PDA

View Full Version : Jocuri cu carti (nu pe PC !)

Nadim
11 04 2006, 08:46 AM
Va mai amintiti jocurile de carti ale copilariei (unora care acum sunt trecuti de mult de adolescenta...): tabinet, toci, renz, wist ?
Mai joaca cineva carti ?
Cunoasteti site-uri unde se pot citi regulile jocurilor ?

akenathon
11 04 2006, 08:50 AM
macao, razboi :P

clawd
11 04 2006, 08:52 AM
Popa Prostu'?! :D

|||||
11 04 2006, 08:59 AM
Va mai amintiti jocurile de carti ale copilariei (unora care acum sunt trecuti de mult de adolescenta...): tabinet, toci, renz, wist ?
Mai joaca cineva carti ?
Cunoasteti site-uri unde se pot citi regulile jocurilor ?

renz si wist nu sunt jocuri al ecopilariei. :smoking:
tabinet jucam cu bunica'miu.
toci jucam in copilarie, dar am uitat.

nicolin
11 04 2006, 09:18 AM
Eu ma mai joc wist si renz.

Nadim
11 04 2006, 09:29 AM
Vreau sa o invat pe fiica-mea toci si tabinet, dar nu mai stiu regulile...

Coditza
11 04 2006, 11:35 AM
Nu mai stii regulile la tabinet? :eyecrazy:

ozzy
11 04 2006, 11:39 AM
Septica ...
Dai un search pe googule.com/ro si sigur gasesti :D Ce rau sunt :P

LE: invat-o raboi si macao initial, sunt mai usoare..

nicolin
11 04 2006, 11:47 AM
Trombon (sau orice), pe porunci.. ;)

ozzy
11 04 2006, 11:56 AM
Nu pe porunci, ca se apuca sa joace cu baietii si astfel rezulta prostii facute inainte de vremea lor ;) Trust me eu asa am facut :D

nicolin
11 04 2006, 11:58 AM
Pai nuuuuu ozzy, nu sa se joace doar baieti intre ei. Sa fie si fete. Alternativ sa fie NUMAI fete care joaca, si tu sa te uiti la ele... :mrgreen:

akenathon
11 04 2006, 06:19 PM
Pai nuuuuu ozzy, nu sa se joace doar baieti intre ei. Sa fie si fete. Alternativ sa fie NUMAI fete care joaca, si tu sa te uiti la ele... :mrgreen:
si noi! si noi! :biglol:

Cobra90
11 04 2006, 06:28 PM
Wist e cel mai tare. Mai sunt si macao, tabinet, pocker (da asta nu e pentru copii)

Coditza
11 04 2006, 06:46 PM
Wist e cel mai tare.
Renz e mai tare, pentru ca e Bigger, Longer & Uncut :p

nicolin
11 04 2006, 07:05 PM
Rog mult pe cineva sa-mi spuna CUM se joaca FILCAI! Acesta este un joc care l-am 'vazut' in Ardeal dar, dupa cam 5 maini jucate, si explicatii date, NU am inteles care, ce si mai ales cum...
Coditza, renz este mai mult un juc de noroc. Dar poti spune ca este si o varianta 'school' ptr. bridge.

authentik
11 04 2006, 07:58 PM
Jocul de carti preferat al copilariei "Bonjour Madame".

Coditza
11 04 2006, 08:23 PM
Rog mult pe cineva sa-mi spuna CUM se joaca FILCAI! Acesta este un joc care l-am 'vazut' in Ardeal dar, dupa cam 5 maini jucate, si explicatii date, NU am inteles care, ce si mai ales cum...
Coditza, renz este mai mult un juc de noroc. Dar poti spune ca este si o varianta 'school' ptr. bridge.
Cum adica? Renz e la fel de joc de noroc asa cum e si Wist... Daca joci toate mainile "blind", atunci e alta poveste

hipppaul
11 04 2006, 09:05 PM
nimeni kems? hmmm....

Ruddy
11 04 2006, 09:35 PM
Cum adica? Renz e la fel de joc de noroc asa cum e si Wist... Daca joci toate mainile "blind", atunci e alta povesteAdică la wist nu contează ce cărți îți vin: poți cîștiga și dacă ai cărți foarte bune (mari), și dacă ai cărți foarte proaste (mici). Pentru că tu decizi cît licitezi și nu fixează nimeni atuul. E și variat, după părerea mea: un joc de 3 diferă mult de un joc de 7, de exemplu, pentru că și numărul cărților implicate e altul. Mă rog, ești obligat dacă ești ultimul, dar toți sînt obligați, pe rînd, și se compensează. Plus că uneori asta te și ajută. E singurul joc de cărți serios în care factorul „noroc” e aproape eliminat.
La renz, „blind” sau nu, depinzi de cărțile care-ți vin. Ai ași și popi la totale, nașpa. Ai multe capete la renz, la fel.
Bridge-ul m-a dezamăgit. E doar un tarnib complicat inutil (punctaje & stuff). Plus că strică tot suspansul, pentru că unul din cei patru joacă cu cărțile pe masă (cel puțin în varianta pe care o știu eu; recunosc că n-am insistat cu bridge-ul).

|||||
11 04 2006, 09:59 PM
cat de greu e bridge?

Azrael
11 04 2006, 10:02 PM
Cel mai mult jucam tabinet cand eram puradel. Jucam cu bunicii, dar dupa un timp am inceput sa ma prind ca mai si trisau :D . Dupa ce a vazut ca ma prind cam des, m-a invatat bunicu' sa joc 66 la care el si frate-miu ma faceau zob... cel putin la inceput.
In liceu am inceput sa mai joc wist, si mai joc dar foarte rar pt ca pierd. Cere prea multa rabdare si mie nu-mi place asta (la fel si renz - sigur se scrie asa?). La "kems" (chiar asa se scrie?) iar sunt praf (reflexe mai lente... adica leeennteeee :D ).

zweistein
12 04 2006, 12:04 PM
hehehe la Kems era intersant sa joci cu fete in echipa.... semne pe sub masa :p socoteli

darkfx
12 04 2006, 12:12 PM
Hint pentru kems: folositi telepatia :D

zweistein
12 04 2006, 12:47 PM
s-o mangai tu ma pe "coechipiera" cu telepatia... :D

darkfx
12 04 2006, 04:19 PM
Doar daca-i sotia, altfel mi-o iau pe cocoasa :D

ss_killer
12 04 2006, 04:30 PM
Texas Hold'em rulz

Niste chipsuri pentru amatori costa afara cam 30$.

pussymick
12 04 2006, 05:39 PM
Jocuri cu carti: macao, razboi, popa prostu, toci (pt ||||| - asta se juca cu tot pachetul pe masa, se incepea cu intoarcerea unei carti din pachet, cate una de fiecare jucator; mai exista si o "casa" unde se adunau cartile in ordine crescatoare, 2, apoi 3, 4..., As, iar 2, 3, 4... etc; erai obligat sa folosesti casa inaintea pachetului adversarului (adversarilor); dupa ce tragi din pachet o carte o poti plasa in casa, peste pachetul adversarului sau peste pachetul tau (in ordinea asta si cartile sa fie in ordine crescatoare in primele 2 cazuri); castiga cel care termina cartile), bonjour madame, trombon (nu mi-a placut niciodata), tabinet, kems; am lasat la sfarsit cele pe care le mai joc, whist (online si offline), septica, rent si 3-5-8 (e posibil sa mai fie, daca imi mai amintesc revin).

PS. Frumoasa explicatie, Ruddy, sper sa putem face un whist online pt ca altfel nu prea stiu cum :). Te contrazic doar in legatura cu bune-mari si proaste-mici, consider ca e invers :D. De fapt, cred ca cele mai proaste sunt alea medii (intre 9 si 12 in 6 jucatori, intre 10 si 13 in 5 si 12-13 in 4 jucatori).

Ruddy
12 04 2006, 08:53 PM
De acord. Pînă la urmă, la whist nu există cărți bune sau proaste. Poate doar la jocurile de 8, care-s și cele mai anoste. Cît despre whist online, știam de site-ul doizece. Mai există și altele de încredere?

ozzy
12 04 2006, 10:48 PM
Daca e whist online si facem de-un joc in patru ma bag si eu.. Ce ziceti?

MirceaX
12 04 2006, 11:56 PM
Anul trecut jucam multi in clasa texas hold 'em, asa cu monede de 10 si 50 bani, se faceau bani cat de cat, cam 5-6 lei :). Acum nu stiu de ce s-a cam plictisit lumea de poker si s-a dat pe filcai, care n-am reusit sa-l prind...

Midan
14 04 2006, 08:39 AM
cat de greu e bridge?

Despre Bridge se zice ca nu e joc de carti ci joc "cu" carti. Este comparat mai mult cu sahul.
Chiar daca exista oarece asemanari cu whist-ul si tarnibul, bridge-ul este mult mai complex si mai frumos iar doza de noroc necesar este mult mai redusa. Se poate juca la un nivel modest si fara mari cunostinte, chiar cu foile de licitatie in fata.

Ruddy
14 04 2006, 09:09 AM
Am recunoscut că n-am insistat cu bridge-ul. Poate am omis eu ceva esențial la el. Te-aș ruga, de aceea, să-mi explici prin ce diferă jocul în sine de tarnib, în afară de sistemul de punctaj mult mai complicat, și cum de elimină norocul mai mult decît whist-ul, cîtă vreme la whist contează să ai cărți mari doar la jocul de opt (dar nu-i esențial, poți licita în funcție de ce cărți ai), pe cînd la bridge e bine dacă-ți vin cărți mari tot timpul.

Mare Tranquillitatis
14 04 2006, 09:19 AM
. La filcai e important sa ai tromful. :smoking:

c6t9
06 10 2009, 11:40 PM
bah, ce topic. l-am gasit intamplator. wist am jucat chiar acum de curand. sa dea dracii, cam greu mi-am amintit. jucam numai la 0 si acum am fost la mm sa nu reusesc.

GRIP
07 10 2009, 02:15 AM
Incearca sa joci pe NV. Licitezi inainte sa te uiti la carti. :mrgreen: Eu asa joc cu trupa de vreo luna si vad ca ne tine.

nicolin
07 10 2009, 08:19 AM
NVul merge la jocul de 1.
Mai misto este cu pus cartea pe frunte si licitat in functie de ce au ceilalti. ;)

GRIP
07 10 2009, 10:33 AM
Lasa ma jocu de 1. E misto cu NV si la alea de 8 :D