!
De cand am inceput threadu' asta, am probat pana acum 3 configuratii...
Prima data am pus pe sistem ditamai Norton Internet Security 2006 si Norton SystemWorks Premier 2006. Ce sa zic, Symantec e Symantec, sunt puternici, da' eu cred ca s-au jurat sa dea la pamant cu orice sistem modern. :-) Deci te rupe, chiar si cu o configuratie 2006. In rest nu te poti plange, isi fac treaba, doar ca e exagerat de greu, pentru un PC asa de casa.
A doua, ca sa mai usurez putin treaba, am probat ZoneAlarm Internet Security Suite. ZoneAlarm au nume bun, de mult timp, si pe multe pagini sunt in top. Ai firewall, anti-uri pentru virus, spyware, etc-uri... Deci suite de securitate in toata regula, de calitate si mult mai usor ca Norton-u', deci s-ar putea folosi pe un PC de casa fara probleme.
A treia, ca sa usurez si mai mult am zis sa nu mai instalez un pachet intreg ci sa folosesc firewall-u' din XP SP2, si sa instalez doar un antivirus, deci nu un pachet intreg. Si am ales Kaspersky Anti-Virus Personal. Stiam de mai mult timp ca e tare, tare, si v-am vazut si pe multi de aici ca l-ati pus.
Deci ideea ar fi sa fie configuratia cat mai usoara. Se merita asta ultima, se merita alta? Voi ce ziceti?
O chestie care nu-mi place deloc e ca mai toti au inceput sa vanda DOAR suite-uri intregi. Si-ti baga acolo o gramada de chestii care poate nu vrei sa le folosesti. De exemplu, daca vrei sa iei ultima versiune de la Nero Burning ROM, tre' sa iei tot pachetu' Nero 7, o gramada de aplicatii. Urat...
Ah, era sa uit... in loc de SystemWorks care e foarte foarte greu, am zis sa folosesc TuneUp Utilities 2006, foarte usor si are cateva chestii frumoase, plus defragmentatoru' din Windows.
Va salut!
Foxter
25 03 2006, 04:13 PM
Zone Alarm este doar firewall (varianta free). Deci in cazul asta nu e nevoie sa instalezi un pachet intreg cum ar fi Zone Alarm PRO sau ZoneAlarm Internet Security Suite.
alecs1
25 03 2006, 06:06 PM
kde pe windows are cineva, se poate? merge? am auzit ceva de cygwin și kde, apoi mai este și http://wiki.kde.org/tiki-index.php?page=KDElibs+for+win32 dar asta zice clar ce înseamnă, nu e ceea ce vreau eu
kwin cred că ar face căcănăria de interfață windowsului aproape umană
citind acest thread am vaz acolo ca s a adus vorbaa de NSw 2006, si cum de la 2002 n am mai folosit..
am zis:"4 ani sa vezi ce meserie o sa fieee" :((.. am ramas uimit de cata stagnare e vorba..
windoctor, disk doctor si speeddisk arata la fel,dar nu asta e problema, ci ca sunt la fel de ca in 2002...
si cere la resurse =)).....deci nu cred c am fost vreodata asa de stunned by a program ca asta;
cat despre kitul ideal: (in ordine)
1.Xp (sp2)
2.Total Commander si Daemon
3. Mcafee
4. Winrar&Nero 7&Adobe Professional
5. Winamp 5.10
6. Msgr&Odc&Skype&Gaim&Opera
7. Mplayer
8. Speedfan&Everest&3dMark 03&Sandra Professional
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.