PDA

View Full Version : Pasaport in regim de urgenta

chitza
28 03 2006, 07:32 PM
Si-a facut cineva de curand pasaport in regim de urgenta?
Ideea e ca maine ar fi cam ultima zi utila in care as putea sa demarez procedura, insa nu stiu daca fac drumul degeaba sau nu...

Pe buletinul meu am adresa din Galati, insa acum sunt in Bucuresti. Pot sa-mi fac pasaport in regim de urgenta in Bucuresti? Daca da, trebuie sa fiu prezent cu N ore inaintea inceperii programului de lucru, sunt cozi interminabile sau lucrurile au mai evoluat in tarisoara asta?

akenathon
28 03 2006, 07:37 PM
daca stai in b cu viza de flotant in regula du-te la sectia de politie de care apartii. teoretic ar trebui sa poti scoate pasaport de-aici... dar tot dureaza niste zile (3 zile in loc de o luna, parca)...

Ilici
28 03 2006, 08:46 PM
Nu stiu daca se pot face in regim de urgenta la sectiile de politie (desi s-ar putea).

Eu m-am dus la directia generala de pasapoarte (pe bd. dacia, pe langa romana) si era o coada infernala. A doua zi m-am dus la 7 acolo (programul incepea la 9) si am reusit sa termin pe la 11. Pentru regim de urgenta eu a trebuit sa vin cu o dovada ca iti trebuie pasaportul intr-o anumita data (si o copie dupa un bilet de tren sau avion e buna).

Intai intereseaza-te daca se poate face la politie, n-are sens sa stai la o coada imensa degeaba.

chitza
28 03 2006, 10:58 PM
Tot la Directia Generala de Pasapoarte ma gandeam si eu sa ma duc, insa nu stiam ca trebuie sa prezint dovada ca imi trebuie urgent... in felul asta mai pierd o zi...
O sa dau o fuga totusi maine dimineata, poate reusesc si fara.

Ady
28 03 2006, 11:01 PM
Daca ai buletin de Galati, sunt aproape sigur ca trebuie sa de duci acolo. Sper din toata inima ca lucrurile sa se fi schimbat fata de acum un an cand l-am scos eu, e ceva greu de descris ce inseamna sa intri in posesia unui pasaport in Galati. Cosmar. Cu pile, rugaminti, spaga, acte pentru urgenta si tot a durat 1 saptamana si ceva. In Bucuresti in schimb prietena mea l-a obtinut in 3 zile intr-un mod civilizat, fara cozi de 200 de persoane.

danielgh
28 03 2006, 11:21 PM
Din cate tin si eu minte de acum vreo 9 luni,era vorba de achitarea taxei la CEC care punea probleme in sensul ca putea fi efectuata numai in judetul de resedinta (oricare din localitatile judetului) sau la Trezoreria Statului in Bucuresti (nu sunt sigur de asta dar poti afla sigur de la orice ghiseu al CEC-ului )

clawd
29 03 2006, 09:51 AM
Poveste:
Merg sa-mi fac pasaportul ca sa plec din tara in luna de miere (aka. SAPTAMANA de miere...). Trebuia sa ma prezint la organizatorii excursiei in termen de 4 zile cu pasaportul... Mergem la serviciul de pasapoarte din Timisoara, la ora 5 (Da... 5 A.M.) sa trag un numar (asa se sta la coada in Tm: tragi numarul, calculezi cam cand iti vine randul... si poti sa pleci si sa te intorci cam la ora la care iti e sorocul). Na... dupa spusele multora de acolo... eu trebuia sa vin pe la 4 (P.M.). Ma intorc la ora mentionata... si dupa vreo 20 de minute intru. Platesc ce mai aveam de platit... ca de plata de la CEC se ocupase nevasta-mea (ma rog.. viitoarea ~). Si imi vina randul la poza. Cand ajung acolo... ma ia tanti de acolo: "Tu ce cauti, ma, aici? Du-te in Piatra-Neamt sa-ti faci pasaport, ca totul se face la nivel judetean, si se face in functie de DOMICILIUL STABIL." Stiti ce a urmat, nu? :banghead:
Am facut luna de miere in tara... asta a urmat!!!! ca nu mai aveam timp de plecat in Neamt.
Altfel spus... poti avea flotantul flotantului... ca nu iti face pasaportul in Bucuresti...
Acuma, poate ii altfel al Bucuresti. Nu pot decat sa-ti urez bafta.
Cat despre taxe... le poti plati oriunde. Eu le-am platit in Timisoara pe toate, doar baza de date e aiuream centralizata, AFAIC.

Totul se intampla in august 2005
[EDIT 2] si DA iti trebuie dovada ca-i urgenta. Mie mi-au cerut copia dupa certificatul de casatorie si biletul de excursie. [/EDIT 2]

Ovidiu Suta
29 03 2006, 10:00 AM
Si eu am patit la fel (vroiam sa-l fac in Cluj unde aveam flotant si aveam dom stabil in Baia Mare). In schimb sora mea a rezolvat pasaportul in regim de urgenta intr-o zi prin audienta la comandant (+spaga).

L.E. Ea nu a prezentat nici o dovada ca ii trebuie in regim de urgenta (acum vreo 8 luni cred)

clawd
29 03 2006, 10:12 AM
Varianta cu dovada este valabila pentru ghiseu, si pentru audienta la comandant FARA nimic altceva...:)

bausto
29 03 2006, 10:41 AM
Mai exista taxa de urgenta? Eu nu am platit taxa de urgenta (mi-au spus ca nu se mai plateste) si a fost gata in 3 zile. Sau cel putin asa mi-au spus, eu m-am dus sa-l ridic dupa o saptamana.

clawd
29 03 2006, 10:57 AM
Probabil taxa de urgenta exista in functie de centru.

sawrad
29 03 2006, 11:46 AM
Mi-am facut acum o luna pasaport in regim de urgenta, am platit 1 milion (taxa de urgenta, afisata la ghiseu, deci nu spaga), fara alte acte in plus decat cele necesare eliberarii unui pasaport si l-am ridicat in aceeasi zi la ora 15:00. (Alba Iulia)

chitza
29 03 2006, 12:31 PM
Se pare ca taxa consulara trebuie platita in localitatea de domiciliu, in cazul meu Galati. Cealalta taxa am platit-o la CEC aici in Bucuresti. Acum ramane de vazut daca pasaportul il pot face aici (la Directia Generala de Pasapoarte) sau trebuie sa-l fac in Galati... Din nefericire, la telefonele celor doua institutii nu raspunde nimeni... : :-x

Liviu M
29 03 2006, 02:13 PM
Cand mi-am facut eu pasaportul (in 2004), sediul central (pe Nicolae Iorga) era singurul loc din Bucuresti unde se putea face in regim de urgenta.
Tot acolo isi rezolvau problemele si destul de multi oameni din provincie, asa ca daca nu s-au schimbat prea multe, ar trebui sa mearga si la tine.
Nu cred ca mai e necesara audienta la comandant pentru aprobarea prelucrarii in regim de urgenta. Ultima data (cand mi-am trecut copilul in pasaport, in 2005) mi-au luat toate actele doveditoare direct la ghiseul "normal". Iarasi, daca nu s-au schimbat prea multe de atunci, merita o incercare.

chitza
29 03 2006, 02:43 PM
Maine dimineata ajunge in Bucuresti chitanta ptr. taxa consulara (a platit-o altcineva in locul meu astazi) si maine dau o fuga la Directia Generala de Pasapoarte. Am si din partea companiei un document care sa ateste nevoia obtinerii un pasaport in regim de urgenta, sper ca maine dimineata sa nu am probleme...