PDA

View Full Version : Recomandare boxe de calitate.

Pagini : [1] 2

flo_sb
21 05 2006, 02:45 PM
pe scurt.
imi trebuie niste boxe adevarate. nu am preferinta la nr lor, pot sa fie si numai 2 bucati.
mentionez ca am avut inainte:
1. Z-5500. membrana sub crapata
2. Gigaworks S750. amplificare sub si side arsa
3. Gigaworks S750 (pe care le posed acum). amplificare rear si front left arsa.

Asadar ma intereseaza niste boxe foarte fiabile, cu calitatea sunetului EXCELENTA (pt mine boxele care le-am auzit sa sune cel mai bine (dpdv al satelitilor) sunt gigaworks) si basul sa sune foarte bine, si nu in ultimul rand sa aiba putere. dar pe primul loc calitatea si claritatea si dupa aceea puterea.

Ma intereseaza sa nu depaseasca 20-25 milioane toata combinatia. (combinatie = boxele, fie ele de la 2 la 8-11, etc, dar sa fie cu tot cu amplificare)

p.s. flamingo vinde gigaworks-uri cu sub-uri uzate si reparate.

bogdanozaurus
21 05 2006, 03:01 PM
Da ce faci cu ele de ai reusit sa distrugi trei seturi pina acum ??? Si ce intelegi prin adevarate, poti fi mai explicit ? Pentru foarte multi boxele pe care le-ai enumerat tu sint " cele mai adevarate" . Pt mine ( si altii ) sint doar boxe de calculator bune pt filme in primul rind si eventual pt unele genuri muzicale dar in nici un caz adevarate. Povesteste-ne si noua in concluzie ce ai facut, ce ai ascultat sa tragem concluziile

flo_sb
21 05 2006, 05:07 PM
ma scuzi, am zis adevarate... dar nu ma refeream la cele de la 1000-2000lire in sus, ca nu imi permit asa ceva.
daca pt tine si altii sunt doar boxe de calculator, atunci recomanda-mi perechea ta de boxe.
s-au ars purs si simplu. dupa mai multe ore de auditie la volum mare s-au ars. repet, gigaworksurile erau cu subu reparat (am poze la suruburi). z5500 intr-adevar s-a ars de la prea mult bass.
ma intereseaza ca boxele sa fie pentru muzica: genuri comerciale minus manele, jazz, simfonica.
stiu bine ca nu imi permit boxele adevarate adevarate, cum sunt cele din revista "Hi-Fi Choice and Home Entertainment"
Mai am prin casa 1 pereche de Technics SB-CS95, suna foarte bine dar nu au putere.
De asemenea mai am niste Pioneeruri 5.1 care pretind ca au sateliti de 100W RMS si sub de 8", insa acestea nu au nici putere nici calitate.

ce ar fi de ales ?

uite... de exemplu asa pretinsul Hi-Fi din GH-urile acelea de la Flamingo de 100 de milioane (acele 2 coloane care erau la Flamingo la Cerf anul trecut) mi se parea ca suna groaznic. suna mult mai bine gigaworksul meu decat GH-urile acelea asa pretinse hi-fi.

un coleg mi-a spus de niste pioneeruri, erau pe la flamingo cu 16 milioane. erau 2 boxe, difuzorul de bass era de 10". mi-e teama sa nu fie la fel ca gh-urile. unde le-as putea vedea expuse pe acestea de exemplu ?

citraian
21 05 2006, 05:15 PM
flo_sb, scuze ca iti zic dar pentru tine nici un set de boxe nu or sa fie adevarate. hai sa fim seriosi. 3 sisteme stricate in halul asta... un sistem de boxe o sa fie adevarat cand o sa ai grija de el.

c6t9
21 05 2006, 06:06 PM
2 bucati jbl si un amp/receiver. ceva in genul http://www.magazinultau.ro/product_id/10174/category/Electronice/product/Amplituner+SONY+STR-DE-197+Magazinul+Tau+-+Gasesti+de+toate+dar+nu+orice/Amplituner-SONY-STR-DE-197.htm + http://www.magazinultau.ro/product_id/8958/category/Electronice/product/Boxe+JBL+NORTHRIDGE-E60+Magazinul+Tau+-+Gasesti+de+toate+dar+nu+orice/Boxe--JBL-NORTHRIDGE-E60.htm

evident trebuie mentionat ca nu se vor da niciodata mai mult de 2/3 din volum, la un anumit nivel de intrare, trebuie vazut care este acesta (se da in carte la amp) si sa vezi cat scoate sursa ta. de asemenea, nu se folosesc EQ pt a mari puterea frecventelor inalte sau joase. si o ultima chestie, amp-ul este un pic mai puternic pt a evita cliping-ul. daca totusi se aude (la volum mare pe inalte ai o pocnitura), mai scazi bass-ul, ca desi se aude pe inalte, de fapt de la bass este - solicita prea mult amp. eu dupa ce am invatat asta (cu pretul unor dif stricate), am sistemul de cativa ani fara sa fie probleme, si bubuie. este similar cu set-ul de mai sus, numai ca boxele sunt mai puternice, si mai scumpe. dar 100W sunt suficienti.

GH sunt pretentioase la amplificare, de asta se aud prost.

flo_sb
21 05 2006, 06:09 PM
tocmai acum am citit niste threaduri si am vazut ca te pricepi la boxe...

dupa patania cu primele 2 sisteme mi-am luat masuri maxime de precautie:
placa de sunet, audigy 2zs:
Wave @ 75%
Bass redirection la maxim, cu sub la maxim (daca scot redirection se aude bassul MULT mai tare).
de asemenea, basul pe consola sistemului e setat la 4 linii din 7. l-am dat la 1 linie

Toate astea ca sa nu mai fie probleme.

In aceste conditii consider ca pot asculta linistit la maxim sistemul.

nici inainte nu aveam nici o distorsiune, nici acum nu am. suna perfect, cristal. uite ca totusi s-a ars. nu imi vad vina. daca nu distorsioneaza si te unge la ureche cand il auzi cum suna, nu inteleg cum ar trebui sa imi dau seama ca il stric.

de asemena, sistemul nu are deloc putere pana la 6/7 linii. la trecerea de la 6 la 7 linii puterea sunetului creste foarte mult. posesorii pot confirma asta.

c6t9
21 05 2006, 06:16 PM
tu ai topit bobina la difuzor. cred ca se poate repara. daca tii la maxim mult timp, boxele se incing si gata. asta a fost. daca la un amp (decent), ai protectie la inclazire, la boxe nu ai. deci nu trebuia sa atingi maximul boxelor, nu pt mult timp. de asemenea, distorsiunile sunt greu de sesizat la volume mari.

see
21 05 2006, 07:14 PM
De aici iti poti lua boxe excelente si iti poti alege dupa banii pe care ii ai: http://www.avaudiosys.ro/index.php?doc=categorie&catid=20

Tom Waits
21 05 2006, 08:14 PM
see mi-a luat vorba din gura :D

le-am vazut pe astea la best, http://www.avaudiosys.ro/index.php?doc=produs&prodid=316 , vreo 26 de milioane, nu stiu cum se aud, dar arata excelent.

c6t9
21 05 2006, 08:35 PM
nu cred ca sunt pt ce are el nevoie. dar ca tot veni vorba de boxe amplificate, ar putea cauta ceva mai neprofi de discoteca, la bani mai putini.

CYCLER
21 05 2006, 08:40 PM
Wave @ 75%
N-are nici un rost, te alegi doar cu noise (digital) mai mult. Conteaza doar cat bagi in amp.

flo_sb
22 05 2006, 12:05 AM
2 bucati jbl si un amp/receiver. ceva in genul http://www.magazinultau.ro/product_id/10174/category/Electronice/product/Amplituner+SONY+STR-DE-197+Magazinul+Tau+-+Gasesti+de+toate+dar+nu+orice/Amplituner-SONY-STR-DE-197.htm + http://www.magazinultau.ro/product_id/8958/category/Electronice/product/Boxe+JBL+NORTHRIDGE-E60+Magazinul+Tau+-+Gasesti+de+toate+dar+nu+orice/Boxe--JBL-NORTHRIDGE-E60.htm

multumesc de recomandare. scuza-ma ca sunt incuiat, dar prefer sa vbesc de boxe avand care referinta gigaworks. asadar, boxele acestea se aud mai tare si macar la aceeasi claritate si calitate comparate cu gigaworks ?
unde as putea sa le vad ?
m-am saturat sa imi cumpar boxe din review-uri de pe net si sa iau teapa (Z5500 - boxe de 2 lei (sateliti de tot rahatul, subwooferul intr-adevar era excelent))

tu ai topit bobina la difuzor. cred ca se poate repara. daca tii la maxim mult timp, boxele se incing si gata. asta a fost. daca la un amp (decent), ai protectie la inclazire, la boxe nu ai. deci nu trebuia sa atingi maximul boxelor, nu pt mult timp. de asemenea, distorsiunile sunt greu de sesizat la volume mari.

difuzoarele/boxele nu au nimic. sunt perfect intacte. stiu acest lucru deoarece am luat satelitii de rear pe care eu ii credeam arsi si i-am pus pe side si sunau perfect. deci numai amplificarea e stricata.

la 6/7 linii "atotputernicul" gigaworks de 700W suna mai incet decat "slabul" genius 5.1 wooden :-?? la 6/7 linii nu are deloc putere, pe cuvant acum, este absolut incredibil de incet. te intrebi unde sunt Watii de pe foaie ( bine, nici la 7/7 nu sunt watii de pe foaie, lucru confirmat din review-uri).

De aici iti poti lua boxe excelente si iti poti alege dupa banii pe care ii ai: http://www.avaudiosys.ro/index.php?doc=categorie&catid=20
boxele alea nu cred ca au putere. in orice caz, nu caut boxe scumpe degeaba. in sensul ca pe mine nu ma ajuta deloc ca sunt monitoare de studio si asadar au raspuns super liniar.

N-are nici un rost, te alegi doar cu noise (digital) mai mult. Conteaza doar cat bagi in amp.
eu am setat wave la 75% gandindu-ma ca e ca si un fel de pre-amp si scad astfel cativa decibeli din cati ajung in final in boxe. sunt constient ca daca as fi dat wave-ul la maxim si amplificarea la boxe nu chiar la maxim as fi ajuns la aceeasi putere insa cu mai putin noise. Nu conteaza asta, nu aud noise-ul si oricum prefer sa am aceasta masura de precautie. In caz ca ceea ce fac eu (wave@75%) nu are nici un efect de siguranta si nu e asa cum ma gandesc eu treaba, va rog frumos sa ma corectati ca sa stiu pe viitor cum sa imi setez placa de sunet pentru o protectie asupra boxelor.

Multumesc de ajutor pana aici :)
astept in continuare recomandarile voastre si sincer sa fiu parca mi-au cam furat ochii boxele recomandate de c6t9 :). cu difuzor de 10" si sa fie numai putin mai scumpe se poate ? ;;) :-S

cu cat e mai bun acest model ? http://www.magazinultau.ro/product_id/8960/category/Electronice/product/Boxe+JBL+NORTHRIDGE-E90+Magazinul+Tau+-+Gasesti+de+toate+dar+nu+orice/Boxe--JBL-NORTHRIDGE-E90.htm

acum am gasit pioneerurile de care ziceam eu la inceputul threadului: http://www.magazinultau.ro/product_id/555/category/Electronice/product/Boxe+audio+PIONEER+CS-7070+Magazinul+Tau+-+Gasesti+de+toate+dar+nu+orice/Boxe-audio--PIONEER-CS-7070.htm
ce e de capul lor? sunt mai bune decat celelalte recomandate ?

Tom Waits
22 05 2006, 12:52 AM
cu cat e mai bun acest model ? http://www.magazinultau.ro/product_id/8960/category/Electronice/product/Boxe+JBL+NORTHRIDGE-E90+Magazinul+Tau+-+Gasesti+de+toate+dar+nu+orice/Boxe--JBL-NORTHRIDGE-E90.htm

cam cu 23,14%.

lestat7
22 05 2006, 12:58 AM
Hmmm... nivelul sonor nu prea depinde de wati in masura in care se crede... este deja un mit. Watii ne spuneau multe pe vremuri, dar azi ne spun mai degraba cam cat va consuma un set de boxe...:D De aceea incerc sa explic (am mai incercat) ca amplitudinea este cea care trebuie luata in seama. S-a amintit `slabutul` Genius, well, in teste, acest set a reusit sa urce la 93 dB din cate imi amintesc... Si Z-5300 si alte multe seturi au ramas sub 88 dB. flo_sb, tu ai nevoie de ceva ce sa scoata deciBeli, nu gluma. Si asta in limita de 7% THD... ma gandesc eu.

Am auzit un set standfloor Technics, e drept, mai vechi, dar aveau putere de ma scoteau din camera proprietarului lor. Insa eu ti-as zice de un set de Tannoy. 2.0, compact, micut, profesional, liniar, si al naibii de puternic pentru monitoare stereo.

Incearca-i!

Cheers!

see
22 05 2006, 07:41 AM
Daca vorbim de monitoare Tannoy cred ca trebuie sa-si dubleze bugetul initial.

lestat7
22 05 2006, 09:01 AM
Cele care le-am ascultat sunt un model de boxe care le are J.M.J. in Studio, inca o versiune mai veche, insa second costa in jurul a 300-400 Euro...

Cheers!

see
22 05 2006, 04:47 PM
Nu mi s-a parut ca flo_sb se gindea la un SH.

c6t9
22 05 2006, 07:26 PM
acele pioneer au 95W. nu le-am ascultat niciodata, dar nu cred sa fie la nivel jbl.
eu prefer un sunet mai "grasun" cu bass, decat unul puternic care sa te surzeasca. evident ceva intre este de preferat, asta am gasit la jbl. nu stiu unde sa le asculti. nu te lasa pacalit de puterile astronomice de 700W, nu cred ca ai idee ce inseamna 700W realpower.

bogdanozaurus
23 05 2006, 12:42 AM
Pioneeruri-le 5.1 pe care le ai spun totul despre puterea raporata de prospecte. Eu parca as merge pe JBL asa instinctiv dar nu strica sa le asculti pe rind daca se poate. Eu de exemplu am un subwoofer "de casa " de 120w si pe post de sateliti doua boxe Genius SP-HF 1250. Se aude foarte bine ( ascult rock mai vechi, jazz clasic, opera, ) dar nu dau mai mult de 1/3 din volum. Nu cred ca asta ar fi o solutie pt tine daca obisnuiesti sa asculti mai tare.

lestat7
23 05 2006, 09:27 AM
Genius acesta 1250 HS il tot vad pe prin forumuri... is there something more to it? (sorry for the off-topic)

foxX
23 05 2006, 01:44 PM
genius e genius si cred ca e foarte bine trasata strategia lor de market si locul unde tintesc;

ontopic: recomand ce am eu, ca si mok si multumitor (vezi in status).

btw - cand vreau sa fie tare, dau ampliful la 25% si la 100% din placa de sunet; -8 decibeli replaygain la orice cantec

Samurai.X
23 05 2006, 02:06 PM
Recomand ALTEC-LANSING pt. cine e pretentios si il tine bugetul...
http://www.alteclansing.com/index_intl_country.asp?region=europe&country_code=ro

citraian
23 05 2006, 05:12 PM
nici nu se compara niste "pocnitori" de altec lansing cu JBL-urile alea. parerea mea. :D

c6t9
24 05 2006, 07:52 AM
mare parte din vina o poarta producatorii prin marketingul mincinos. si multi se lasa pacaliti. probabil toti am luat ceva care in realitate era cu totul opus specificatiilor.

citraian
24 05 2006, 03:57 PM
altec lansing nu au spus niciodata ca au cele mai bune sisteme de boxe de pe planeta. au zis ca au sisteme bune de sunet pt PC. si aici sunt de acord. orisicum in esenta ai dreptate. orisicum marketingul prin definitia lui este o chestie ce tine de minciuna asa ca daca spui marketing mincinos e pleonasm. :D dar hai s-o luam si p-aia dreapta: fara marketing o firma nu exista. cat despre "probabil toti am luat ceva care in realitate era cu totul opus specificatiilor." : una este marketingul "mincinos" si alta este marketing-ul nesimtit (ex: casti de 100000 lei vechi cu 20 Hz - 20000 Hz sau puteri specificate in W PMPO). asa ca mare grija la ce cumparati si dupa cine va luati. preferabil dupa c6t9. :D sau dupa mine cand va zic sa aveti drak grija de boxele alea ca nu sunt jucarii si ca orice boxa se strica. :D ah, sunt bine dispus. :D

c6t9
25 05 2006, 08:18 AM
lol man. eu nu ma refeream la "pocnitorile" de mai sus, ci la sutele de W pe care aceste sisteme le au si oamenii pica precum mustele la miere. in plus tendinta celor care nu au bani sa cumpere ceva puternic, de a solocita dincolo de maxim ceea ce si-au luat este extrem de mare, te-ai fi asteptat ca daca oricum nu prea au bani, sa le trateze mai cu respect.

see
25 05 2006, 11:23 AM
mare parte din vina o poarta producatorii prin marketingul mincinos. si multi se lasa pacaliti. probabil toti am luat ceva care in realitate era cu totul opus specificatiilor.
Sa adaugam la marketing-ului mincinos si review-urile din reviste si de pe site-uri?
Sa crezi in calitatile unui produs atunci cind citesti 5-6 review-uri favorabile pe site-uri diferite, plus intr-o revista ca CHIP de la un redactor de incredere?
As fi tentat sa cred. Dar, atentie, mai toate spun ca produsul este foarte bun pentru categoria de pret in care se incadreaza. Probabil ca multi nu sint atenti la asta.
Dau un exemplu semi-ipotetic. Am discutat pe un alt topic despre boxele Empire, firma cu foarte bune referinte desi nu atit de renumita.
Se da un sistem 2.1, de la aceasta firma, la pretul de aprox. 600 RON cu intrari coaxiala si optica, decodor 24/96 si DAC CS4382 (Audigy 2 ZS) deci nu mai ai nevoie de o placa de sunet daca esti interesat doar de muzica si nu de pozitionare 3D.
Este acest sistem foarte bun la pretul lui? Mie asa mi se pare.
Dar este mai bun decit M-Audio Studiophile LX4, care costa peste 13 milioane sau decit Altec Lansing MX5021, mai scump cu 50 euro?
As spune ca da. Desi este mai putin puternic decit sus-numitele, sistemul Empire are asupra lor marele avantaj al componentei digitale incluse, care te scuteste de cheltuiala pentru placa de sunet iar intrarea optica iti permite sa te descurci pentru jocuri si filme cu audio on board.
Are si telecomanda pe fir (M-Audio nu are).
Cind, la sfirsit, pui si pretul in balanta eu spun ca ai inclinat-o definitiv in favoarea Empire.

Este doar o abordare, un exemplu de judecare a produsului in categoria de pret dar si o posibilitate ca, uneori, poti avea argumente ca produsul ales este mai avantajos decit unele cu pret net superior.
Evident, alt cumparator poate pune argumentele exact invers decit mine. Poate spune ca nu suna atit de tare cit si-ar dori.

PS. Nu sint de acord ca marketing mincinos este un pleonasm.
Intelegem ca marketingul trebuie sa infrumuseteze produsul dar cel mincinos introduce neadevaruri flagrante. Vezi PSU-urile.

lestat7
25 05 2006, 01:12 PM
Daca nu ai placa de sunet care s atransmita sunetul digital, trebuie sa ai asa ceva pe placa de baza.

see
25 05 2006, 01:16 PM
Semnalul digital vine din CD-player-ul calculatorului (CD drive, DVD drive) prin iesirea optica a placii de baza si intra in DAC-ul sistemului de boxe prin cablu optic TOS-TOS.

lestat7
25 05 2006, 01:27 PM
Deci nu poti asculta altceva decat cd-uri audio...

lestat7
25 05 2006, 01:28 PM
Nemaivorbind de egalizari in afara de cea din boxe...

see
25 05 2006, 01:30 PM
In afara de CD/DVD si muzica online ce sa asculti? Radio?
Nu imi prea plac interventiile gen egalizari. Prefer sa ascult muzica natur. :)

lestat7
25 05 2006, 01:47 PM
flac/dts/dts(sacd)/mp3/musepack/dvda/mod/flp;)

flo_sb
25 05 2006, 01:50 PM
Recomand ALTEC-LANSING pt. cine e pretentios si il tine bugetul...
http://www.alteclansing.com/index_intl_country.asp?region=europe&country_code=ro
nici nu se compara niste "pocnitori" de altec lansing cu JBL-urile alea. parerea mea.
cat de divin puteau suna altecurile acelea cu sub de 10" (hmx7051 parca... nu conteaza oricum) de la CERF de anul trecut... anul asta nu au mai aparut (era prototip) si am inteles ca sunt toate sansele sa nu mai fie lansate deloc

lol man. eu nu ma refeream la "pocnitorile" de mai sus, ci la sutele de W pe care aceste sisteme le au si oamenii pica precum mustele la miere. in plus tendinta celor care nu au bani sa cumpere ceva puternic, de a solocita dincolo de maxim ceea ce si-au luat este extrem de mare, te-ai fi asteptat ca daca oricum nu prea au bani, sa le trateze mai cu respect.
M-am simtit putin atacat / jignit la faza asta.
Nu se pune problema de bani. se pune problema ca la 20 de milioane ar trebui sa imi gasesc un sistem care sa sune de numa numa. Hai da-le naibii ca pana la urma is niste boxe si atat. Ca sa te lamuresc ca nu se pune problema de bani anul trecut am achizitionat 2 plasme Relisys de 42" si ma rog... 2 camera sony p-150 7.2 mP si un 913N... un 710N.
Ca si curiozitate, cand ti-ai cumparat tu racheta aia din signature ?

revin... domne`... daca scrie 700W (si e creative nu e deloc vaporware)... pai da-mi naibii macar 350-400 acolo. repet... la 6/7 linii gigaworksurile nu suna mai tare decat 2 perechi de boxe de 2 lei de 50W (acum am exagerat dar sper sa se inteleaga ce am vrut sa zic)

raman foarte nelamurit in privinta boxelor care mi s-ar potrivi :(
oricum daca la garantie nu-mi vor da banii inapoi, raman pe gigaworks :(
momentan nu ma duc la garantie ca nu am timp :(
3 x :(
si totusi sunt fericit ca traim intr-o lume de consumabile si eu sunt sanatos, fizic macar. cum zicea c6t9, "ah, sunt bine dispus"

aramdune
25 05 2006, 01:57 PM
Il cunosc pe flo_sb si cam stiu ce vrea.

Boxe de mai mult de 500W, bass mult si perecusiv, sub 5% THD. Capabile de a merge la full-power continuu.

Samurai.X
25 05 2006, 02:40 PM
Eu am ALTEC LANSING 2.1 de peste 1an si sunt multimit de ele dar poate eu nu sunt foarte pretentios...Oricum pt. ce imi trebuie mie e suficient.Am recomandat-o ca firma nu un model anume.Stiu ca sunt bine cotati la boxe PC.

flo_sb
25 05 2006, 08:44 PM
Mersi Aram :)
Totusi cred ca ceea ce imi doresc eu este peste 500W RMS de marketing de boxe de calculator :)
de la Altec nu ai ce sa cumperi acum.
si 641-le care e discontinued oricum suna nasol pe partea de inalte si oricum nu se compara la bass cu z5500, nici cu s750 si la sateliti nu se compara nici vorba cu s750. sistemul acela 2.1 cel mai bun de la altec iarasi nu are forta... singuru sistem care era incredibil era altecu acela de la cerf, anul trecut... cum pot astia sa nu mai lanseze un asemenea sistem de boxe ? :(
uite de care zic: http://www.matbe.com/actualites/9310/kit-51-altec-lansing-hmx7051/
http://db1.marketeer.biz/product.pasp?categoryid=12&productid=426

see
25 05 2006, 08:56 PM
flac/dts/dts(sacd)/mp3/musepack/dvda/mod/flp;)
dvda sau sacd am spus (dvd drive)
pentru restul formatelor de comprimare citate de tine care-i problema? Nu trec prin acelasi DAC? Chiar mai facut curios.

lestat7
25 05 2006, 10:03 PM
Dvd-drive nu prea, poate te gandeai la un dvd-player standalone. Si asta ar costa destul de mult in plus. DVD-drive/CD-Drive/RW-urile pot transmite un semnal stereo 44.1/16 digital direct la un receiver gen digital-in la boxe. Daca n-ai placa de sunet, flac/musepack/mp3/mod/flp niciodata nu vei reda.

Sunt curios, cum te gandeai sa redai cu un cd-drive/dvd-drive un mp3 macar?

restul deci presupun ca te gandeai ca un DAC decodeaza un musepack/mp3/flp/mod/ape ...

Acum serios, CD- si DVD-drive-urile redau date. Exceptand CDDA-ul care se poate transmite direct la receiver-ul din boxe, altceva nu va ajunge acolo. Degeaba ai un DVD-Drive, nu poti reda nici macar un DVDA, nu exista decodor. Poti transmite un semnal DD/DTS/PCM stereo.

Cheers!

c6t9
25 05 2006, 10:12 PM
Sa adaugam la marketing-ului mincinos si review-urile din reviste si de pe site-uri?
daca vrei, le poti pune. problema apare la puterile declarate, in cea ami mare parte. certificarile fr tot felul in esenta nu prea conteaza, nu-si ia nimeni pt certificari. deci un criteriu il reprezinta puterea, designul si renumele firmei. bun, cat de mult poate produsul sa functioneze la 700W pretinsi? cum au fost masurati acesti W? de ce nu exista protectii la amplificatoare? de ce nu exista la boxe? care sunt conditiile de exploatare? unii precizeaza prin locuri mai ascunse ca este vorba de puterea totala la nu stiu ce distorsiuni, altii ca este putere de varf etc. multi nu trec de acei 700W. ca este laudat produsul, da, este, pt categoria de pret, pt calitati, dar nu se raspunde la multe intrebari.

cat de divin puteau suna altecurile acelea cu sub de 10" (hmx7051 parca... nu conteaza oricum) de la CERF de anul trecut... anul asta nu au mai aparut (era prototip) si am inteles ca sunt toate sansele sa nu mai fie lansate deloc

orice produs de show trebuie sa fie macar peste media.

Nu se pune problema de bani. se pune problema ca la 20 de milioane ar trebui sa imi gasesc un sistem care sa sune de numa numa.

un sistem serios costa cam 10.000€ , maxim nu ai limita, dar la 100-150k deja atingi un nivel peste care nu mai are rost.

am vrut sa-l iau inainte de craciun, dar nu mai stiu exact, ca nu prea gaseam piese. cum sunt plasmele?, ca ar vrea si nevasta-mea, dar pe mine nu prea ma intereseaza astea.

revin... domne`... daca scrie 700W (si e creative nu e deloc vaporware)... pai da-mi naibii macar 350-400 acolo. repet... la 6/7 linii gigaworksurile nu suna mai tare decat 2 perechi de boxe de 2 lei de 50W (acum am exagerat dar sper sa se inteleaga ce am vrut sa zic)

am ascultat boxe rusesti de 80 de W (scris clar pe ele) care se auzeau la fel ca cele de 150 pe care le am acum. am pus amp de 160W pe boxe rusesti cu protectie (aveau un sistem foarte interesant prin care estimau prin leduri cam cata putere intra, cand se apindea rosu trebuia sa te opresti, nu mai spun de construstie, lemn cu aluminiu si bureti, o chestie complicata rau). boxele avea maxim de intrare 50 de W, rosu se aprindea cand amplif asta ajungea cam la 22 de linii din 30. in inca 8 linii baga 110W? eu am sub de 600W, il pot folosi la maxim cu un amp technics de doar 100.

eu in locul tau, daca chiar esti amator de volume mari, as lua aparatura de discoteca. sunt si la preturi decente si sunt concepute pt ce vrei tu, volum mare pt timp indelungat, aparatele le montezi intr-un rack cu racire, nici o problema. marea mea tentatie a fost o pereche de marshall similare cu astea http://cgi.ebay.com/Marshall-6112H-PA-SPEAKERS-A-Pair-USED-nr-W-W_W0QQitemZ7376424453QQcategoryZ23794QQcmdZViewIte m, dar am considerat ca totusi nu e nevoie.

eu prefer boxe mari de putere mai mica, decat boxe mici (mia ales astea la preturi de nimic) la puteri astronomice.

see
25 05 2006, 10:42 PM
cat de mult poate produsul sa functioneze la 700W pretinsi? cum au fost masurati acesti W? de ce nu exista protectii la amplificatoare? de ce nu exista la boxe? care sunt conditiile de exploatare?
Da, tu te referi la exploatarea boxelor la limita timp indelungat. Indeobste produsele nu sint calculate sa functioneze permanent la parametri maximi. Daca vorbim de boxe, la puterea maxima au si distorsiuni maxime.
Eu cred ca majoritatea le folosim la maxim jumatate din puterea nominala. Pentru restul trebuie abordat domeniul profesional, produse pentru discoteci asa cum ai spus si tu. Dar nici acolo nu cred ca sint exploatate la 100%.

flo_sb
25 05 2006, 10:50 PM
Quote:
Originally Posted by flo_sb
Nu se pune problema de bani. se pune problema ca la 20 de milioane ar trebui sa imi gasesc un sistem care sa sune de numa numa.

un sistem serios costa cam 10.000€ , maxim nu ai limita, dar la 100-150k deja atingi un nivel peste care nu mai are rost.
atunci hai sa zic altfel. pe mine m-ar multumi un sistem in urmatoarea combinatie: sateliti de gigaworks si subwoofer de z5500 care sa poata rula ore in sir la maxim
Quote:
Originally Posted by flo_sb

am vrut sa-l iau inainte de craciun, dar nu mai stiu exact, ca nu prea gaseam piese. cum sunt plasmele?, ca ar vrea si nevasta-mea, dar pe mine nu prea ma intereseaza astea.
de plasme sunt dezamagit. mai bine mai asteptam un an si luam unele HD, eram mult mai satisfacut. in orice caz, cu televiziunea din sibiu nu ai ce face. semnal de 2 lei, pureci, etc. ce sa mai zic si de DigiTv, acelasi lucru :| :(
am ascultat boxe rusesti de 80 de W (scris clar pe ele) care se auzeau la fel ca cele de 150 pe care le am acum. am pus amp de 160W pe boxe rusesti cu protectie (aveau un sistem foarte interesant prin care estimau prin leduri cam cata putere intra, cand se apindea rosu trebuia sa te opresti, nu mai spun de construstie, lemn cu aluminiu si bureti, o chestie complicata rau). boxele avea maxim de intrare 50 de W, rosu se aprindea cand amplif asta ajungea cam la 22 de linii din 30. in inca 8 linii baga 110W? eu am sub de 600W, il pot folosi la maxim cu un amp technics de doar 100.
am niste grundinguri de 120W RMS aici in spate, cu bass pe 2 cai de 8cm... sunt convins ca astea sunt boxele de care zici tu... :( daca le mai aveam (nu le-am avut niciodata) noi... insa sunt stricate, cu difuri inlocuite si suna ca naiba... => le folosesc ca si suport pentru satelitii din spate de la gigaworks. arata bine =)) pacat ca si aceia sunt de decor acum.
eu in locul tau, daca chiar esti amator de volume mari, as lua aparatura de discoteca. sunt si la preturi decente si sunt concepute pt ce vrei tu, volum mare pt timp indelungat, aparatele le montezi intr-un rack cu racire, nici o problema. marea mea tentatie a fost o pereche de marshall similare cu astea http://cgi.ebay.com/Marshall-6112H-...QcmdZViewIte m, dar am considerat ca totusi nu e nevoie. nu stiu de ce dar am o impresie proasta despre boxele de discoteca... nu astea super profi, ci cele de pe la noi (eu stau in sibiu). nu ca ar fi ieftine sau de 2 lei dar parca nu stiu... in discoteca/club e super ok sa le auzi dar daca ar fi sa le aud la mine acasa... nu stiu... nu au raspuns in frecventa deloc liniar sau.. chiar nu pot sa imi dau seama. in orice caz, mi se pare ca nu ar suna bine (nu ca ar distorsiona, nu ca nu ar suna de sa crape peretii). mi-ar fi placut sa aud un astfel de sistem la vreun prieten acasa, insa nu am ocazia. poate e doar o impresie si sper sa fie.
Marshall-urile de care vorbesti tu se gasesc pe la noi ? Daca da, cat ar costa noi (cu garantie? :D)

nu stiu... e imputita treaba sincer. eu pot sa zic ca am luat teapa cu Z5500 din review-uri. stau si ma gandesc daca eu sunt vinovatul sau nu... adevarul e undeva la mijloc
Marketingul e o curva oricum....
6200 with turbo cache... mwoama ce 6200 performant
6800XTreme hai ca asta e tare de tot! XTrem de prost.
cdroame de 56X
uhm... lcd-eu cu raspuns de 2ms
mobile cu autonomia din specificatii (tested by me, rulat saptamani numai in standby cu mobilul, fara sa primesc nici un telefon, stat numai logat in retea)
ma uit in jurul si pe moment nu-mi mai vine nici o idee pe moment. a, ba da, router wireless de 54Mbps... ba chiar 108Mb/s... bate x metrii prin pereti. ma duc in parc cu laptopu si am incredibila viteza de 1Mbps la o distanta mult mai mica decat cea x din specificatii. pda-ul nici nu vede AP-ul. X51V, pda de top. nu am citit nici unde ca un pda are semnal mai slab decat un laptop.
pana si faza cu viteza de la ISP... 2Mbps pe cand lumea crede 2MBps.
pana si faza cu 1MB=1024kB pe cand 1mB=1000kB ceea ce nu stiu de unde au scos-o (cica pentru comoditate dar nu se prea justifica) astfel luam teapa de marketing si la hardiskuri. ce sa mai zic.

MAR - KE - TING

edit: ah, sa mai adaugam si vanzatorii care habar nu au ce vand si incearca sa te abureasca sa cumperi produsul de pe stoc, ca fiind tot pe acolo, ca fiind foarte bun, etc.

edit 2: a, sau ce sa mai zic ca vorbesc 20 minute cu o tipa de la orange sa o intreb de un abonament. ma informeaza ca primesc 10 minute nationale de la trecerea de pe cartela pe abonament. ma duc linistit dupa o saptamana imi fac abonament (la televizor arata peste tot... 20 minute nationale pe viata bla bla). nu mai intreb de oferta curenta in sfarsit fericit ca imi iau v3-ul ca al 2lea mobil. l-am gasit si pe negru, eram in rai. in fine, pe langa faptul ca nu il aveau la fidelizare si nu puteam folosi puncte orange, de pe webshop nu era numai gri la fidelizare, fac abonamentul nou. constat cu stupoare ca: cele 10 minute nationale de care mi-a zis p**a aia la telefon nu le primesc (numai clientii prepay care au primit mesaj cu oferta primesc - nu mi s-a spus asa ceva. cand am sunat sa fac plangere nici macar tipa cu care am vorbit nu stia de acest lucru). cele 20 minute nationale de la televizor nici atat. tarife la 13 centi in orice retea nimic. oferta de la televizor intra in vigoare numai dupa 4 zile dupa ce mi-am facut abonamentul. nici macar nu am mai stat sa ma uit daca era in reclama vreo steluta unde preciza perioada noii oferte. am lasat-o naibii si am zis ca asta este, toti te tapesc cum pot ei mai bine. acum mi-am adus aminte de teapa cosmote dar nu mai zic nimic ca sunt off-topic.
nu chiar off-topic, am discutat de marketing.

see
25 05 2006, 11:13 PM
deci presupun ca te gandeai ca un DAC decodeaza un musepack/mp3/flp/mod/ape ...

Acum serios, CD- si DVD-drive-urile redau date. Exceptand CDDA-ul care se poate transmite direct la receiver-ul din boxe, altceva nu va ajunge acolo. Degeaba ai un DVD-Drive, nu poti reda nici macar un DVDA, nu exista decodor. Poti transmite un semnal DD/DTS/PCM stereo.

Cheers!
Scuza-ma dar chiar nu inteleg. Daca descarc un mp3 vrei sa spui ca nu va fi redat? Eu am ascultat un astfel de sistem si mp3-ul este redat foarte frumos. Alte formate nu am ascultat, dar mp3-urile nu au probleme.
In legatura cu dvda vrei sa spui ca un dvd drive cum avem cu totii in calculator nu-l poate citi?
Sau decodor-ul 24/96 nu poate face fata?

lestat7
26 05 2006, 12:04 AM
see,
ziceai ca nu e nevoie de placa de sunet. Ok. Dar atunci macar un codec pe MoBo si o iesire digitala, sa ai ce lega la intrarea digitala a boxelor recomandate de tine.

Si da, un DVD-Drive nu reda un DVDA, fara receiver, il citeste, dar fara placa de sunet n-ai facut nimic. Nu cred ca ai ascultat mp3-uri descarcate fara placa de sunet. Cum zici tu de fapt? CD sau DVD Drive legat in digital la boxe si sa redea mp3/musepack/dvda/etc.? Tu nu vrei sa intelegi, astea-s stream-uri comprimate, ai nevoie de un decodor, apoi vine DAC-ul.

Sau decodor-ul 24/96 nu poate face fata?
Acum vad unde este greseala in logica ta. Ai un DAC 24/96 in setul de boxe, si acest DAC este un digital-analog converter, nu este decodor. Deci nu poate prelucra nici un format comprimat, doar un fisier Pulse Code Modulation stereo, sau max. un Dolby Digital sau DTS, daca are chip decodor special pentru astea, care n-are de-a face cu mp3-uri.

Deci ceea ce vezi tu ca un inlocuitor de chip de sunet, adica "decodor 25/96" nu este un decodor de nici o culoare, este doar un IC care converteste sunetul digital in analog. Nu exista logica de decodare. Prin consecinta in viata ta n-ai ascultat un mp3 de pe un CD data prin legatura digitala cu pricina, la boxele amintite de tine.

Cheers!

see
26 05 2006, 12:24 AM
Se poate sa ai dreptate, dar atunci inseamna ca intervine partea de audio a MB-ului pentru ca in calculator nu avea nici o placa de sunet si am ascultat mp3-uri descarcate de pe net. Aveau extensia .mp3. De asemenea am ascultat muzica de pe Pandora care este tot .mp3.
Nu am spus ca sistemul are DAC 24/96 ci ca are DAC si ca are si decodor 24/96 pentru dvda. Eu am inteles ca semnalul digital este dus de cablul optic la acest DAC si apoi la amplificatorul boxelor. Atit DAC-ul cit si amplif-ul sint in boxe. Decodorul 24/96 intervine numai cind ai muzica semple-ata astfel.
Eu am citit si inteles cum stau lucrurile aici: http://www.xf.ro/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=121
Dau citatul din aceasta recenzie: 'Practic, dacă veți cupla boxele Empire S-2.1D la ieșirea digitală a plăcii de sunet integrate, veți obține o calitate a sunetului comparativă cu cea a unui Audigy2 ZS, fără să mai plătiți câteva zeci de euro pentru o placă de sunet avansată (desigur, procedeul este utilizabil doar pentru cei neinteresați de efecte speciale în jocuri, ci doar de muzică).'

lestat7
26 05 2006, 10:14 AM
Un decodor dvda este de fapt un receiver, care dubleaza bugetul:) Daca asculta mp3-uri downloadate, inseamna ca avea o placa de sunet on-board sau PCI, la care a legat sistemul de boxe Empire, digital. Deci nu exista sa nu fi avut un chip audio in linia audio, daca asculta mp3, si mai ales muzica de pe Pandora.com. Sistemul acela tocmai ca are un DAC 24/96 si poate un decodor DD/DTS/(DVDA????) dar nu si mp3 sau alte formate, inca n-am vazut set de boxe care sa decodeze mp3:D

Ceea ce zice cu on-board vs o placa de sunet scumpa insa este adevarat.. De ce? Pentru ca trimitand semnalul prin spdif, nu se foloseste partea audio a solutiei audio, care au calitate indoielnica. Deci orice placa de sunet cu un soft decent si spdif out reda un sunet teoretic identic cu un sunet digital redat de un M-Audiuo Studiophile sau Lynx II...

Deci ceea ce zici tu, este ok in cazul unui sistem 2.1 sau stereo, orice solutie integrata face fata cu succes, presupunand ca are spdif-out. Insa in cazul redarii pe un set 5.1 nu mai e valabila treaba, si asta s-a mai discutat de multe ori:)

Cheers!

see
26 05 2006, 03:46 PM
OK. Ne-am inteles. :hap:
Esential este ca daca ai o M/B fara audio integrat n-ai facut nimic. Dar nu cred ca mai exista M/B fara audio.

lestat7
26 05 2006, 10:15 PM
De acord:) Insa ceea ce merita, cu un set stereo sau 2.1 este o solutie integrata care sa aiba o iesire spdif. Aici calitatea unei solutii PCI scumpe este cam egala cu cea a unei solutii integrate. Mai ales la HD Audio care s-a raspandit deja. Acesta este cazul in care nu prea se merita cumoararea unei placi de sunet PCI, cred ca intr-un final cam la ceva de genul asta te gandeai. Solutiile audio on-board sunt aproape gratuite, singurul detaliu la care trebuie sa fie atent detinatorul setului este iesirea SPDIF.

Oricum cred ca aceasta solutie este mai mult una de finete, nu una care sa asigure un volum mare sustained, si basi dati foarte tare, tot sustained. Aici ar merge mai degraba niste boxe de scena, acolo ai siguranta ca nu se ard, insa la fidelitate cam pauza...

Cheers!

see
27 05 2006, 01:06 AM
Intr-adevar, cu satelitii pe 2 cai 2x20w si subwoofer-ul de 40w nu te poti gindi la spart vitrine :-). Dupa mine sint niste monitoare de studio daca pretul lor de 600 RON nu pare jignitor pentru un muzician.
Apropo de finete, ieri am vazut 'Negutatorul din Venetia' pe DVD si cu sunetul in aceste boxe Empire.
Am fost incintat de expresivitatea sunetului. Marturisesc, nu am ascultat niciodata sunetul unui film in multicanal si acum, dupa ani de sunet la tv mono, parca mi-am scos dopurile din urechi. Prima senzatie a fost ca sint la cinema.
Pe parcurs, dat fiind si subiectul teatral (marele Will, etc.), ascultind vocile lui Pacino si Irons care se auzeau pline de bogatie timbrala, intens vibrante sau abia soptite mi-am dat seama ca doar la teatru pot suna atit de natural si apropiat de parca vorbeau linga mine.

Pina adun toti banii cred ca-l voi vizita destul de des pe prietenul meu mai norocos. Trebuie sa incerc si ceva muzica clasica, am si citeva CD-uri cu Pavarotti si Domingo. Sper sa nu ma dea prea repede afara. :biglol:

c6t9
27 05 2006, 09:40 AM
Marshall nu mai stiu cat costa, la Muzica gasisem. dar exista si alte alternative.
daca vrei ceva bun te costa cam 2k€ si este un sistem 5.1JBL+amp HK. este un compromis intre hi-fi + bang bang si home cinema. daca vrei sa bubuie, un echipament de disco este alegerea.

bogdanozaurus
27 05 2006, 10:31 AM
see mare dreptate ai, nu ca ma pricep eu la muzica clasica dar sint unele chestii care imi plac mult si pina de curind cind mi-am facut sistemul audio de care am tot pomenit pur si simplu am refuzat sa ascult acele piese pentru ca mi se parea o profanare.
Acum mai am o o intrebare, ce stiti de astia http://www.telecomenzi.ro/index.php?categ=4&grup=37 ?
Am ascultat la magazinul de la Unirea un CD de jazz care se auzea foarte bine si am ramas impresionat de cit de bine se auzea pe boxele si statiile lor care totusi sint chinezarii ieftine. Banuiesc ca nu sint chiar la nivelul unor produse ale unor firme de renume care costa de n ori mai mult dar daca sint si fiabile cred ca la raport pret calitate bat orice am vazut si auzit eu pina acum. Problema e fiabilitatea chiar nu stiu cum se comporta in timp, ma rog eu am dat deja banu sper sa ma tina cit mai mult :). Cei care stati in Bucuresti sau in orase unde firma are magazine dati o tura pe acolo, baietii de la Unirea sint chiar dornici sa prezitne produsele si sa faca probe cui are chef sa asculte si apoi ziceti-mi si mie ce parere aveti.

Le edit

De fapt daca stau bine sa ma gindesc Produsul Lunii despre care Marius Ghinea spune ca este " socant de bunpentru nivelul consumer " si care a primit evaluarea maxima si nota 10 la pret/performanta tot de acolo vine

c6t9
27 05 2006, 11:22 AM
cei de mai sus lucreaza de ceva timp. baietii care vor sa faca impresie se doteaza cu asa ceva http://www.telecomenzi.ro/image.php?id=3289

sa casc ochii mai bine la unirea sa vad unde sunt.

bogdanozaurus
27 05 2006, 12:17 PM
La et 3 in spate pe linga Diverta, Atlas Computers

see
27 05 2006, 09:42 PM
Produsul Lunii despre care Marius Ghinea spune ca este " socant de bunpentru nivelul consumer " si care a primit evaluarea maxima si nota 10 la pret/performanta tot de acolo vine
Care a fost produsul lunii si in ce numar a spus dl.Ghinea acest lucru?

lestat7
27 05 2006, 11:37 PM
Produsul lunii:
MICROLAB FM-6662
Marius Ghinea
Este chiar aici pe pagina, parca la paginade start.:)

Cheers!

Iulius
28 05 2006, 12:03 AM
B&W daca ai bani.

see
28 05 2006, 01:04 AM
Da, citisem cu ceva timp in urma si uitasem. Intru direct pe forum si...
Am uitat acest review si pentru ca eram interesat doar de un sistem 2.0 sau 2.1.
Dar articolul a lasat o zgirietura pe circumvolutiuni si anume ca se poate si 'chinezarie ieftina' (de la bogdanozaurus cetire) pro audiofilie, la o 100 de dolari desigur.
Dupa care am citit in Chip 4/2006 referinte la fel de pozitive la sistemul 2.0 Empire (Edifire), cu care v-am batut la cap si pe care SoNic initial le-a 'afurisit', insotite de evocarea unui alt sistem Empire, recenzat mai inainte tot de dl.Ghinea. Hmmm, e ceva aici, nu? Zgirietura chinezeasca s-a adincit si s-a largit.
Picatura, tot chinezeasca, ce a umplut paharul a fost cind m-a sunat prietenul meu sa-i vad boxele aduse de taticutul lui de afara. :shock: Hmmm, tot Empire(Edifier). Mai sa fie, asta-i destin curat! Si review romanesc la ele pe xf.ro.
Domne, ne invadeaza chinezii, rau de tot. Dar cu lucruri bune. :-) Ziceam ca am scapat de comunism si sintem in sfera NATO dar imbracati chizezeste si cu scule IT si audio numa' made in China. :insane:
Asa ca eu, acum, vreau chinezarie cu ghivent sa-mi cinte la ureche pentru ca le zice bine. :biglol:

flo_sb
28 05 2006, 03:32 AM
problema e ca produsele din china sunt dpdv al performantei si al calitatii pe un spectru de la vaporware la super profi.
cum se aude boxa aia incredibila de 2x12" ? :D si cat de adevarate sunt specificatiile ? cine a auzit boxa il rog sa imi spuna parerea

lestat7
28 05 2006, 11:31 AM
off-topic: faza cu chestiile chinezesti de calitate o tot zic de mult... se pare ca acum v-ati prins si voi. Oricum si in SUA daca vrei sa cumperi o pereche de Nike, tot made in China vei gasi scris pe ele...

Cheers!

Tom Waits
28 05 2006, 12:12 PM
Chinezii pot face lucruri foarte bune, si nu numai atunci cand fac sub licenta, deocamdata ei le fac foarte ieftin, fara sa se uite la calitate, si cand zic ieftin zic cam 10% din pretul din magazin.

Altec Lansing are fabrica in China, pe boxele mele scrie "made in China". Un prieten vorbea cu dispret despre o statie pe care i-a dat-o cineva cu imprumut, cica se aude bine dar din cauza boxelor, ca statia e chinezeasca, iar cu un Sony pe care urma sa si-l ia o sa se auda mult mai bine. Era vorba de un harman/kardon.

P.S: mari pocnitori statiile astea Sony.

c6t9
28 05 2006, 09:14 PM
B&W daca ai bani.

hai nene, sa fim seriosi.

lestat7
29 05 2006, 09:37 AM
Am mai auzit boxe de renume, 35 milioane bucata... JBL, Infinity... am auzit si BOSe (dar astea erau mai micute), insa nici una dintre boxe nu era atat de buna incat sa zic ca da, asta e cea pe care as da 35 mil daca-i am ca bani de buzunar.

Oricum putem ajunge pana la Pilastro, set de boxe de 1 miliard lei...

Cheers!

Tom Waits
29 05 2006, 06:05 PM
Oricum putem ajunge pana la Pilastro, set de boxe de 1 miliard lei...

prost e ala care da nu ala care cere.

flo_sb
30 05 2006, 12:23 AM
off-topic: faza cu chestiile chinezesti de calitate o tot zic de mult... se pare ca acum v-ati prins si voi. Oricum si in SUA daca vrei sa cumperi o pereche de Nike, tot made in China vei gasi scris pe ele...
Cheers!
si eu am parerea asta de mult timp. si legat de faza cu SUA, tocmai s-au intors parintii unei colege de-ale mele din SUA. Au venit cu multe cumparaturi de pe acolo, la care colega i-a intrebat: Ati venit din SUA sau din China (mai toate chestiile cumparate erau chinezesti).

prost e ala care da nu ala care cere.
pentru cei cu super pretentii eu zic ca se justifica orice suma

Am mai auzit boxe de renume, 35 milioane bucata... JBL, Infinity... am auzit si BOSe (dar astea erau mai micute), insa nici una dintre boxe nu era atat de buna incat sa zic ca da, asta e cea pe care as da 35 mil daca-i am ca bani de buzunar.
Cheers!
pana la urma care e concluzia la "durerea" mea ? :-S

see
30 05 2006, 02:25 AM
pentru cei cu super pretentii eu zic ca se justifica orice suma

Pentru cei cu super bani, vrei sa zici. De la un nivel de pret in sus calitatea nu mai creste pentru ca nu mai are de unde, atata este tehnologia la un moment dat.
Dar trebuie si pentru astia cu munti de bani ceva ce altii moare si nu are. Si atunci produsul nu este mai grozav ci mai exclusiv :monkey:
Saracii, sint niste chinuiti. Ginditi-va, ce drama pe ei daca ar fi siliti sa ia niste boxe cum sint in orice studio. Ce, ei sint niste pirliti de muzicieni care 'munceste'?

In legatura cu durerea ta, se pare ca o vei vindeca singur. Daca, dupa atita vorbarie si brain burning :smash:, nu a rasarit ceva util pentru tine este limpede ca trebuie sa treci iar la sapat... in Google. Spor la munca!

c6t9
30 05 2006, 09:42 AM
o idee cred ca si-a facut. acum sa vedem ce decizie va lua.

flo_sb
05 06 2006, 12:33 PM
Pentru cei cu super bani, vrei sa zici. De la un nivel de pret in sus calitatea nu mai creste pentru ca nu mai are de unde, atata este tehnologia la un moment dat.
Dar trebuie si pentru astia cu munti de bani ceva ce altii moare si nu are. Si atunci produsul nu este mai grozav ci mai exclusiv
Saracii, sint niste chinuiti. Ginditi-va, ce drama pe ei daca ar fi siliti sa ia niste boxe cum sint in orice studio. Ce, ei sint niste pirliti de muzicieni care 'munceste'?
e si normal daca ai bani sa ai ceva cat mai exclusiv, doara nu muncesti degeaba sa fii in comun cu borfasii de pe strada ci vrei sa te detasezi. Exclusivitatea are un pret dar eu nu vad de ce sa ii acuz.... daca nu au pe ce sa arunce banii saracii : ))
In legatura cu durerea ta, se pare ca o vei vindeca singur. Daca, dupa atita vorbarie si brain burning , nu a rasarit ceva util pentru tine este limpede ca trebuie sa treci iar la sapat... in Google. Spor la munca! pacat ca a fost mai mult offtopic, monitoare de studio am zis de la inceput ca nu ma intereseaza :( sau intrebari la care nu mi s-a raspuns :)
o idee cred ca si-a facut. acum sa vedem ce decizie va lua.
O idee mi-am facut. Imi surad astea http://www.magazinultau.ro/product_id/8960/category/Electronice/product/Boxe+JBL+NORTHRIDGE-E90+Magazinul+Tau+-+Gasesti+de+toate+dar+nu+orice/Boxe--JBL-NORTHRIDGE-E90.htm . Totusi mi-ar place sa aiba bass`ul pe 10" . Acum 20 minute stateam in camera la taicamio si ma gandeam ce putere mica au boxele lui Technics de 8"/10" (nu am mai dat masca jos sa ma uit), imediat zici ca se duc naibii pe cand amaratu meu de sub de 8" are mult mai mult bas, la fel pioneer-ul de 8". Ati pe undeva mai sus ca tehnologia este intr-un anumit punct acum legat de boxe. Ei, aceste boxe cu cati ani in urma sunt fata de punctul in care se afla tehnologia ? :-S

edit: inainte sa plec in concediu o sa duc boxele la garantie. sa vedem daca flamingo va face inteligenta alegere de a-mi da banii inapoi(la cate sisteme stricate sunt obligati sa imi dea banii inapoi?). In caz ca da, presupun ca voi face un drum in bucuresti sa ma uit de boxe. care ar fi cel mai bun magazin de unde as putea sa si probez ?

see
05 06 2006, 05:19 PM
Sorry pentru off-topic-ul cu monitoarele de studio. Nu stiam in acel moment ca iti doresti floorstanding. Apoi discutia s-a intins in lagatura cu reclama mincinoasa.
Nu stiu nimic de boxele pe care le-ai ales dar arata de mama-mama. Tu cred ca nu stai la bloc. Iar daca stai nu te temi ca vei avea pe constiinta vreo mamaie mai slaba de inima? :-)
Succes la Flamingo si sa ne spui cum este cu astea pe care ai pus ochii.

bogdanozaurus
05 06 2006, 08:58 PM
Nu cred ca vezi banii inapoi de la Flamingo, parca trebuie sa se strice de trei ori in termenul de garantie sau sa stea mai mult de trei luni in service ca sa poti cere banu. Boxele alese de tine par OK, cred ca la Media Galaxy poti sa le probezi, oricum magazin bun inca nu am vazut in ro.

flo_sb
06 06 2006, 12:58 AM
Sorry pentru off-topic-ul cu monitoarele de studio. Nu stiam in acel moment ca iti doresti floorstanding. Apoi discutia s-a intins in lagatura cu reclama mincinoasa.
sincer sa fiu nici eu nu stiu ce imi doream :) in orice caz nu vroiam monitoare de studio ca nu am bani de monitor de studio puternic.
Nu stiu nimic de boxele pe care le-ai ales dar arata de mama-mama. Tu cred ca nu stai la bloc. Iar daca stai nu te temi ca vei avea pe constiinta vreo mamaie mai slaba de inima?
sincer ma tem de urmatoarele 3 lucruri:
*ca boxele astea cu difuzoare de 8" nu o sa fie la fel de puternice la bass ca sub`ul de gigaworks
*sa nu mi se arda, le iau ca sa ascult tare nu sa le tin pe post de bibelou, desi arata a biju-uri. :x
*ca o sa ma simt destul de nasol la trecerea de la surround pe 7 canale la un simplu stereo (am fost foarte incantat de diferenta in counter-strike de la 5.1 la 7.1... ma rog, aici ma refeream numai la faptul ca mi se pare mult mai nasol in mod 2.1 decat macar in 4.1, si nu la jocuri ci la muzica).
Nu cred ca vezi banii inapoi de la Flamingo, parca trebuie sa se strice de trei ori in termenul de garantie sau sa stea mai mult de trei luni in service ca sa poti cere banu. Boxele alese de tine par OK, cred ca la Media Galaxy poti sa le probezi, oricum magazin bun inca nu am vazut in ro.
asta ar fi fost a doua oara numai ca pe factura mi-a inlocuit numai sub-ul ca si cum ar fi fost o greseala si a trimis sistemul ala in service, ca si cum al meu nu ar fi avut nimic si cel expus in magazin se belise (m-a ajutat sa nu mai astept service dar acum nu m-a ajutat ca am produsul stricat numai 1 data)
eu sincer sunt scarbit.
sub-ul dinainte avea urme la suruburi clare de surubelnita si era iesit un fel de chit pe la o margine.
cel "nou" care il luasem in schimb la cel belit a fost cica expus in nu stiu ce oras. suruburile pareau tot asa si asa. dupa ce mi-au zis ca sigur nu a mai fost reparat & etc constat cu stupoare dupa vreo 2 luni ca rasturnand sub-ul cu fundul in sus si uitandu-ma la woofer suruburile DINAUNTRU sunt uzate rau de tot (in schimb baietii au avut grija ca cele de la suprafata sa nu se observe ca a fost lucrat la ele). De asemenea, satelitii din spate sunau de la inceput la ambele sisteme INCREDIBIL de incet comparat cu restul sistemelor.
mare teapa am luat cu Flamingo - Gigaworks
In schimb Z5500 a fost super OK, eu am fost de vina ca s-a ars. La Gigaworks NU. e din cauza ca mi s-a dat un produs reparat deja :|

see
06 06 2006, 01:42 AM
De ce nu-ti iei tot Z5500 daca ti-au placut atit de mult?
Sistemele de boxe se vind mai greu si, intr-adevar, deseori esti in situatia sa cumperi marfa care a fost expusa/intens folosita sau chiar reparata. Este un mare risc la o asemenea achizitie si ai nevoie de bafta.
Daca nu iti place muzica in stereo nu te mai incurca.

bogdanozaurus
06 06 2006, 08:11 PM
Ce magari, cred ca numai la noi se poate una ca asta. In acest context laudabil ca cei de la altex vind produsele expuse cu eticheta " Ultimul produs" si reducere de 25%. Macar esti avertizat si daca vrei sa risti pentru o reducere substantiala o faci in deplina cunostinta de cauza

flo_sb
07 06 2006, 12:04 PM
De ce nu-ti iei tot Z5500 daca ti-au placut atit de mult?
Sistemele de boxe se vind mai greu si, intr-adevar, deseori esti in situatia sa cumperi marfa care a fost expusa/intens folosita sau chiar reparata. Este un mare risc la o asemenea achizitie si ai nevoie de bafta.
Daca nu iti place muzica in stereo nu te mai incurca.
Z5500 este un sistem cu totul varza, nu are tangente cu muzica. singurele lucruri faine din el sun: Subwooferul si Controllerul
Daca nu o sa imi placa am gasit solutia. pe langa coloanele astea mai cumparam un jeg de sistem 2.1 / 4.1 care il punem pe post de side / side & sorround. jeg-ul de sistem inseamna un altec/creative ieftin. ce ziceti ? :)
Ce magari, cred ca numai la noi se poate una ca asta. In acest context laudabil ca cei de la altex vind produsele expuse cu eticheta " Ultimul produs" si reducere de 25%. Macar esti avertizat si daca vrei sa risti pentru o reducere substantiala o faci in deplina cunostinta de cauza
acum ma gandesc cum sa ma duc sa-i abordez pentru ca eu chiar m-am saturat... oare daca fac un macro la surub :-/ si le aduc dovada ? sau cum sa ii conving, pentru ca eu chiar nu mai vreau sistemul asta

lestat7
07 06 2006, 12:27 PM
Flo_sb, un altec/creative ieftin are sateliti si mai slabi, daca tie nu-ti plac satelitii Z-5500-ului. Iti recomand sa incerci niste sateliti Genius, cu subwooferul Logi. Binenteles, ii alimentezi de la ampliful Genius, caci orice sateliti se ard de la puterea Logitechului. Sau cumperi un set de boxe Genius full wooden, 2.0. Incearca-le.

Cheers!

flo_sb
07 06 2006, 03:07 PM
O sa incerc. Problema nu mi-o fac la sorround, ci la coloanele astea 2.
nu pot sa inteleg :( . adica lamuriti-ma. sigur o coloana cu difu de bass de 8" se compara cu un subwoofer de 8" ?

offtopic: lestat, parca si tu aveai 9800se :) tocmai mi l-am ars si cu vreo 1-2 saptamani inainte sa-l ard cumparasem de la cerf un cooler zalmann integral cupru :D nu te intereseaza ? :D (nu se potriveste pe 6800gs meu... )

see
07 06 2006, 03:50 PM
Nu stiu cum reusesti dar le arzi tare de tot. Sa facem pariurile pentru urmatoarea componenta troznita? :biglol:

lestat7
07 06 2006, 09:14 PM
flo_sb, poate ca m-ar interesa, cam ce stie si la ce pret te-ai gandit? Tot 9800se@pro am, si fratele meu avea, dar s-a ars ventilatorul si dupa el si placa, fara racire...

vizavi de sateliti, vezi ca sunt in magazine niste boxe Genius uriase, n-am mai vazut boxe pc asa de mari, sistem 2.0 din lemn masiv, frumos lucrat. Au si amplif. Tare curios sunt de ce stiu, dar cu un woofer de z-5500 sigur merg excelent, din vreme ce si ele probabil scot basi, deci acopera mediile cu vitejie. Cu tweetere bineinteles.

bogdanozaurus
07 06 2006, 10:27 PM
Nu mai spune la astea te referi ???

http://www.geniusnet.com.tw/product/product-1.asp?pdtno=602#

:) :) :)

lestat7
08 06 2006, 12:25 AM
Exact;)

Some highlights:

180x335x212(!)
5.25" driver (la un satelit!)
40 W RMS, e acceptabil, mai ales la un satelit.

+

potentiometre: volume, treble, bass
intrare de casti

Think, pretul nu e urias, lemnul e lemn, diful de medii e urias, comparat cu alte difuzoare, deci vei avea si un `punch`, un atac la basi foarte bun, trebuie incercat in orice caz, n-ai nimic de pierdut daca le incerci la magazin.

http://www.vseprorodinu.cz/images/imps564414.jpg

Cheers!

bogdanozaurus
08 06 2006, 12:59 AM
Pai ce cind am scris de atitea ori ca eu le folosesc pe post de sateliti alaturi de un subwoofer " de casa " nu ai bagat de seama ??? Abia acum ai avut revelatia ? :) Se aud perfect, nu poti obtine un sunet mai bun cu numai 160 RON orice ai face.. Si eu de abia astpt sa vina ziua de miine ca sa vad cum suna acum dupa ce mi-am modat placa transformind-o intr-un Creative 4 Platinum PRO. De abia astept....numar clipele cum numaram in armata AMR-ul *

* Pt cine nu a facut armata AMR = Au Mai Ramas (n zile)

flo_sb
08 06 2006, 01:42 AM
@see, 9800se-ul mi s-a ars din cauza la idiotii mei de colegi care vrand sa monteze un hardisk si ne mai avand molex-uri mi-au scos din functie controllerul de coolere (tt hardcano 9 parca) si mi-au picat toate coolerele. vazand ca nu mai merge coolerul de pe procesor, au scos mufa din controller si au bagat-o pe placa de baza. cand am revenit eu, am pus la loc controllerul dar nu am mai umblat la coolerul de proc. asadar, mufa de proc de la controllerul de cooler (3pini) a ramas in aer... vrand sa imi montez coolerul cu leduri si neonul pe care tocmai le cumparasem de la cerf (pe langa zalmannul de care vorbeam si un poweball (chiar, cata lume si-a luat powerball =)) ). asadar, vrand sa imi montez piesele astea 2, a cazut mufa de la controller de care vorbeam anterior fix pe marginea placii grafice... tata se uita pe calculator legat de o vacanta prin strainatate la care putine scantei, fum si lui i-au aparut dungi pe ecran =))))))
cam asta e povestea placii.... poate o sa deschid un thread sa intreb daca se poate repara

@lestat7 e mai bun decat o racire de 7800gt (citeam review pe net despre el pe un 7800gt). fix asta e nebunia http://www.pc-coolers.ro/produs.php?id=387 . daca ma intereseaza sa o vand te contactez cu un pret pe privat dar tocmai acum mi-a traznit prin cap si o sa ma uit maine daca nu merge cumva sa montez un radiator pasiv pe adaptorul pcieX-Agp si sa pot lasa zalmanul pe GPU. Chiar nu vreau sa imi cumpar un NV Silencer dar daca asta trebe asa o sa fac pentru ca zgomotul produs de stock coolerul de la gainward e incredibil de enervat. nu ca ar fi mare, dar are un TZIuit din acela ...

scuze de offtopic pe topicul meu.
revenind, repet intrebarea care ma framanta cel mai tare in momentul de fata. Coloanele alea cu difuri de 8" se compara cu un subwoofer de 8" ?

edit: Genius-urile alea arata grozav. bogdanozaurus ce placa de sunet ai ? zi-mi te rog ca 2ZS :D

lestat7
08 06 2006, 10:29 AM
bogdanozaurus, da am fost mai lent la gandrie:D Cred ca era si noapte... Deci zici ca suna bine?:) Ar merge si la mine, pe post de front L si R, si-atunci as merge pe 7.1, avand 2 difuri in plus.

Chestiile mai delicate ar fi sincronizarea volumului si aranjarea celor 8 difuzoare:D

Stiu ca multe sisteme de marca sunt venerate, dar am mai ascultat astfel de sisteme si n-am auzit nimic special, ba chiar unele erau sub asteptari. De-atunci mi-am dat seama ca o constructie la care si-au pus capul omuletii galbeni, poate suna mai bine decat o boxulita marunta pe care scir e Logitech sau altec si iti da un placebo de esti inceruri. La materiale Genius este singura firma care a incercat sa imbine materialele bune cu un design tehnic cat mai bun: boxele sunt din lemn, dar nu sunt marunte ca la alte firme, lemn masiv, greu, difuzoare cu magneti uriasi, tweetere la toate seturile(identice sau foarte asemanatoare cu cele de la M-Audio LX4) etc. U get the picture.

Cheers!

P.S.: Pretul este superacceptabil.

bogdanozaurus
08 06 2006, 04:34 PM
Am un Audigy Platinum modat de ieri noapte in Audigy 4 Platinum Pro dar inca sint la munca si ajung acasa peste citeva ore vad eu atunci daca in afara de facilitati mai e ceva in plus si la sunet. Interesant ca la instalrea driverelor am avut de ales intre music I music II si games ca optimizare nu prea am inteles care o fi (daca o fi ) vre-o diferenta dar vedem. Nu ca vreau sa ma dau mai destept decit par dar cind am vazut Geniusuri-le imediat am avut o sclipire si le-am asociat imediat cu subwooferul ( pe care il stiam dar nu se gasea atunci pe stoc) Cred ca cu 520 RON am facut un "supersistem " :) 2.1 si ca putere ( ma rog nu bag eu mai mult de 1/3 din volumul maxim ca nu am nevoie dar ca idee) dar si calitate. Oricum si pina sa apara soobwooferul Genius a facut fata bine.

lestat7
08 06 2006, 10:55 PM
Cool:) Ma faci tot mai curios:D

Anyways, vezi ca la instalarea driverului modat iti explica care sunt diferentele intre moduri. Game mode-ul parca a fost imbunatatit pentru EAX in special, si la capitolul basi. Music I l-am ales intotdeauna cand modam, pentru ca imbunatatea inaltele si parca si basii.

Cheers!

flo_sb
09 06 2006, 12:30 PM
Coloanele Alea Cu Dif De 8" Se Compara Ca Bass Cu Un Sub De 8" ?

flo_sb
09 06 2006, 12:37 PM
Ieri am mers cu boxele la flamingo, azi ma duc sa imi faca avizul de intrare in service. Au zis ca daca e de bani inapoi oricum nu pot sa mi-i dea pe toti... oare dupa cate seturi stricate mi se dau banii inpoi sigur ? problema e ca asta, pe factura, e numai primul set stricat (cand mi s-a stricat al doilea tipul a fost foarte amabil si nu m-a mai facut sa astept service-ul la boxele stricate, dandu-mi altele pe loc. m-a scutit atunci de o groaza de timp de asteptat numai ca uite ca acum boxele sunt doar la prima stricare, pe foaie :) )

Cum e tata-miu plecat din tara si Grundingurile sunt varza, am zis sa-mi aduc Technics-urile de la taticu din camera... Sa va mai zic ? Canalul drept se aude mult mult mai incet, ca si cum ar fi ars. Se pare ca si tata a facut prostii = ))
Ce vroiam sa va intreb, pot asculta numai pe canalul stang la statie fara sa imi fac probleme ca se va beli toata statia ?

c6t9
09 06 2006, 01:44 PM
poti asculta. ce amp e? tot technics? e din ala cu tehnologia H, daca nu ai un canal activ va trage pe cel folosit mai multa putere?

flo_sb
09 06 2006, 03:32 PM
SA-GX280
AV Control Stereon Receiver SA-GX280
Are un actibild lipid cu 80W x 2 . Are in spate sa conectez 4 boxe, Speakers A (Left Right), Speakers B (Left Right). Acum rulez in Speakers A B cu Balance dat pe Left, din placa de sunet sunt in 4.0, canalul fata dreapta e dat la minim din placa, pe Rear am conectat stanga un Subwoofer Pioneer de 110W si dreapta un Grunding de 120W (boxa)
edit: nu vad nici unde pe el sa scrie H technology. cand vin de la masa poate caut un manual ceva pe net desi e veche statia.

c6t9
09 06 2006, 08:11 PM
nu am gasit nimic despre, decat ca ar fi 4Ś80.

flo_sb
10 06 2006, 05:51 PM
bun... boxele sunt la garantie... Doamne cat ma rog sa primesc banii inapoi sau daca nu in cel mai rau caz sa primesc boxele REPARATE pentru ca se vor strica din nou :| si pana la urma voi primi banii inapoi.

Intre timp sunt in cautarea boxelor mele de vis :x
le-am si gasit, http://www.dvdplanet.ro/index.php?action=detalii&produsID=1310
Va rog sa imi spuneti o parere si sa imi spuneti ce amplificator e potrivit pentru ele.
De asemenea, am observat ca site-ul pe care le-am gasit e foarte scump comparat cu magazinultau.ro.
E90 - magazinultau.ro - 11.290.000 lei vechi
E90 - dvdplanet.ro - 16.360.000 lei vechi
Doar cu 44% in plus.
In fine, as vrea sa va intreb daca stiti unde gasesc modelul dorit de mine, E100, la pret de magazinultau.ro nu la pret de dvdplanet :) (imediat dupa asta deschid un google pe paginile din romania dar mai bine va intreb si pe voi)
Va multumesc foarte frumos pentru tot ajutorul acordat pana acum :)

flo_sb
10 06 2006, 06:21 PM
am citit ceva reviewuri despre rachetele astea... multi spuneau ca au un sunet foarte bun dar i-am vazut pe foarte multi ca il cupleaza cu subwoofere... o sa am bass ma la boxele astea, bass de un sub Pioneer de 8" o sa am (macar atat) ?
asta e intrebarea esentiala...

c6t9
10 06 2006, 07:38 PM
eu am o jumatate din alea, de 150W si are bass, dar nu de sub. ala bubuie, pe cand astea se aud "rotund", frumos, medii foarte clare. vezi ca e usor sa le strici, prea putina putere, se duc inaltele, prea multa, cad woofer-ele.

ma uit sa vad ce amp as pune eu pe ele. dar indiferent, este important si cum il folosesti.

LE: minim asta http://www.dvdplanet.ro/index.php?action=detalii&produsID=1893 , sunt foarte bune sau din aceeasi serie http://www.dvdplanet.ro/index.php?action=detalii&produsID=1894

http://www.dvdplanet.ro/index.php?action=detalii&produsID=1895 as pune eu.

si asta suna bine http://www.dvdplanet.ro/index.php?action=detalii&produsID=1238, dar yamaha parca ofera ceva in plus, sau asa mi se pare mie.

o scula de exceptie e asta http://www.dvdplanet.ro/index.php?action=detalii&produsID=1590

gogu190
11 06 2006, 12:04 PM
imi pare rau sa-ti spun flo_sb, dar pretul de pe magazinul tau.ro e total aiurea, tipic de fapt in Romania..
uite-te atent si la recenzie scrie "Pretul e valabil pentru o unitate ",adica doar o boxa costa 11 milioane!!
la celelalte boxe scrie : "Pret valabil pentru o pereche"
deci teapa curata
P.S: Site mai prost facut ca asta(magazinutau) n-am mai vazut in viata mea :alcoholi:

flo_sb
13 06 2006, 10:53 AM
bun deci am inteles. e teapa cu pretul la bucata... pe langa asta o coloana sa inteleg ca nu scoate bass de subwoofer.
atunci m-am orientat spre altceva, sa imi dati o parere va rog.
http://www.price.ro/preturi_sony_str-de598_23836.htm
impreuna cu 2 perechi (4 boxe) de (nu stiu de care o sa am bani):
http://www.dvdplanet.ro/index.php?action=detalii&produsID=2008
sau
http://www.dvdplanet.ro/index.php?action=detalii&produsID=248
sau
http://www.dvdplanet.ro/index.php?action=detalii&produsID=250
IMPREUNA CU, asta e baza :x , :
http://www.dvdplanet.ro/index.php?action=detalii&produsID=1308

Ma intereseaza, boxele de fata/spate daca au raspunsul in frecventa la medii cum trebuie din moment ce nu au difuzor de medii. de subwoofer nu-mi fac probleme, stiu ca e ok. statia duce boxele astea mici, nu ?

lestat7
13 06 2006, 11:25 AM
flo_sb , n-am ascultat cum suna boxele acestea, dar am auzit standfloor-uri care cred ca dadeau clasa tuturor subwooferelor pentru PC existente. Erau niste Technics vechi, dar basii erau ca o lovitura in ceafa, fara `fuzzyness`, clari si profunzi, puteai sa distingi clar atacul, profunzimea in sunet si sustain-ul era perfect, fara vibratii nedorite.

Boxele de sus arata excelent. Dar in locul tau mi-as lua 4 standfloor-uri (sau 5 daca chiar as vrea vocile pe centru). 4xbass de standfloor este ceva inedit, daca e vorba de standfloor-uri bune.

Boxele date de tine ar trebui sa aiba raspuns perfect la medii, din vreme ce au difurile mai mari pentru basi+medii, sunt facute sa redea si basi, neavand crossover cand le folosesti in mod stereo sa zicem. Insa asta este teoria, am ascultat cum suna Sony-uri cam de formatul acesta si desi aveau bass destul de puternic, cam integul sunet era dominat de joase, suna putin infundat.

Cheers!

c6t9
13 06 2006, 08:57 PM
ar fi interesant sa stiu daca cunosti sunetul de sub si daca iti place. de ex mie ima place la muzica hi-hop/dance sa am sub pt ca bubuie (pur si simplu, are acel boom boom), dar la alt gen de muzica suna cam aiurea. 2 boxe pe 3 cai de 100W ar trebui sa fie suficient si sa ai un sunet de calitate.

legat de ce ai ales tu, amplif duce daca nu e tinut la maxim (asta nu inseamna acolo unde nu mai ai volum - de ex la mine se atinge maximul la aprox jumatate de volum), trebuie sa gasesti un echilibru, daca e prea multa putere, nu strica imediat, dar vei topi bobinele pana la urma, daca e prea putina distrugi inalte.

vad ca te intereseaza sa se auda foarte tare, dar sa fie si 5.1. cauta niste boxe de disco pt muzica si un sistem 5.1 ieftin pt filme. hi-fi la putere mare care sa nu fie sensibil la solicitari extreme mai greu gasesti la bani putini.

flo_sb
14 06 2006, 06:51 PM
imi cer scuze ca poate pun o intrebare stupida... dar se pare ca nu am nici pe departe cunostintele necesare :( cum pot sa ard (asta inseamna distrug) inaltele daca e putere prea putina ?
nu stiu daca cunosc sunetul de sub la care te gandesti tu. Eu iti spun ce suburi am ascultat timp indelungat: sub-ul de Z5500, sub-urile de S750 si acum un Sub Pioneer de 110W , 8" (S-W110S - http://www.magazinultau.ro/product_id/10723/category/Electronice/product/Subwoofer+activ+PIONEER+S-W110S-S+Magazinul+Tau+-+Gasesti+de+toate+dar+nu+orice/Subwoofer-activ--PIONEER-S-W110S-S.htm )
presupun ca subul de la un sistem 5.1 Cambridge DTT2200 de vreo 18W nu prea poate fi considerat sub. De asemenea am ascultat pentru perioade scurte sub de altec 641 sau genius wooden, m-a impresionat subul de la sistemul altec ce nu se mai lanseaza.. ca astea sunt suburile ce cred ca merita mentionate.
am citit ca amplificatorul ales de mine e de 110W pe canal iar boxele pe care le-am ales sunt de 75W sustained parca. ce amplif ar trebui la ele ?
as vrea sa mai pun o intrebare... exista vreun plugin de winamp care sa imi normalizeze in real-time melodiile astfel incat sa nu mai fie probleme de +nu stiu cati dB.

legat de alegerea mea, iarasi m-ati pus pe ganduri :( mai stau si ma mai gandesc si o sa va mai scriu

c6t9
14 06 2006, 10:06 PM
sa o iau de jos, nu stiu un plug pt winamp, dar ai avea nevoie de o compresie, o "normalizare" in timp real ar solicita mult sistemul.

nu poti marita boxe cu un amp numai dupa cifre. iar la boxe conteaza nu numai watii. e greu de ales din fotoliu si chiar la magazin e greu, pt ca acustica de acasa e total diferita.

cat priveste problemele care le poate crea lipsa de putere, poate explica cineva mai pe larg, fenomenul se numeste simplu clipping. uite un link http://sound.westhost.com/project23.htm cat de cat care explica, sunt multe de spus. oricum, eu le stiu mai pe toate si din experienta directa, am si topit bobine, am distrus inalte, zburat membrane de difuzoare si multe altele, a - n-am ars nici un amp.

flo_sb
16 06 2006, 07:37 PM
... : - ??
atunci sa iau un amp 5.1 sony din acesta http://www.neomax.ro/produs.php?id=P:8112-S:335
presupun ca are ca la Pioneer-ul meu, mod DVD/CD Stereo si mod DVD 5.(1) channels. cand vreau forja sa stau in 2.1 cand vreau joace eventual filme sa trec in 5.1.
Subwooferul ramane acelasi (Jbl 12") si pe post de boxe de fata, 2 bucati Jbl E60 http://www.neomax.ro/produs.php?id=P:5618-S:336 . Pe post de back si center (din pacate nu gasesc amp ieftin 7.1) sa folosesc astea http://www.neomax.ro/produs.php?id=P:8231-S:336 (de abia mai am 2 bucati din totalul de 6 in caz ca se arde vreuna ; )) )
ma gandeam la varianta asta pentru a nu mai cumpara un sistem genul genius wooden pentru a-mi face sorroundul. ce ziceti ?

c6t9
16 06 2006, 10:58 PM
uite mai multe despre el http://msn-cnet.com.com/Sony_STR_DG500/4507-6466_7-31789589.html
nu stu daca are ca la technics-ul meu, cand esti pe stereo sau un canal nu e folosit, puterea de la acel amp sa fie pusa la dispozitia celorlalte. insa e model 2006, sper ca e mai bun ca cele din trecut.

pacata ca noi traim in romanica http://www.circuitcity.com/ccd/productDetail.do?oid=148967&catOid=-12884&com.broadvision.session.new=Yes&BV_SessionID=@@@@1998184248.1150487958@@@@&BV_EngineID=ccdhaddidhhmhjkcfngcfkmdffhdfli.0

flo_sb
18 06 2006, 06:48 PM
poate va intereseaza pe voi http://www.computergames.ro/forum/showthread.php?t=198893

asta merita in schimb la statia aia sony ? :D http://www.dvdplanet.ro/index.php?action=detalii&produsID=1885

c6t9
18 06 2006, 07:28 PM
eu as lua oricand yamaha in fata sony, care a decazut mult. dar parca tot pioneer suna mai bine.

flo_sb
20 06 2006, 04:09 AM
statiile acestea presupun ca au protectie la ardere, nu?

c6t9
20 06 2006, 07:54 AM
ar trebui sa aiba la suprasarcina, ai presupus bine.

flo_sb
20 06 2006, 12:59 PM
maine am proba orala la examenul cambridge.
poimaine plec din tara.
asadar, las in aer toata treaba pana ma intorc.
mersi de ajutor c6t9 :)

c6t9
20 06 2006, 02:24 PM
baftosule! succes!

flo_sb
06 07 2006, 01:50 PM
back. mai sunt 10 zile din 36 zile (10% din perioada de garantie - 12luni) pana sunt obligati sa imi dea banii inapoi.
va rog frumos sa imi spuneti daca am dreptate sau nu si cum trebuie sa procedez dupa ce trece aceasta perioada. multumesc si tineti-mi pumnii :-s

c6t9
06 07 2006, 01:55 PM
sincer, am uitat care era problema.

flo_sb
06 07 2006, 01:59 PM
=))
problema era: gigaworks - scoate semnal intrerupt pe stanga spate si dupa jumatate de ora de auditie la volum mare scoate semnal intrerupt pe fata stanga dreapta si spate dreapta sau ceva de genul :)
pe factura se vede upgrade de la Z5500 si acum e al 2lea sistem de gigaworks

c6t9
06 07 2006, 02:12 PM
totul depinde de ei. oricum mai intai ii iei cu frumosul si apoi faci tambalau.

flo_sb
06 07 2006, 02:53 PM
nu mai am factura de la flamingo, cea mai recenta de pe care pot sa citesc e din 03.09.03
sper ca sunt acekeasu cinditii
asadar, paragraful 12:
departamentul tehnic va efectua operatiunile de service in termen de 10 zile lucratoare de la receptia echipamentelor. in cazul in care reparatia produsului necesita o perioada de peste 10 zile, departamentul tehnic va face o estimare a timpului necesar repararii produsului. daca produsele nu pot fi reparate iar dureta de nefunctionare depaseste 10% din termenul de garantie, la cererea cumparatorului, produsele vor fi incluite sau se va restitui contravaloarea produsului,. restituirea contravalorii produsului sau a serviciului se face la valoarea actualizata a acestuia, calculata in functie de indicele de inflatie. pin valoarea produsului partile convin sa inteleaga valoarea de piata a produsului din momentul restituirii contravalorii produsului, valoare stabilita in lista de preturi a vanzatorului

deci asta inseamna 100% ca daca nu mi-l fac in 10% din timp (am garantie un an), imi dau banii inapoi, nu ?
apropo, ce teapa am luat. boxele astea nu se mai vand la flamingo (eu cred ca le-am luat pe ultimele 2 stricate) si asadar nu se mai afla pe lista lor de preturi (boxele au fost timp de nu stiu cati ani 20mil, eventual 18, dar in ultima vreme tot 20. acuma ce teapa o sa imi dea si la ce valoare o sa le estimeze ?

edit: mari excroci, nu-mi vine sa cred. nu stiu daca am mai povestit
acum 1 an la cerf am luat 2 plasme de 42" si 2 camere sony p150
1 plasma mi-au dat-o direct defecta (scria si pe cutie numai ca era acoperit cu scoci(am poze))
1 camera nu avea cd
1 camera nu avea adaptor la incarcator

bun asa. go go go flamingo

daca nu mi le fac si in 36 zile nu vor sa imi dea banii inapoi, ma duc la OPC.

c6t9
06 07 2006, 03:25 PM
si eu am mai spus, tot la ei, imi spun sa nu ma sperii daca produsul nu functioneaza, in 48 de ore mi-l schimba gratis.

bogdanozaurus
06 07 2006, 11:49 PM
Am fost la cineva sa vad de ce nu mai merge un calculator luat cu peste doi ani in urma de la Flamingo si care iesise din garantie. Era jegos nu mai racea ma rog asta am rezolvat apoi persoana a spus ca discheta nu a mers niciodata si poate o fac si pe aia sa mearga ( fusese o data in service pentru alta problema le zisese si de floppy dar l-au inapoiat tot asa si cum tipa nu prea avea nevoie de fdd a renuntat scirbita sa se intoarca cu el) . Ei bine cind boii pusesera cablul in placa de baza rupsesera trei pini si apoi au mers pe . Ca sa nu mai zic ca la o configuratie modesta cu un Athlon XP o placa de baza fara pretentii, memorie putina,o carcasa ca vai de ea au unflat pretul cu un cooler Aerocool cel mai scump model desi ar fi mers si cel box fara probleme.

Diana.D
06 07 2006, 11:57 PM
si eu am intalnit magarii facute de flamingo ! cei care citesc pe aici le recomand sa se fereasca de ei si sa anute si pe altii , vand gunoaie la preturi mari .
au vandut unei prietene un sistem coral cu cd original al placii de baza virusat . le-am facut un scandal si i-am amenintat ca-i dau in ziar daca nu repara imediat sistemul cu tot ce are nevoie . Pana la urma a venit manageru si le-a zis sa-l faca pe loc si fara plata.

andreic21
07 07 2006, 01:45 AM
apropo, ce teapa am luat. boxele astea nu se mai vand la flamingo (eu cred ca le-am luat pe ultimele 2 stricate) si asadar nu se mai afla pe lista lor de preturi (boxele au fost timp de nu stiu cati ani 20mil, eventual 18, dar in ultima vreme tot 20. acuma ce teapa o sa imi dea si la ce valoare o sa le estimeze ?
Daca vrei boxe, mergi la un magazin specializat pe hi-fi nu la cele de IT... niste boxe care se aud frumos dupa mine ar fi Pioneer S-V240-QL (varianta home cinema) sau S-H240V-QL varianta pt stereo hi-fi (se gasesc si la Carrefour). Au 3 cai, se aud foarte bine, puteri maxime recomandate 80W/8ohmi, neinitiatii pot spune ca au diametru cam mic la dif bass si altele, in realitate merg de la 35 Hz de rup, reflexul le ajuta mult, si sunt bine echilibrate, cutie lemn inguste si inalte de aproape 1m, difuzoare cu fibra de sticla. Ascult muzica clasica pe ele si se aude aproape ca in sala de concert, amplasamentul e important pe randament maxim. Oricum iti trebuie amplif, solutiile all-in-one nu sunt hi-fi prin definitie. Ti-am recomandat marca asta pentru ca e un raport pret/calitate bun si nu sunt prea scumpe, mai sunt si alte marci/modele dar fiecare cu pretul ei.

flo_sb
07 07 2006, 01:31 PM
Daca vrei boxe, mergi la un magazin specializat pe hi-fi nu la cele de IT... niste boxe care se aud frumos dupa mine ar fi Pioneer S-V240-QL (varianta home cinema) sau S-H240V-QL varianta pt stereo hi-fi (se gasesc si la Carrefour). Au 3 cai, se aud foarte bine, puteri maxime recomandate 80W/8ohmi, neinitiatii pot spune ca au diametru cam mic la dif bass si altele, in realitate merg de la 35 Hz de rup, reflexul le ajuta mult, si sunt bine echilibrate, cutie lemn inguste si inalte de aproape 1m, difuzoare cu fibra de sticla. Ascult muzica clasica pe ele si se aude aproape ca in sala de concert, amplasamentul e important pe randament maxim. Oricum iti trebuie amplif, solutiile all-in-one nu sunt hi-fi prin definitie. Ti-am recomandat marca asta pentru ca e un raport pret/calitate bun si nu sunt prea scumpe, mai sunt si alte marci/modele dar fiecare cu pretul ei.
multumesc pentru recomandare dar mi-am stabilit cu 2 pagini in urma la un sistem semi-profi presupun (si sper :)). acesta ar trebui sa arate cam asa http://forum.chip.ro/showpost.php?p=614658&postcount=97

De-ndata ce-mi primesc banii inapoi (si scap de otita pe care tocmai am facut-o) plec la voi in Bucuresti si presupun ca o sa imi cumpar de la Media Galaxy / Carrefour.
acum ma uitam cum e cu cardurile de fidelizare la aceste 2 magazine.

Inca o intrebare. Amplificatoarele acestea de 7-10 milioane la care nu le arata telecomanda in poza, presupun ca au si ele asa ceva, nu ?

LE: tot ziceti ca amplasarea in camera conteaza mult. ei, e primul si singurul motiv pentru care mi-as dori sa am camera mai mica. de asemenea, satelitii din partea dreapta nu vor fi pozitionati in coltul camerei. sistemul de sunet o sa fie in jurul pc-ului

c6t9
07 07 2006, 02:23 PM
daca ai vreo sansa incearca sa vezi ce alternativa ai la sony ala.

andreic21
07 07 2006, 02:42 PM
multumesc pentru recomandare dar mi-am stabilit cu 2 pagini in urma la un sistem semi-profi presupun (si sper :)). acesta ar trebui sa arate cam asa http://forum.chip.ro/showpost.php?p=614658&postcount=97

Daca le pui in biblioteca sau pe suporti speciali suficient de inalti sunt ok. Lumea tinda sa uite un amanunt, urechea ascultatorului trebuie sa fie la nivel cu boxele pentru auditie corecta, mai ales la medii-inalte, si cum astea alese de tine sunt "monitoare" de studio nu sunt facute pentru podea, au nevoie de suporti sau o biblioteca in care sa le pui ca sa se auda corect.
In rest majoritatea amplifurilor au telecomenzi dar ca sa fi sigur intreaba la reprezentanta sau ia brosuri cu ele.

flo_sb
08 07 2006, 02:38 AM
nu stiu cat costa un suport de boxa dar daca imi aduc aminte, sa platesc 1 milion de lei pentru o teava mi se pare putin cam EXTREM de exagerat :(
pai cam asta e problema :( unde anume sa amplasez boxele ? adica la ce nivel
pentru ca sunt 3 variante:
una cand stau la birou
una cand stau pe pat
si una cand stau in picioare/chef

andreic21
08 07 2006, 03:01 AM
nu stiu cat costa un suport de boxa dar daca imi aduc aminte, sa platesc 1 milion de lei pentru o teava mi se pare putin cam EXTREM de exagerat :(
pai cam asta e problema :( unde anume sa amplasez boxele ? adica la ce nivel
pentru ca sunt 3 variante:
una cand stau la birou
una cand stau pe pat
si una cand stau in picioare/chef
Nu ai cum sa acoperi toate situatiile asta e clar, si oricum nu stiu cum e amenajarea la tine insa daca ai obstacole intre ele si tine o parte din frecvente nu le vei auzi la fel de bine, mai ales mediile si inaltele sufera, deci e la latitudinea ta cum le faci, insa boxe de biblioteca puse pe jos la cat de mici sunt nu cred ca rezolvi mare lucru, mai ales cand stai in pat, la chef oricum nu conteaza, hainele persoanelor vor absorbi o parte din frecvente. Deci ideal dupa mine e sa fie la 0.5-0.6m fata de podea astfel incat cu inaltimea lor combinata cu suport chiar cand stai in pat sa nu ai obstacole intre tine si boxe sa auzi toate sunetele direct, nu prin reflexii. Sub-ul nu conteaza ca e frecventa joasa si se aude mai mult din reflexii pe ziduri in diferite locuri din camera in functie de frecventa, de aia cand sunt puse la colturi suna "mai bine".

flo_sb
08 07 2006, 03:27 AM
bun. chefu` da-l naibii, in pat pot sa ma lipsesc.
nici nu m-am gandit sa le pun pe jos. decat sa le pun pe jos mai bine imi umplu biroul.
cat costa niste suporti pentru ele ?

andreic21
08 07 2006, 05:16 AM
cat costa niste suporti pentru ele ?
Nu am idee... trebuie sa cauti pe net ceva special pe dimensiunile boxelor sau, daca ai putina imaginatie iti poti proiecta chiat tu ceva care sa mearga la ele (tii cont de suprafata bazei, greutatea etc) si poti da la un mester sa-ti faca. Ai avantajul ca poti sa le dai finisaj cu colante sa arate exact ca boxele sau ca podeaua dupa cum preferi... trebuie doar putina imaginatie.

bogdanozaurus
08 07 2006, 10:05 AM
Acum sa nu crezi ca este o inaltime critica si conteaza fiecare centimetru. Nu cred ca e o diferenta foarte mare intre "altidudinea" urechilor tale cind stai jos sau stai la birou, poate 30-40 cm. Suportii sint cam scumpi si chiar nu merita, mai bine improvizezi ceva sau te duci la un timplar sati faca ceva mai ca lumea.
Eu de exemplu am plasat una din boxe pe subwoofer (40cm) iar cealalta pe o veche boxa Unitra (60cm) si nu pot sa zic ca ma deranjeaza cu ceva diferenta, am inaltat-o pe prima temporar dar nu era nici o diferenta asa ca am revenit la pozitia initiala din motive estetice :).

flo_sb
08 07 2006, 08:07 PM
ok. mai intai sa ma vad cu boxele cumparate si dupa aceea sunt multumit.
gasesc seria northridge la carrefour / media galaxy, nu ?
au mai ramas 9 zile pana pot sa-mi repare boxele si sa nu-mi dea banii

flo_sb
17 07 2006, 01:14 PM
astazi sau maine.... momentul adevarului...
tineti-mi pumnii va rog :-S :-SS

flo_sb
19 07 2006, 09:30 PM
maine am banii inapoi pe boxe. angajatii au fost foarte amabili cu mine dar nu as fi rezolvat problema daca nu m-ar fi ajutat tata ulterior :). multumesc lui tata si angajatilor. acum strang banii, in 2 zile ar trebui sa am 36 milioane.
stau si ma gandesc.... help pls... really help
sigur o sa am bani de:
4xNorthridge E20
2xNorthridge E50
daca fortez poate am bani de 4xNorthridge E30. intrebarea e: Northridge E20 si E30 scot raspunsul in frecventa liniar cum trebuie ? adica pentru ca nu au difuzor de medii, se descurca difuzorul de bass PERFECT la medii ?
mersi.

c6t9
19 07 2006, 10:17 PM
pt combinatii jbl ai ce alege, acum e greu ca esti in sibiu. poti combina diverse clase (de ex css+cst care arata si se aud excelent -poti face un surround din ele, sau balboa 30 + sub - desi css-ul e mai bun.

personal as merge pe E90 sau 100 cu un amp bun, daca vrei un sunet clar pe toata gama.

sau E250P + E30 + un amp mai putin puternic. de ce 250? pt ca e bine sa ai o rezerva de putere, sa vezi ca nu strica - daca vrei un bass puternic.

imi plac ambele combinatii la fel de mult. pt primul as pune un amp yamaha +100W, pt al doilea un pioneer ~70W. daca poti un h/k nu ar strica.

si infinity are boxe atractive, dar mie nu-mi plac, cel putin ce am ascultat. in rest b&w sau alte minuni nici nu are rost. daca vrei ceva mai rafinat - JBL STUDIO L830, dar zic eu ca la varsta asta conteaza sa se auda tare. dupa ce le cumperi exista aici un topic cu un link in care explica cat de cat cum se exploateaza boxele, cu perioada de rodaj. apoi trebuie sa stabilesti cam la ce volum este maximul suportat de ele, daca amplificatorul le face fata si nu apare clipping, daca apare, trebuie sa reduci frecventele joase pana dispare (si aici ar fi de preferat varianta 2 propusa de mine, pt ca sub-ul are amplif gandit pt el) altfel vei strica toata boxa in final.

bafta!

flo_sb
20 07 2006, 01:28 PM
scuze dar nu inteleg ce e css si cst ? :-S balboa prefer sa-l las in pace ca e clasa inferioara
e250p desigur, e stabilit cu nu stiu cate pagini in urma. acolo e toata dragostea mea, in bass (cel putin pentru moment)
primul, e90 sau e100, nu am bani si de subwoofer asa ca pica (am discutat mai demult, multumesc foarte mult ca m-ati luminat)
a doua combinatie... am discutat aseara cu tatal meu despre boxe... (tocmai imi zicea, ei, florine, pe vremea mea cu cine puteam eu discuta? puteam sa ii zic eu la taicamio da-mi bani sa imi cumpar nu stiu ce difuzor ca are proprietatile astea pe cand el venea rupt de spate de la sapa ? (asadar ma consider norocos :) ). si mi-a cam aprobat combinatia sorround 4xE30 sau 4xE20.

acum singura problema mai ramane un amplificator in jurul sumei de 10 milioane... mi-ar place sa aiba si telecomanda si imi trebuie sa fie 5.0, nu numai stereo. mi-ar place sa aiba si radio...
asa ca m-am uitat pe asta.... http://www.dvdplanet.ro/index.php?action=detalii&produsID=1595
dar cand am vazut ce raport semnal / zgomot are m-am speriat... ce harman kardon ar fi in zona foarte apropiata de pret ?
edit: aici vad multe statii... http://www.neomax.ro/sub_gama.php?id=S:335

robertct
20 07 2006, 02:44 PM
imi explicati si mie va rog cum sta treaba cu raportul dintre semnal / zgomt...la amplitunere?

c6t9
20 07 2006, 04:05 PM
css & sunt coduri pt niste boxe mai cool ca design

nu trebuie sa-ti faci griji pt acel pioneer, dar http://www.neomax.ro/produs.php?id=P:8004-S:335&PHPSESSID=e06fda2aa5065670d050c628f19abac0 e mai bun, posibil bestbuy in clasa lui si te asiguri si pt viitor, scule din astea nu schimbi asa des, eu il am pe al meu din 99. http://www.accessories4less.com/cgi-bin/item/MARSR4600SLVA aici apare cu garantie de 3 ani, ceea ce este excelent, chiar daca la noi e numai un an. E30 sunt mult mai bune decat E20, care merg pt boxe de surround mai mult. deci le poti combina cumva, dar cand lucrezi cu boxe de puteri diferite sa nu uiti asta.

iar bune sunt http://www.dvdplanet.ro/index.php?action=detalii&produsID=1885 si yamaha in genere.

balboa nu sunt deloc inferioare, in general, sunt clase paralele.

flo_sb
20 07 2006, 08:47 PM
am vazut marantz-ul ala, mi-au lucit ochii cand am vazut ce ieftin e pt un marantz... acuma sa vedem ce zice tata
momentan sunt in extaz ca mi-am gasit fix ultimul model precizat, dar nu sunt sigur ca e pe 8"
ce sa inteleg de aici ?
http://www.yamaha-online.de/productstech.php?idcat1=1&country=&idcat2=2&lang=e&idcat3=2&idprod=1342&archivset=&newsset=
DIN Standard Power (4 ohms, 1kHz, 0,7%THD): Front 2 x 105W, Center 1 x 105W, Surround 2 x 105W
Standard Power (8 ohms, 20-20.000Hz): 5 channel with 105W

4 sau 8 ohmi?

eu ma gandeam sa imi iau e30 pe post de boxe si de fata si de sorround.

flo_sb
20 07 2006, 10:40 PM
c6t9, ajuta-ma te rog cu postul de mai sus si mai ajuta-ma cu treaba asta:
care sa il aleg intre rx-v359 http://www.yamaha-online.de/productstech.php?idcat1=1&country=&idcat2=2&lang=e&idcat3=2&idprod=1342&archivset=&newsset= si rx-v457 (nu reusesc sa dau link direct, insa acolo in dreapta sus scrie modelul si apare)

c6t9
21 07 2006, 08:17 AM
359 scoate cam 60W.

457 85 cat spun si ei. mai departe tragi tu concluziile. dar sunt W pe care ii poate sustine. la fel si marantz, sunt 2 amplificatoare care pot sustine destul de mult timp puteri mari, e clar ca dupa 5-6 ore vor obosi (in functie de cat de tare dai, technics-ul meu o singura data l-am obosit asa rau dupa 3 ore de folosit la maxim absolut), deci atentie cat de tare si cat timp asculti, probabil te anunta ele cand trebuie sa se mai raceasca, dar si boxele sufera de aceeasi boala, nu le solicita prea mult, mai ales de noi. poti da la maxim abia dupa 100 de ore de ascultat la volum moderat spre mediu, difera de la boxa al boxa, unele hi-end au nevoie si de mii de ore.

OT, oare RX-V4600 cat o fi?

desi nu am facut o comparatie directa intre produsele actuale (dar din ce citesc pe net se pare ca tendinta s-a mentinut - mai putin technics care cam e istorie), technics ofera bass puternic, pioneer ofera cel mai deschis sunet, unii il numesc liniar, fie si asa, desi e prea mult spus, yahama ofera putere continua mare si calitate foarte buna, sony nu ofera nimic la capitolul asta (si nici la boxe) in low-mid budget, teac nu a excelat niciodata la amplif, dar un cdplayer de la ei este o opera de arta, jvc nu m-a impresionat cu nimic, maratz au o combinatie excelenta intre putere si claritate, la fel si h/k, dar de multe ori ofera puteri modeste, justificate pt pretentiile lor ca nu sunt scule pt eurodance, denon ofera poate cel mai bun raport putere/claritate/pret, desi sunt scumpe si al noi nu prea gasesti acum. mai sunt firme, dar inexistente pe piata noastra, desi am vazut ca mai misca un cambridge audio, arcam etc, dar rar de tot.

flo_sb
21 07 2006, 02:12 PM
mwoama.... mersi, acum am inteles cam tot :)
rx-v4600 pe dvd planet e vreo 50si de milioane si pe aoy.ro e vreo 16.
atunci sa vad de 457... :D acum dau un telefon sa vad daca il au pe stoc pe la 11.8 milioane. mi-ar place sa fie negru... revin cu un edit
LE: au modelul pe stoc, la 11.748.000, pe negru. excelent. saptamana viitoare ma duc sa il cumpar.
mai ramane... sunt bune mai 4xe30 ca si boxe ? raspund in medii cum trebe ? nu gasesc niciunde un grafic al raspunsului in db in functie de hz ? :(

c6t9
21 07 2006, 02:54 PM
uite sa nu te sperie treaba cu SNR-ul http://www.aoy.ro/customer/product.php?productid=16779&cat=256&PHPSESSID=be7dc77590679c61a1f599302a03bdd3 , firma buna, pret pe masura si vezi ce SNR e trecut acolo. este o masuratoare delicata, conteaza ce se aude.

alta chestie http://www.aoy.ro/customer/product.php?productid=16982&cat=273&page=1&PHPSESSID=be7dc77590679c61a1f599302a03bdd3

Raspuns frecventa 10Hz-100.000Hz la ce bun?

am mai vazut o smecherie, sunt date puteri numai cand un singur canal e activ. prea tare.

aoy astia sunt seriosi? nu relativ la ce scrie la specificatii, ci la calitatea produselor livrate.

ADD http://www.aoy.ro/customer/product.php?productid=18663&cat=293&page=7&PHPSESSID=be7dc77590679c61a1f599302a03bdd3 uite un set interesant multi functional.

si http://www.aoy.ro/customer/product.php?productid=17567&cat=293&page=8&PHPSESSID=be7dc77590679c61a1f599302a03bdd3 se aud superb.

flo_sb
21 07 2006, 05:29 PM
... nu stiu ce saa mai zic
"alta chestie http://www.aoy.ro/customer/product....1f599302a03bdd3"
asta ar fi mai bun decat 457 ?
inca o chestie ce am citit-o pe un forum si am ramas masca... cica amplificatoarele multicanal sunt mult mai slabe decat cele stereo.
era sa disper nu alta. acum vreau sa pun o singura si ultima intrebare (sper):
v359 sau v457 + 4xE30 + E250P SUNA CLAR MAI BINE DECAT AMARATELE DE GIGAWORKS ?

c6t9
21 07 2006, 08:28 PM
nu sunt E30 asa rele, deci si 359 s-ar putea sa le duca destul de bine. si clar se vor auzi mai bine. nu strica sa ai ceva bass si la boxe pt a evita discrepantele pe care uneori sub-ul le aduce la muzica cu joase, dar fara bass, se aude ciudat.

tu de ce vrei un sistem 4.1?

alta chestie nu-ti era adresat, ma intrebam la ce bun sa depasesti 20-22kHz, ca noi nu mai auzim de mult.

http://www.aoy.ro/customer/product.php?productid=18836&PHPSESSID=f837525e2a676b005a5a5dcb93cca057 ai cumva vreo sansa la astea pt boxe principale si ceva mai mic si ieftin pt spate, sau vrei un sistem quadrofonic?

flo_sb
22 07 2006, 11:24 AM
astea sunt pe 6ohmi. are ceva ? nu as prea avea sanse, numai daca as renunta la quadro si as sta numai in stereo.
vreau 4.1 ca sa fiu inconjurat de sunet si sa am bass foarte puternic. pe stereo sunetul vine numai din fata :(
legat de 20-22khz nu pot decat sa imi aduc aminte de fostul meu sistem de sunet care are raspuns in frecventa de la 25Hz la 40kHz. ce teapa.
legat de 4.1 imi pun problema cum o sa setez placa de sunet in 4.1 ca din cate imi aduc aminte numai la sb live! aveam optiunea asta, aici 5.1/7.1 . si daca pun pe 5.1 si dau sunetul la minim pe centru, in filmele/jocurile ac3, nu o sa mai am canalul de mijloc (adica de exemplu in filme nu aud vocea)

c6t9
22 07 2006, 09:44 PM
e, la setari de placi de sunet stau mai prost. la amplif-ul meu am multe optiuni. stereo, quadro, 5.1, 6.0, bi-amp, numai casti sau si casti si cele anterioare.
e ok, ramai cu cele 4, va fi ceva mai greu sa pozitionezi sub-ul.

si boxele mele sunt pe 6 ohmi, nu are nimic.

flo_sb
23 07 2006, 01:09 AM
astazi mi-am reasamblat pc-ul ca nu mai suport... sursa sta in aer ca trebuie sa ma chinui ca i-am montat un cooler de 12cm in exterior si nu mai prea intra in carcasa si accelero x1-le l-am taiat si l-am polizat de l-a luat naiba... in fine :D
am verificat acum ca am pc-ul si se pare ca am optiune de 4/4.1. excelent :D
sper sa aiba totusi si amplifu ala yamaha optiunile care le ai tu.
sub-ul de ce va fi greu sa il pozitionez ? in coltul camerei nu e ok ? :D
tocmai am fumat o tigara si ma gandeam la viitorul meu sistem de sunet... marti vin in bucuresti.
sper sa gasesc e30 pe negru si e250p pe negru
de abia astept :x
la inceput o sa imi iau numai o pereche de e30 si daca voi fi multumit... in 1-2 saptamani inca una :X

c6t9
23 07 2006, 06:30 PM
pt ca s-ar putea in functie de pozitie sa rezoneze destul de prost, trebuie sa faci niste probe, in definitiv daca doar bass vrei si nu esti un fanatic al detaliului muzical (si mai intelegi si limitele impuse de o camera destul de mica si mobilata), el isi face treaba indiferent de pozitie.

flo_sb
24 07 2006, 09:02 PM
am inteles :)
tocmai m-am intors de la un majorat si maine sunt in bucuresti, asta in caz ca mai reusesc sa aflu mersul trenurilor sau autocarelor :|
sa speram ca da, ca imi doresc din tot sufletul sa imi iau boxele.
revin cu detalii :)

c6t9
24 07 2006, 09:33 PM
tu vrei sa pleci cu ele cu trenul? vezi ca sub-ul ala e mare rau si greu.

flo_sb
25 07 2006, 10:17 PM
nu am mai plecat.
subu` ca subu` e 22 kg coletul, dar ce sa mai zic de statie+doar o pereche de sateliti, care e ~30kg coletul.
oricum daca era sa le iau, ma intorceam cu masina inapoi in sibiu :)
in orice caz, acum ma aflu in urmatoarea situatie:
subwoofer: comandat, vine in 2 zile
statie: comandata, pana pe sambata o am
sateliti: pola (ma scuzati domnii moderatori chip). nu sunt niciunde pe stoc. am zis ca vreau neaparat pe negru dar nici macar alta culoare nu e. nici dvdplanet, nici aoy.ro, nici neomax.ro.
disper @ sistem turbo :| .mi-au fost recomandate niste bookshelfuri , monitor audio d2 parca, dar nu am cum ca sunt mai scumpe cu 2.7mil / pereche. si nu am cum sa imi iau pe fata din acelea ca sunt la 6ohmi si pe spate sa iau e30 in 2saptamani care sunt la 8ohmi.
unde gasesc e30 negru ?
frumos sa stai cu banii in mana si sa te uiti la ei \ : D /

LE: foarte important... era sa imi pice telefonul din mana cand am auzit.
cablu de subwoofer, 5 metrii, 1milion de lei
cablu de boxe, 1metru 80 mii sau 120 mii pe cupru sau pe argint la 240 mii. na ce mama naibii ? imi trebuie cam 20 de metrii de cablu. va rog propuneti varianta ULTRA buna in bani foarte putini ca deja e prea de tot, la 42 milioane eu nu imi pot cumpara boxe cum trebuie ?

c6t9
25 07 2006, 11:12 PM
nu conteaza cati ohmi, mai ales daca sunt pe spate.

sa iei cablul ala. am si in masina din ala, si nu are 5 m.\

LE: ma refer la cablul pt sub.

pt boxe am ceva la 2mm grosime interior, 4 mm cablul, pt boxe. ceva de genul asta. aparatele sunt conectate cu cablu special 4mm int./6mm grosime.

flo_sb
25 07 2006, 11:50 PM
c6t9 nu ma fa sa fac infarct aici :) nu mai am bani de cabluri de milioane de lei.
alta varianta mai ieftina nu este ?
repet, cablul de subwoofer recomandat a fost la 5m de 1milion de lei...... cat e asta, vreo 7% din valoarea subwooferului.
la boxe problema e ca pe fata imi ajung 1-2metri/boxa dar pe spate imi trebuie vreo 7metri.
o solutie mai ieftina si buna imi trebuie, chiar nu pot sa dau atati bani pe cabluri de boxe.
de asemenea, ce cabluri imi trebuie sa il conectez la pc? m-ar interesa pentru inceput o conexiune analogica (semnal 5.1 - presupun ca imi trebuie 3rca to minijack) dupa care m-ar interesa si o conexiune digitala. cat ar costa asta ?
ai zis ca nu conteaza cati ohmi. eu vreau ca sistemul sa fie pseudoquadro. asadar o sa ascult muzica tot timpul in 2 x stereo (semnalul din fata translatat si pe spate). nu o sa se auda mai incet boxele de spate ?
in cel mai bun caz ar fi sa imi iau pe fata http://www.monitoraudio.com/products/Bronze/series/b2.htm si pe spate e30. asta in caz ca mai fac rost de 1.5 mil + BANI DE CABLURI.
LLLLLLLE: chiar cred ca vreau sa ma duc pe e30. totusi trec de la un amarat de gigaworks la asa boxe. plus am uitat sa mentionez ca muzica ascultata de mine sunt mp3-uri luate de pe net.
ce-i aia cd/dvd/aac/flac/sau cine stie ce standarde frumoase de-ale voastre ? (sunt o persoana care apreciaza foarte mult comfortul, ar fi prea complicat sa transform continutul audio in standarde lossless) (nu vreau sa deschid subiectul pe tema asta). asadar, merita sa ma chinui la ceva mai scump ca e30 ?

c6t9
26 07 2006, 08:10 AM
1. cumpara cablurile pe care ti le poti permite, cu cat mai lungi, cu atat mai groase, macar atat, daca materialul pune probleme de costuri.
2. la 2 boxe de firme diferite sansele sa se auda exact la fel sunt cam nule, deci cel mai bine pt 4.1 este sa ai 4 boxe de la aceeasi firma, sau pe fata sa ai boxe mai mari, cum spui ca vrei mai mult stereo.
3. cablurile pt conexiuni difera in functie de placa de sunet, nu sunt prea scumpe, dar depinde cat de lungi ar trebui sa fie, pe traseu pierzi din calitatea semnalului. pt conexiune digitala trebuie sa suporte si amplificatorul (eventual sa fie digital).
4. pt B2 am impresia ca au nevoie de standuri (si sunt scumpe, daca gasesti in romania) pt a scoate ce pot ele.
5. la un mp3 poti folosi soudforge pt a castiga ceva putere, daca este cazul. in rest nu mai ai ce sa-i faci. acum, cam orice mp3 se aude destul de bine, merita sa faci un efort pt muzica clasica, jazz.

0rph3u$
26 07 2006, 10:00 PM
apropo de subwoofere am vazut pe un site cateva incredibile (printre care si MTX Jack Hammer,ALPINE,Magnat,Bolt,JL audio)
link: www.live4tuning.piczo.com

flo_sb
29 07 2006, 12:38 PM
5. probabil ca o sa trec si eu la aplicatii mai profi dar nu o sa le (mai) folosesc niciodata pt a castiga putere :)
4. am renuntat la ele. am facut comanda, nu joia care vine, joia viitoare am 2 perechi de e30.
3. ok. o sa ma interesez. din cate stiu statia suporta conexiune digitala :)
2. ok, e30 rullz (desigur ca nu e adevarat dar incerc sa ma conving daca astea mi le-am comandat :) )
1. ok. ai avea sa imi recomanzi ceva de pe www.amazon.de ? (cablu de woofer si 20m de cablu de boxe). ma gandesc ca poate sunt mai ieftine dincolo. cu transportul cred ca o rezolv eu altcumva
multumesc frumos pentru toate sfaturile c6t9.

miercuri primesc statia.
am primit wooferul si e divin : X jbl rulz : D
momentan rulez pe o statie Pioneer VSX-D510 cu 2 sateliti S-F50 si S250P (boxele in afara de subwoofer sunt din camera de auditie de care va ziceam pe la inceputul threadului unde va spuneam ca suna nasol rau de tot. pusi aici pe birou la mine cred ca satelitii astia de la pioneer suna mai bine decat gigaworks. nu stiu ce sa zic)

multumesc din nou c6t9 pentru toate sfaturile acordate. cand treci prin sibiu fac cinste cu cate beri vrei : ) !

LE: stiti cumva care e faza cu satellite radio ?

c6t9
31 07 2006, 07:58 AM
la germana mea, cine stie ce-ti recomand de acolo.

te referi la sateliti fara fir? si pt ei ai nevoie de o alimentare, exista si pe baterii, dar sunt slabe de tot. nu ma tenteaza.

si zici ca sub-ul e demential :D

flo_sb
31 07 2006, 02:10 PM
nu ma refer la sateliti fara fir :) satelitii sunt 4xe30 pe negru care vin in vreo 10zile :X
ma refeream la cablu de boxe. ai putea sa imi zici ceva firme sau modele sa caut pe amazon.de ?
sub-ul e excelent. cate ore sa il tin pana pot sa ii dau volum mare de tot ?

c6t9
31 07 2006, 02:47 PM
n-am de unde sa stiu cate ore exact. ai si tu rabdare macar 50 de ore, eventual sa cresti volumul treptat dupa astea.

http://www.amazon.de/gp/product/B00005UP69/028-0023327-8576553?v=glance&n=562066&s=ce-de&v=glance e destul de gros si ieftin. nu stiu, sincer, am parcurs vreo 20 de pagini si mai erau. si nu inteleg decat 3 din 10 cuvinte.

flo_sb
01 08 2006, 07:37 PM
legat de cablu de boxe cred ca ma enervez si ma duc pe 9mai (un loc unde e plin de chinezarii) si ma duc acolo sa caut cablu. ce mama naibii disper... 600mii un cablu 2xrca to jack, imi trebuie 3 bucati. imi mai trebuie 20 de metrii de cablu la 120mii si un cablu de subwoofer la 1 milion.
asta inseamna 5 milioane 200 mii pe cabluri. mai punem si un optic si ajung in 6 milioane.

nu stiu ce sa fac cu cablurile deci mai stau si ma gandesc putin.

a venit statia de la cacatii de avitech, sa ii ia dracu. am asteptat 1 saptamana dupa ce le-am bagat banii in cont. am cerut de nu stiu cate ori sa fie statia sigilata, au ras de mine - cum domne, numa chestii sigilate dam. nu e sigilata, ori a fost expusa, ori a fost folosita. se vede pe display si pe telecomanda.
maine daca ma enervez imi bag piciorul in ei si le trimit inapoi sa se spele pe cap cu ea.
scuze limbajul dar am nervi... la sume dinastea de bani sa nu primesc ceea ce vreau eu.

inca o chestie. statia asta are de la -80db la 0db si peste 0db are pana la +16db.
ce inseamna asta ?
mentionez ca statia pioneer la -20 db (5x80W) suna ca si yamaha-ul asta pe la -8db.
care e faza cu + ?

c6t9
01 08 2006, 08:09 PM
sincer ma depaseste folosirea acestor dB in volume.

nu am auzit de avitech. suna-i, inregistreaza convorbirea si fa o sesizare la ANPC.

andreic21
01 08 2006, 08:40 PM
Este vorba de nivelul acustic. 0dB se considera limita de clipping (la atac maxim in mv specificat in cartea tehnica), full power, ce e peste distors la greu. Amplif-ul care are si cu + inseamna ca ori au setat zero-ul mai jos sau ca finalii pot lucra mai mult fara distorsiuni serioase... ori pur si simplu au prevazut situatia in care sursa e proasta si nu da nivelul corect de atac si atunci ii mai dai foale fara sa distorsioneze pana ajunge in clipping. Oricum nu e o corelare reala cu nivelul in dB de dupa boxa, e ceva informativ.

flo_sb
02 08 2006, 11:49 AM
vraja vine ca avitech is importatorii directi la yamaha. in fine, sa vad ce fac astazi, ma mai gandesc putin :)
andreic21, da amplificatoru asta yamaha la 0dB suna mai incet decat pioneer-ul la -10dB :(
pacat ca nu am satelitii viitori sa vad daca sunt multumit de volum la 0dB daca nu sa stiu sa il dau inapoi la avitech astia.
sunetul e mai fain decat la pioneer. in special la bass si nu pot sa imi dau seama de ce \:D/ :)

c6t9
02 08 2006, 07:47 PM
pioneer-ul ar fi trebuit sa aiba un sunet mai deschis. poate de asta ai un bass mai pronuntat la yamaha. la technics e si mai pronuntat.

flo_sb
05 08 2006, 10:37 AM
caut cabluri de boxe... pe amazon.com
sunt super ieftine
foarte putini trimit si in ro cu pret de curier acceptabil
am visa electron
trebuie sa platesc cu paypal si paypal nu accepta visa electron din romania. ce fac ?
cablul asta e bun pentru placa de sunet ? http://www.creative.com/products/product.asp?category=1&subcategory=16&product=14309 (nu ca si compatibilitate intreb, ci ca si CALITATE)

lestat7
05 08 2006, 11:32 AM
DIn cate vad eu gasesti si la noi cabluri chiar mult mai bune, pe la 150-300 mii lei...

flo_sb
05 08 2006, 06:37 PM
lestat te rog ajuta-ma :)
imi trebuie 3x minijack to 2rca (numai 5.1 nu 7.1) unde gasesc la noi cablaraiele necesare ?

aramdune
05 08 2006, 07:38 PM
flo, pe 9 mai ai incercat? :p.

lestat7
05 08 2006, 08:53 PM
Din pacate sunt din Cj, nu stiu pe la voi unde se gasesc. Un lucru e sigur, gasesti, am vazut chiar si la Media Galaxy niste cabluri pro sau semipro, aurite, la preturi mari, e drept... dar 3xminijack 2x rca asta suna deja a convertire 5.1 in stereo. Cablul 5.1 e 3x minijack to 6x rca.

flo_sb
06 08 2006, 03:49 AM
arame am mers da era inchis (fix la 6 am nimerit). dar nu prea am incredere in chinezariile de pe acolo :|
lestat daca esti din cluj cu atat mai bine :) unde ai gasit si la ce pret ?
3x(minijack to 2xrca) vroiam sa zic, adica ce ai spus tu :)
cum presupun ca n-o sa gasesc un cablu care are fix asta presupun ca o sa imi trebuiasca 3 minijackuri in 2 rca (fiecare).
am gasit pe ebay.com si acum imi vine sa imi dau pumni in cap... era un cablu de boxe de argint cu cupru sau ceva de genu la 4mm aproximativ 1.9$/metru. cred ca super merita nu ?

flo_sb
08 08 2006, 08:24 PM
cat de bun e cablul asta ?
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=320013366878&ssPageName=MERC_VI_RSCC_Pr12_PcY_BIN_Stores_IT&refitem=220013055004&itemcount=12&refwidgetloc=active_view_item&usedrule1=StoreCatToStoreCat&refwidgettype=cross_promot_widget#ShippingPayment
chiar e 2x4mm2 ? asta inseamna ca un cablu are 2 fire, nu ? intreb pentru ca nu vreau sa ma trezesc cu un fir de 20 metri, adica 2 fire de 10 metri
merita 30 lire 20 de metri ?
please reply cat mai repede

mi-am luat cablul asta pentru subwoofer. presupun ca e bun:
http://www.monstercable.com/productPage.asp?pin=1061

FATHER
08 08 2006, 09:36 PM
@ flo_sb
Vorbeste despre cabluri cu nenea Radu de aici (http://www.realacustic.ro/) . E un tip tare de treaba.

c6t9
09 08 2006, 01:21 PM
din poza asa rezulta, 2 fire total separate si groase. asa am si eu, numai ca sunt spre portocaliu si portocaliu si scrie pe ele speaker cable nu stiu ce.

andreic21
09 08 2006, 01:44 PM
din poza asa rezulta, 2 fire total separate si groase. asa am si eu, numai ca sunt spre portocaliu si portocaliu si scrie pe ele speaker cable nu stiu ce.
Merg orice fire... cu caracteristici decente. Nu inteleg de ce e lumea asa disperata dupa nustiu ce fire care mai sunt si scumpe la greu, ca nu schimba cu nimic sunetul :) Poate doar de estetica... alta explicatie chiar nu gasesc.

c6t9
09 08 2006, 01:46 PM
niste lite schimba :lol:

freeoxygen rulz

andreic21
09 08 2006, 01:53 PM
freeoxygen rulz
Pai ce, ti se oxideaza firele in timp ? :)

c6t9
09 08 2006, 02:15 PM
mai stii, ;) ia pune niste lite de vreo 15 m si da tare. nu-mi asum raspunderea pt ce se poate intampla, desi nu cred sa pateasca ceva echipamentele.

lestat7
09 08 2006, 03:02 PM
Magazinul Play, dar mai bine te uiti intai pe la Gadget Store.:)

andreic21
09 08 2006, 03:18 PM
mai stii, ;) ia pune niste lite de vreo 15 m si da tare. nu-mi asum raspunderea pt ce se poate intampla, desi nu cred sa pateasca ceva echipamentele.
Nu a zis nimeni sa pui lite de radiofrecventa... folosesti fire normale de cupru trefilat de 1mm asa cum se livreaza la majoritatea boxelor hi-fi de pana in 100-120W si e arhi-suficient garantat, tin amperaj garla... iar daca ai nevoie de peste 600-800W pui de 1.5mm si tine la fel de bine, inclusiv daca e cu oxigen :)
Traim intr-o epoca cand necunoasterea legilor fizicii, a relatiei intre diametru, amperaj si impedanta fac ravagii... iar afaceristii nu pierd ocazia sa stoarca bani in plus de la cei dispusi sa aibe cea mai tare "conexiune" la boxe desi aceasta are doar efect psihologic.
Oricum chiar si luand nota de aspectul asta, cea mai tare faza ramane aia cu oxygen free, hai sa zicem ca vrei sa arati ca esti tare si pui fire de 2.5mm dinalea de tin 4kW la 220V... tot nu vad logica anti-oxidarii cat timp nu le pui pe fundul unui lac sau la un concert pe ploaie si evident... fara izolatie :)

c6t9
09 08 2006, 03:27 PM
stai linistit ca n-am din alea (prea multe :lol: ), insa sunt tare misto si ca imagine da bine, ca la aparatele mele nu conteaza.

flo_sb
09 08 2006, 04:27 PM
lume deviem de la subiect
@Father la Real Acustic cablul de 2mm cel mai naspa costa 69.000 lei
asa asta de pe site il scot de argint cu cupru ofc 99.9 :-/ la ~50.000lei pe metru.
intrebarea e, se merita ?
mi-am cumparat niste fire temporare, sunt transparente, din cupru, de 1.5mm2

ce fac mai departe ?

c6t9
09 08 2006, 04:33 PM
nu cumpara, asteapta sa ai tot sistemul.

flo_sb
09 08 2006, 05:13 PM
ok. in seara asta il am. revin

FATHER
09 08 2006, 06:12 PM
ce fac mai departe ?

Eu ti-am sugerat sa stai de vorba cu domnul. Nu numai sa te uiti pe site...

flo_sb
09 08 2006, 08:52 PM
Ok, hai ca maine cred ca-l sun.

Sistemul a venit, e negru, si suna bestial de mega-cefalo-bengalo porno hardcore de bine :D

cu cablurile de boxe astept in continuare sugestii :)

de asemenea mi-ar trebui asa:
2 x 1minijack to 2xRCA (stereo to stereo)
1minijack to 4xRCA (stereo to 2xstereo)
momentan folosesc niste rca de 2 lei (lol, chiar 2lei costa un cablu-trebuie sa imi adaptez expresia de la 2 lei la 2 bani) a la china. cat de nasoale sunt acestea ?

c6t9
09 08 2006, 10:14 PM
niste poze se poate?

see
09 08 2006, 10:30 PM
Sa le asculti sanatos! :baloons:
Odiseea selectiei a luat sfirsit. Urmeaza nirvana, oprirea cu peron pe partea dreapta :mrgreen:

Vezi aici ceva cabluri : http://www.deboot.ro

Dupa atit(e)a (post)ari esti dator sa ne dai niste fotografii de ros, sa le udam cu lacrimile noastre de invidie. Altfel te vom raporta lui lestat, ca sa te pedepseasca.:squeeze:

Ai grija! Ai mare grija, sa nu cazi in patima viciului de-a asculta muzica de dimineata pina seara. Asta-i boala grea, sa nu patesti ca asiaticii aia, care au mierlit-o la jocuri. :D

flo_sb
10 08 2006, 01:43 AM
Multumesc frumos :)
va sunt dator cu niste poze la rezolutie mare :)
asadar fac rost de camera foto care e la tata si revin cu poze :)
Multumesc inca o data tuturor celor care m-au ajutat in alegerea mea, in special lui c6t9 care mi-a fost fidel de-a lungul threadului :)
@see maine ma uit pe site, multumesc.

flo_sb
10 08 2006, 08:41 PM
dupa cum am promis, pozele: www.feeling.ro/JBL_Net.rar
imi cer scuze pentru rezolutia "redusa" de 3.2mP si pentru compresia crescuta dar nu am mult webspace la dispozitie. de asemenea imi cer scuze pentru (dez)ordinea din camera.
LE: am uitat sa pun si 2 poze cu cutiile, care sincer, sunt fascinat de ele. nu stiu de ce, presupun ca din cauza volumului ocupat. asadar: www.feeling.ro/JBL_Net-cutii.rar

c6t9
10 08 2006, 08:48 PM
ma bucur mult, acum trebuie sa vezi pe unde le pui. ce probleme zici ca ai cu sub-ul, din ce stiu eu merge perfect.

see
10 08 2006, 11:42 PM
Esti un om fericit dar si ocupat pina peste urechi. Cred ca as sta o zi numai sa ma uit la ele si sa le adulmec, pe fiecare in parte. :)

c6t9
11 08 2006, 08:01 AM
imi aduc aminte de mine, cand am luat jbl-urile, le-am scos rapid din cutie si le-am pus in mijlocul casei, le-am cuplat sa vad cum se aud. vreo 2 zile nu s-au miscat de acolo :D

acum trebuie sa gaseasca o asezare cat mai buna, ca vad ca nu prea are spatiu, si sa aiba grija cu sub-ul sa nu ajunga la un etaj inferior ;)

felicitati inca o data, presupun ca se aud excelent. ce boxe sunt cele mari cu 2 difuzoare? mie imi plac si chestiile astea exotice.

flo_sb
11 08 2006, 09:04 PM
mai, la vremea lor, adica de demuuuult, odata ca in povesti :), erau niste boxe foarte bune acelea. Sunt niste grundinguri cu 2 difuzoare de 8", destul de interesante (apas pe un dif de 8", iese celalat in afara). Sunt intr-o conditie groaznica. un tweeter e ars (se poate repara?), o boxa de medii e arsa, alta boxa de medii are minusul rupt, dand din preamplificare din winamp am reusit sa rezolv si un difuzor de 8".
le tin pe post de suport dar va spun sincer ca pentru prima oara ma deranjeaza prezenta lor in camera. Nu-mi vine sa cred dar cu greu suport sa stea JBL-ul asta negru si frumos pe jegul ala de suport. daca as avea o masca neagra sa o pun sa nu se mai vada

Ma rog... :) Sunt foarte multumit de boxe. Se putea si mai tare dar e bine. Claritate cum nu am mai auzit.
Sub-ul ... nu stiu cum sa explic... are bass reflexul jos, si i-a cazut foarte putin din carcasa (3milimetri). la frecvente joase de tot se loveste de carcasa si e ca si cum as da cu plasticul in lemn (se poate asa ceva, domnii harman kardon - jbl ? a, ma scuzati, sunt pentru romania, am uitat). am rezolvat temporar problema punand un cablu in golul acela de 3mm. daca se agraveaza, trebuie vazut ce fac.

Sa revenim la probleme serioase acum :). M-ar interesa orice fel de suport pentru boxele astea. Sa fie cat mai ieftin si mai frumos (mda, stiu ca nu se poate). Boxele sunt destul de grele, 7,5kg.
Aveti vreo idee unde gasesc ?
Am fost azi la Domo si nu aveau nimic potrivit pentru mine si oricum, destul de scump :-o

andreyi
11 08 2006, 11:35 PM
Frumos...mishto jucarii..mai ales ca-s JBL. Deh,am si eu boxe auto JBL GT in masina,ma rog,furnici pe langa ce-ai tu. Cat te-a ajuns toata distractia(boxe,amplif,taxe transport)? A si ce putere estimezi tu ca ar avea real,lasand RMS-urile scriptice deoparte. M-ar interesa puterea wooferului in special. Pare de 12-15 inch monstrul ala.

flo_sb
12 08 2006, 12:13 AM
"satelitii" chiar cred ca au 70W rms si suna superb
monstruletul e de 12" si cred ca are 250W. am ca element de comparatie subu` de z5500 - 10" @ 188W si subu` de Gigaworks S750 - 8"@210W si subu Pioneer de 8"@110W
acum sa trecem la comparatia cum suna subwooferul la mine in camera comparat cu un Pioneer de 12" care sta intr-o masina, amplificat de un amplificator ca al tau, JBL GT sau ceva de genul la 300W.
comparatia nu are rost: bassul din masina efectiv rupe tot. este incredibil de puternic, vibreaza geamurile oglinzile caroseria tot. ii va dezmembra masina prietenului meu, asta e parerea mea sincera (e mai veche masinuta).

Jucariile au costat asa:
E250P 13700 @ aoy.ro
2xE30 15500 @ aoy.ro
RX-V457 11750 @ Avitech
Cablu Sub - 800 @ ebay
Cablu boxe - 300 @ chinezarie de 1.5mm2 din cupru
---------------
42 milioane 50 de mii.

Cred ca o sa mai creasca putin costul acum ca trebuie standuri si nu stiu daca sa cumpar cablu adevarat de pe ebay (inca 1.5mil)

c6t9
12 08 2006, 08:23 PM
standuri nu vei gasi. eu mi-am facut ceva la un mesterde fapt de 2 ori la 2 mesteri, am renuntat la ambele, unul de lemn, altul de metal, nu stie nimeni sa faca ceva bun, cele de metal le mai am, sunt facute dupa conceptia mea cu picioare ascutite si reglabile, si noroc cu asta ca au iesit strambe rau. cand am timp sa fac niste poze si sa vezi ce am si eu, ca vad ca ai yahoo.

peizanu
13 08 2006, 08:43 PM
cum se aleg boxele ... in primul rand trebuie sa fie cat mai mari, cu difuzoare de joase mai ales cat mai mari, cu putere cu mult mai mare decat amplificatorul folosit si asta inseamna sa fie macar dublul puterii , adica amplificator putere 100w sinus, boxe de 200 w, ca sa nu se chinuie suspensia lor si sa mai si sune groaznic
Pt 40 de w, care este de prin 60...70, va mai aduceti aminte de regent-vermona? o boxa de 40 de w, ma refer strict la frecvente joase ( mediile sau inaltele sunt normal cu dimensiuni mai mici ) avea 2 difuzoare de 38 cm si mai era si alta versiune cu un singur difuzor de peste 65 cm, oare degeaba au folosit "batranii" asa dimensiuni asa mari, iar acum cand vad niste difuzoare de 200w amarate de sub 25 cm diametru , si din plastic , nu pot decat sa spun trist ca sunt niste porcarii, si la practica asta se preteaza si firme mari! cum sa reziste la puteri mari, reale
... nu mai spun de ce dimesiuni erau boxele vechi, exemplu regent-vermona antica, aprox 1,5 m x 0,8m x 0,7m si grosime la lemn, dispus in mai multe stratuturi lipite din esente diferite de lemn, nu degeaba le faceau asa, si cum sunau.... si in ziua de azi asta folosesc eu, difuzoarele sunt inca bune, doar 2 am schimbat, si erau nemtesti... nu boxe din plastic si alte prostii,
iar amplificatoarele trebuie sa fie de putere mare, dar limitata la max un sfert pe iesire, ma refer limitata intern, ca sa nu ajunga sa redea cu putere la maxim cu distorsiuni mari si sa fie protejate de circuite speciale care sa urmareasca nivelul si puetrea la iesire, sa nu intre in limitare sau sa ofere distorsiuni peste un prag prestabilit, in afara de protectiile normale desigur.
adica un amplificator de 100 w de fapt sa fie de 300...400w, dar care este folosit numai la o fractiune din putere, asta nu o sa vedeti in magazine in ziua de azi, adica sa scrie ca de fapt circuitul de purete ar fi de .... w si el este folosit pe iesire la numai o fractiune din ea, ca sa sune bine

INCA CEVA, NIMIC NU SE CUMPARA DECAT PROBAT ! SI SE VERIFICA SI BOXELE SI SISTEMUL DE AMPLIFICARE IMPREUNA ! ALT TEST CARE ESTE FOARET IMPORTANT, SE PUNE SARCINA ARTIFICIALA IN LOC LA BOXE, SE DA PUTEREA PENTRU TESTARE LA MAXIM, SE LASA ASA SISTEMUL MACAR 30...60 DE MINUTE SI SE VEDE PE URMA CAT DE CALD ESTE, SAU DACA A REZISTAT , IAR CU EL ASA CALD SE PUN BOXE NORMALE IN LOC LA SARCINILE ARTIFICIALE SI SE ASCULTA DE TEST DACA MAI SUNA LA FEL CA SI ATUNCI CAND ERA RECE PUTEREA

c6t9
13 08 2006, 09:27 PM
1. e drept ca boxele cu dif mari suna mai bine decat cele cu dif mai mici, de aceeasi putere. nu e o regula, pt ca acum conteaza ce tehnologii sunt aplicate, dar ca idee, un 30 de cm reda frecventele joase mult mai bine ca ceva de 16.
2. asta cu puterea dubla a boxelor nu se mai poate aplica pt ca e cam greu de stiut ce putere au de fapt. singura solutie, multe teste, imposibil de facut de obicei.
3. nu, amplificatoarele nu sunt folosite la o fractiune din putere, dar cine stie, nu foloseste un amplificator la mai mult de 2/3 din volum, in conditiile in care semanlul de intrare este cel specificat de producator.
4. orice amplif decent are protectii, dar pt el, bobinele vor fi demult prajite.
5. foarte corect, dupa ce se incalzeste, randamentul unui amplificator poate sa scada cu pana la 50%, apare clipingul, greu de sesizat, adio inalte, care paradoxal nu se ard datorita unei puteri prea mari, ci datorita unei puteri insuficiente.

eu nu cunosc nici o firma care sa face teste de ascultare pt muritorii de rand.

Lord06
14 08 2006, 07:25 AM
Eu ti-as recomanda in cazul in care nu ai pretentii la configuratii 5,1 7,1 sau mai stiu eu ce alte sisteme supersofisticate...sa iti iei o combina model SONY MHC BX9 - ea nu stie mp3, nu stie 7,1 dar conectata la
calculator...iti ridica parul in cap cand o dai la maxim...incearca la o reprezentanta Sony...ai sa ramai uimit de puterea si fidelitatea sunetului ( P.S. : eu am o combina Panasonic pe care daca o dai la maxim abia poti sa stai in odaie,dar gandeste-te asa: boxele de la combina mea sunt pe jumatate cat boxele de la asta pe care ti-o recomand)...Asa ca dai un ban dar stii ca face...

c6t9
14 08 2006, 08:36 AM
din pacate nu au profunzime si dinamica, doar urla tare.

flo_sb
18 08 2006, 02:53 PM
mai sa repet. voi ziceti ca ampliful meu yamaha care sta in general la -10 pana la -6dB se duce la volumul asta ?
plaja de volum o are asa (repet): -80dB 0dB +16dB

flo_sb
18 08 2006, 09:32 PM
Eu ti-as recomanda in cazul in care nu ai pretentii la configuratii 5,1 7,1 sau mai stiu eu ce alte sisteme supersofisticate...sa iti iei o combina model SONY MHC BX9 - ea nu stie mp3, nu stie 7,1 dar conectata la
calculator...iti ridica parul in cap cand o dai la maxim...incearca la o reprezentanta Sony...ai sa ramai uimit de puterea si fidelitatea sunetului ( P.S. : eu am o combina Panasonic pe care daca o dai la maxim abia poti sa stai in odaie,dar gandeste-te asa: boxele de la combina mea sunt pe jumatate cat boxele de la asta pe care ti-o recomand)...Asa ca dai un ban dar stii ca face...

e slabuta combina :)
si nici nu se poate gandi la pro sound :)

c6t9
20 08 2006, 06:56 PM
flo, greu distrugi un astfel de amp. vezi sa nu soliciti boxele prea mult. pana sa se strice amp-ul, el va strica boxele in cazul in care nu le duce. trebuie sa fii atent daca la inelte cand e dat tare, se aude un tacanit.
SA NU dai la maxim cam o luna, daca asculti zilnic, te vei bucura de boxe mai tarziu.

flo_sb
20 08 2006, 07:14 PM
mersi de sfaturi again and again and again.
nu stiu ce sa zic dar se incinge cam tare amp`u pe la -6dB.
clippingul nu se intampla din cauza bassului ? eu ma gandesc ca amplificatorul ar trebui sa stea lejer pe spate pentru ca pt el ii foarte simplu. baga bassul pe subwoofer deci nu mai amplifica bass.
cel putin asta este logica mea. de abia astept sa treaca luna asta :)

c6t9
20 08 2006, 08:20 PM
teoria e buna la filme cred. si chiar si acolo la unele aparate poti seta boxe frontale mari, unde baga si bass.

cu placere ;) mie nu a avut cine sa-mi dea vreun sfat, le-am trait pe toate, tot ce zic e din pataniile mele, pe care abia apoi le-am aprofundat din carti si apoi net.

tocmai voi avea niste boxe de 50 de wati din alea mari de care vorbea colegul de mai sus, se aud la nivelul unora de 160 din comert.

calorie
30 08 2006, 04:29 PM
Flo_sb,
Salut, si eu sint in cautarea unui amplificator de pana in 10 milioane sau putin peste, ai putea sa-mi spui unde in Bucuresti ai ascultat Yamaha si Pioneer-ul ala? Si... ce parere ai pana acum de amplificatorul tau (un yamaha 359 sau 459 din cate am inteles)

flo_sb
01 09 2006, 02:28 PM
Yamaha-ul si Pioneerul le-am auzit la mine in casa :) Le am pe amandoua
eu mi-am luat amplificatorul de la avmagazin.ro la 11.75 mil daca nu ma insel. Daca imi aduc aminte, v359 era mai ieftin cu 1milion (eu mi-am luat v457).

c6t9, merita sa imi schimb boxele de pe fata ?
gasesc ceva mai bun in valoarea boxelor + 4 mil ?
~11 mil ?
De claritate sunt multumit, mai multa putere daca se poate :D
Si sa fie de 8ohmi, ca cele de pe spate :)

flo_sb
23 11 2006, 03:52 PM
NEWS:
am posibilitatea sa trec la boxele de fata pe JBL E100 si m-am gandit la o statie denon bi-amp pe fata http://www.aoy.ro/customer/product.php?productid=19006&cat=273&page=4&PHPSESSID=ad20b2fdd85fba650f23f036569f7bef

acum am vazut ca denonul e de 6ohmi :( si nu stiu ce sa fac...
oricum am lua-o, vreau putere vizibil mai mare decat JBL E30 pe Yamaha RX-457

asa ca help mi :-S

c6t9
24 11 2006, 08:21 AM
le ai pe ambele (E100 si denonul)? nu este E100 prea mult pt camera? nu cred ca poti scoate din ele ce stiu cu adevarat. eu am o varianta din fostele serii L cu doar un singur woofer, la care problema lipsei inaltelor nu este asa pregnenta (nu ca la E100 ar exista cu adevarat, multi judeca boxele fara sa aiba habar de muzica si de genul boxei, unele sunt facute special pt muzica ritmata gen dance, rave, hip-hop. sunt dementiale. vezi ca au si un urmas, ala are si un sub incorporat cu amplificare proprie, pur si simplu iti tremura parul in cap. tweeter-ele nu sunt sensibile, se ard nu din putere prea multa, ci din prea putina. am ars personal 2, pana am trecut la un amplif technics, singurul care livra suficienta putere pe frecventele joase, si de atunci nu am avut nici cea mai mica problema. pacat ca pe vremea aia nu stiam cum sa ma port cu ele.

PS, abia acum vad ca m-ai intrebat daca merita sa le schimbi. nu stiu, mie imi plac boxele cu difuzoare mari in general pt ca ascult muzica care se preteaza la asa ceva. daca esti cu ambientala, clasica, rock eventual, nu prea ai ce sa faci cu ele si te plangi ca-s boxele proaste. cei din categoria asta sa mearga pe KEF, Mission, Jamo, AE eventual sau jbl-uri din alta serie, poate fosta L, cum am eu. de ex L90 multi ani a batut tot ce se putea prin teste. KEF sunt iar bine clasate. si b&w, dar nu sunt pe gustul meu, cel putin pana la un anumit nivel.

https://www.hci-services.com//tech_doc/documents/JBL/Home/Speakers/NORTHRIDGE%20E/EC%2035/Owner's%20Manual/Northridge%20E30%20E60%20E80%20E90%20OM%20English. pdf

antraxu
24 11 2006, 01:01 PM
ar trebui sa mai te imprumuti cu mai vreo 10 mil ca e vreo 35 mil... ia site-ul si privestel //www.shopmania.ro/magazin~online-sisteme-home-cinema~produs-jbl-northridge-e-cinema-pack~p-129163.html:p

c6t9
24 11 2006, 01:10 PM
nah, cu un amp il duce la 45 de milioane

flo_sb
24 11 2006, 04:48 PM
ambientala, clasica, rock cred ca cel mai mult ascult musiq house hip hop pop ; drum n` base :X ....
am uitat sa precizez faptul ca Subwooferul JBL E250P nu va iesi din componenta camera mea.
am luat hotararea. nu mai am cele 4 JBL E30 (adica nu o sa le mai am in cateva zile) si Yamaha RX-V457-ul.
vreau sa merg pe JBL E100. nu imi trebuie woofer in boxe ca am E250P-ul :D
sau sa nu merg pe E100... ?

problema principala e ce amplificator ? nu imi trebuie neaparat sorround, merge si numai stereo ca voi mi-ati zis ca e mai bun unul dinasta.

pretentii de la el as avea urmatoarele:
*iesire neamplificata de subwoofer
*putere suficienta incat sa poata duce la limita E100-le
*daca se poate design frumos si culoare neagra
*daca se poate.....bi-amp (si cat de important e sa fie bi-amp)? pe un bi-amp s-ar elimina riscul arderii tweeterelor ?
pret amplif ~15 mili

ar trebui sa mai te imprumuti cu mai vreo 10 mil ca e vreo 35 mil... ia site-ul si privestel //www.shopmania.ro/magazin~online-sisteme-home-cinema~produs-jbl-northridge-e-cinema-pack~p-129163.html:p
e fain sistemul. subu si rear-ul e mai slab decat ce am acum.
in sfarsit m-am convins ca sorround-ul e CACAT pentru o auditie, sincer acum. (asta pentru ca nu ai suficienti bani. daca ai avea cu zecile-sutele de milioane ar fi frumos).
Baza afirmatiei: Avand statia asta yamaha si 4 JBL E30 constat ca spatele nu suna la fel de tare si de calitativ ca satelitii de fata.
concluzie: boxe de fata tari cu subwoofer si cu statie buna. pt sorround luat un sistem gen genius wooden @4milioane si ai rezolvat problema

c6t9
24 11 2006, 07:59 PM
heh hehe, ai ajuns la concluzia mea, dar faci mai multe greseli:
1. acum exista DTS (adica 5.1 real, nu emulat prin DPL II), asa ca ai ce asculta.
2. in loc sa folosesti DPL II (dolby prologic II), e bine sa folosesti optiunea de multicanal (sau quadrofonic). neajunsul e ca nu multe amplificatoare o au, dar macar folosesti A+B.
3. daca nu urmezi pasul 2, este absolut normal ca boxele spate sa se auda mai incet.

4. recomand amplif multi canal pt ca la banii lui este cam singura optiune pt o putere sustinuta cat de cat mare, daca legi 4 boxe E100 de ex, ecuatia se schimba.

5. teoretic, pe biamp nu ar mai trebui sa arzi inaltele, dar practic depinde de amplificator.

neajunsuri la sistemele 5.1: e foarte greu de reglat puterea sub-ului pt a se integra perfect celelalte boxe. se gaseste mai greu muzica 5.1 (dar exista).

se comit erori in exploatare si in asteptari. daca muzica e stereo, las-o asa. dar asta nu inseamna ca 5.1 e o porcarie. acum tu facu cum crezi ca e mai bine.
de amp nu stiu ce sa spun, eu am testat boxele acum ceva vreme, cu un yamaha pe care nu-l gasesc deloc la noi.

daca vrei sa faci impresie mai bine te orientezi spre niste boxe de dj (discoteca).

sau eventual http://www.neomax.ro/produs.php?id=P:10113-S:336 + http://www.neomax.ro/produs.php?id=P:10115-S:464 (e cam acelasi lucru cu dj-ul ;) )

flo_sb
25 11 2006, 12:51 AM
mersi de corectari :) nu-mi vine sa cred cate poti stii legat de boxe, jos palaria.
1. nu ma intereseaza efecte si nebunii, conceptia mea e ca daca un material e stereo, stereo sa ramana. DAR nu strica sa cante si a 2a pereche de boxe din spate acelasi material stereo pentru ca pur si simplu mi se pare ca se umple camera de sunet
2. sunt pe optiunea de multicanal. DPL II intr-adevar e "naspa" rau si acum fac corelarea cu dpl2 - multicanal comparand statia mea yamaha cu multicanal cu pioneer-ul din camera de auditii. intr-adevar, diferenta e foarte mare. eu cred ca rulez multicanal dar poate ma insel :). pe statie am 2ch STEREO sau 6ch STEREO si rulez in a 2a optiune. pur si simplu nu suna la fel spatele... trebuie sa conectez spatele pe B sa vedem ce iese, weekendul asta incerc.
4. 4 boxe e 100 ar fi un vis prea frumos, de unde atata fericire :)
Nu stiu ce sa aleg intre un:
*denon bi-amp de 85W RMS/canal > http://www.aoy.ro/customer/product.php?productid=19006&cat=273&page=4&PHPSESSID=9177755ca6ce1b5d9fd819ede3c96894
*yamaha rx-v559 http://www.aoy.ro/customer/product.php?productid=18805&cat=273&page=4&PHPSESSID=9177755ca6ce1b5d9fd819ede3c96894
*yamaha rx-797 receiver STEREO 2x100W http://www.aoy.ro/customer/product.php?productid=18810&cat=424&page=2&PHPSESSID=9177755ca6ce1b5d9fd819ede3c96894
asta din urma pare foarte interesant dar nu il gasesc pe site-ul producatorului, vreau sa stiu daca e model nou, daca are intrare digitala, si vreau sa-mi zici tu daca-i bun :D
mi-e frica sa nu fie vreo chestie ce nu se mai produce sau nici eu nu stiu de ce mi-e frica... vad numai ca nu dau de ea pe site-ul yamaha,
5. ce sa aleg de la 4 ? mi-e tare frica sa nu mi se duca JBL E100-urile ca sunt un om mort, sincer.

legat de facut impresie si de linkurile ce le-ai dat, sunt incredibil de tentante.... :X :X :X si sunt convins ca suna mult mai tare si ca mi-ar rupe camera, etc, ca toti "cocalarii de pa` strasse" ar ramane cu gura cascata dar nu stiu... vreau calitate claritate design ...

in caz ca am facut greseli in post imi cer scuze dar e de la oboseala

de ce trebuie sa fie asa greu sa faci o alegere ?

c6t9
25 11 2006, 10:43 PM
garantat acele CV-uri (boxe+amp) vor avea o claritate impecabila si la maxim. eu mai stiu si alte firme, dar patrund greu la noi, ma bucur ca au intrat astea, dar sunt multe alternative chiar mai convenabile ca pret. in fine, acel denon teoretic este un best buy, eu nu l-am gasit pt teste, dar permite bi-amp pe boxele fata (adica 150W@8 ohmi X 2 + 3 X 75W@8 ohmi), ceea ce ar trebui sa fie suficient, denon e firma serioasa si cunoscuta pt ca produsele sale pot sustine puterea declarata. pe de alta parte la fel si yamaha. alegerea tine mai mult de preferinte personale. mie imi place mult yamaha.

ps. legat de alegere, e greu sa mai faci diferenta intre marketing si adevar.

flo_sb
26 11 2006, 05:44 PM
vai ca in loc sa mi se clarifice toate in minte pe masura ce imi zici mai multe ma incurc si mai mult...
se compara acele CV-uri la calitate/claritate/efectiv sunetul acela placut cu niste JBL E100 ?
bi-amp de 75W inseamna single-amp de 150W ? adica denon bi-amp de 75W suna mai puternic decat yamaha 100W ? ce zici de statia aia rx-797 ?
cand mai intrii si tu pe mess 20 min sa ma lamuresti ? :)

flo_sb
26 11 2006, 11:35 PM
zici c-am stat cu ochii inchisi:
uite papusha >> http://www.aoy.ro/customer/product.php?productid=17001&cat=424&page=2&PHPSESSID=9177755ca6ce1b5d9fd819ede3c96894

Harman Kardon HK3480 @ 2 x 120W @ 8oameni :X:X:X:X:X:X

c6t9 spune-mi, nu e grozava alegerea ? :D

c6t9
27 11 2006, 08:27 AM
saptamana asta ma internez cred. si am scris si o prostie, nu face pe bi-amp 150W (se comporta ca unul de 150 care nu ar fi capabil sa sustina puterea, dar nu se aude la fel de tare). e buna alegerea.

+ dar 4 amplificatoare de 75 se vor comporta mult mai bine (mai ales ca pt frecventele joase se folosesc amplificatoare dedicate) decat 2 de 100, tinand cont ca denon si yamaha sunt cam la fel.

flo_sb
27 11 2006, 12:48 PM
in vreo 30 min fac comanda la JBL E100 + HK3480 :D
mersi frumos c6t9, esti un domn.
dar ce ai patit de te internezi ? :(

c6t9
27 11 2006, 01:03 PM
gripa, daca-ti vine sa crezi.

sunt oarecum invidios, eu am jumatate de E100 :)

flo_sb
28 11 2006, 05:41 PM
sincer sunt dezamagit de cum suna boxele :| foarte dezamagit
parca suna spart, parca semnalul iese distorsionat si la volum mic
am pus subwooferul si acum suna bine dar rahat......
am cumparat cablu de 4mm, statia e conectata pe un cablu de rahat, la fel ca si pe yamaha.
yamaha nu suna distorsionat , nu stiu ce dracu are.

am intrat in rahat daca se intoarce taicamio acasa peste 1 sapt si vede ca nu suna pt ca am facut o combinatie astfel incat... si el trebuie sa isi ia boxe la fel

edit2: imi trebuie un cablu bun de interconectare - pret rezonabil - minijack to 2 x RCA

edit3: cablu luat de mine are un fir de cupru si un fir dinasta, culoarea argintului, nu imi vine in minte acum :(. firul de cupru trebuie la plus sau la minus ?

FATHER
28 11 2006, 08:12 PM
sincer sunt dezamagit de cum suna boxele :| foarte dezamagit

1. Din cate stiu eu boxele trebuie rodate , la volum mediu, minimum 20-30 de ore.
2. De ce dracu' nu ti-ai luat Monitor Audio Bronze B4 ? (http://www.realacustic.ro/produse/boxe--incinte-acustice--bronze-b4.php)
3. Am vazut prea tarziu ca vrei E100...
4. Poate mai scoti ceva din cabluri...

c6t9
28 11 2006, 08:56 PM
nu inteleg unde e buba nu stiu exact acel model de H/K, dar nu am intalnit vreo problema la cele testate http://www.devlib.org/resources/gadgets/home-theater/receivers/harmon-kardon-hk3480/details/

boxele le stiu bine, nu suna deloc prost.

deci nu inteleg de unde e problema. fie amplificarea e defecta, fie boxele sunt. (e drept ca difuzoarele trebuie rodate, dar nici chiar asa). ai incercat mai multe surse?

ce cabluri folosesti mai exact? poti pune niste poze cu ce set-up ai acum?

flo_sb
28 11 2006, 11:28 PM
paste:
edit3: cablu luat de mine are un fir de cupru si un fir dinasta, culoarea argintului, nu imi vine in minte acum . firul de cupru trebuie la plus sau la minus ?

Monitor Audio Bronze B6 poate dar nu stiu, nu mi se par puternice, cica 200W si uite ce firave is si au 21kG impreuna ? :-o
http://www.aoy.ro/customer/product.php?productid=18591&cat=294&page=8&PHPSESSID=8e097262f205d0857cd2592e9ce34633

am facut asa:
am trecut de la cablul de 4mm chinezesc la cablul de 2.5mm chinezesc si nu stiu... nu am prea observat nimic.
dupa asta, am trecut boxa din stanga de langa perete (mentionez langa perete pentru ca asta cred ca mi-a influentat parerea) pe Yamaha RX-V457 si am lasat boxa din dreapta pe Harman Kardon HK3480.
Mentionez ca RX-V457 are 85W RMS / canal (6 canale)
HK3480 are 120W RMS / canal (2 canale)

in acest setup, HK ruleaza la -10dB si Yamaha la 0dB si statiile scot aproximativ acelasi sunet in putere, yamaha scotand mai mult bass si mai bine definit. pe HK observ ca sunetul deja parca e distorsionat sau ceva de genul. Yamaha suna perfect la 0dB (o fi oare impresia asta din faptul ca boxa e in colt ? maine o sa le testez una langa alta).
Ba mai mult, as putea spune ca HK la 0dB si Yamaha la +10dB (deci yamaha in distorsiune clara) suna cam la fel cu HK. maine fac testul cu boxele una langa alta.
concluzia care tind s-o fac in momentul de fata este ca pe langa faptul ca suna mai prost HK3480 decat RX-V457 la acelasi volum, nu are nici 120W RMS, fiind echivalenta cu Yamaha.
Totusi, parca are un plus de putere....
sunt foarte dezamagit de harman cordon asta... maine mai fac teste

am postat poze cu setupul curent pe http://poze.flexat.com

LE: pentru o auditie de seara am conectat din nou boxa stanga la HK. ruland la volum mare si mutand balansul de pe stanga pe stanga pe dreapta mi-am dat seama ca boxa din stanga face mult mai mult bass (sper ca din cauza pozitionarii). Deci nu stiu ce parere sa imi fac, poate am vorbit prostii asa ca cel mai bine revin maine dupa ora 7-8-9.

LE2: simt mult lipsa controlului subwoofer on/off: incredibil ce frumos poate suna acum chiar si fara subwoofer bassul...

FATHER
29 11 2006, 08:35 AM
Monitor Audio Bronze B6 poate dar nu stiu, nu mi se par puternice, cica 200W si uite ce firave is si au 21kG impreuna ? :-o

Da' de cand cumparam boxele la kil ? :) Si in al doilea rand, spune acolo "greutate colet - 21 kg" . Si primesti doua... Deci. Criteriul tau e cam juvenal.
In loc sa iei boxe adevarate ai luat dulapuri.
Eu ziceam de B4, care spala pe jos cu E100. Nu mai zic de B6 care le fac muci.
Scuza-mi tonul, dar cand vad ca ai avut determinare, ai avut si bani si tot n-ai ales bine...
Stii ce iese cand dai o palma la o diaree ?
Pistrui...

flo_sb
29 11 2006, 08:54 AM
ai facut tu comparatia asta ? :-S
si la E100 scrie greutate colet 54kG. Am avut determinare ca am avut incredere in JBL si am zis ca nu are cum sa ma dezamageasca capul de serie Northridge....
astazi revin cu review mai detaliat. pana atunci as vrea sa zic o chestie: mi se pare ca boxele de bass de 10" de pe E100 se misca cam degeaba fata-spate, nefacand bass. In sensul ca boxele fac bass fara nici o problema, dar la volum mai mic nu se misca cum ar trebui sa se miste. se misca asa fata - spate la 2-3 oscilatii pe minut.

legat de Bronze Audio... nu stiu ce sa fac...
ce amplificator ar fi bun la B6 ?
RX-797 merge ?
ar mai veni denon bi-amp de 6ohmi@110W

nu in ultimul caz, cat de mari sunt sesizabile diferentele intre boxe ?

dar sa lasam schimbul momentan de o parte si sa vedem care ii buba in sistemu asta prezent :)
revin cu detalii mai pe seara

FATHER
29 11 2006, 09:27 AM
JBL nu mai e ce-a fost odata... Pure marketing, baby.
Daca nu ai bass, mai joaca-te cu pozitionarea, raportat la peretele din spate.
Eu nu m-as arunca, totusi, la B6. Daca-ti place bass-ul, evalueaza combinatia B4 + subwoofer ASW100. Chiar si B2+ASW100 suna mai bine decat E100.

P.S. Eu folosesc combinatia B4 (http://www.realacustic.ro/produse/boxe--incinte-acustice--bronze-b4.php)+ASW100 (http://www.realacustic.ro/produse/subwoofer--incinte-active-asw100.php)+BFX (http://www.realacustic.ro/produse/boxe--incinte-acustice--bronze-bfx.php) .

c6t9
29 11 2006, 09:50 AM
distorsiuni apar cand amplificatorul nu are putere suficienta, dar dupa ce spui tu suna de parca acel H/K ar avea cam 50W sau nu tine deloc frecventele joase, daca jbl-urile astea aveau 4ohmi mai intelegeam, dar asa nu. eu unul as fi mers pe un receiver de la care canalele fata sa suga curent de la amplificatoarele nefolosite.

dupa cum spuneam, yamaha are capacitatea de a livra cat mai aproape de realitate puterea din specificatii.

eu am 2 jbl de 150W@6ohmi pe un amp technics de 100W@6ohmi x 6, cu capacitatea de a porni amplificatoarele nefolosite (cand nu am conectat nimic pe canalele de surround si sub, sau cand am A+B (sau bi-amp), si mai raman 2 amplificatoare pt a livra curentul necesar unor varfuri de putere). in realitate, acest amplificator dupa 4-5 ore va livra numai 60Wx6 (daca toate ar fi solicitate la maxim), suficient pt boxele mele, chiar daca nu sunt solicitate toate in mod uzual si nu se ajunge in aceasta situatie, eu nu pot da la jumatate volumul niciodata. inainte de asta am avut un amplificator de 160W@6ohmi, cu care am ars 2 inalte (nu putea livra puterea necesara cam dupa jumatate de ora, pe atunci nu stiam ce se poate intampla). si la asta puteam da la maxim.

bronze audio se preteaza la alte genuri de muzica si se pare ca si H/K, cum nu mai testasem nimic stereo de la ei (si de altfel nimic stereo sub 50 de milioane nu prezinta interes), cred ca am presupus eronat ca ar fi ok. ar trebui sa aud la fata locului si sa fac niste teste cu un cd de-al meu la 50-200Hz sa vad ce anume distorsioneaza. sigur ai pus cablurile cum trebuie? daca schimbi - cu + pierzi frecventele joase. de asemenea, e posibil ca in colt bass-ul sa fi amplificat asa de mult incat sa-l percepi distorsionat. daca stai langa boxa (difuzor) se aud ceva distoriuni? daca da, atunci renunta la a mai da tare, e ceva in neregula, fie amplificatorul pur si simplu nu e capabil sa duca boxele astea, fie semnalul intra distorsionat din prima in el.

din poze cablurile par ok la grosime. sunt special pt boxe? pe ale mele scrie loudspeaker.

c6t9
29 11 2006, 10:01 AM
father, cu ce amplifici? dupa cum vezi conteaza mult amplificarea. daca ai un amp suficient de bun si jbl se vor auzi bine (in plus cam au nevoie de spatiu). oricum acum as merge pe cerwin-vega sau jamo (anumite modele) pt dance/hip-hop si kef pt clasica/jazz chiar daca pt vreo 40 de milioane poti lua si ceva cat de cat pretabil la rave. jbl sta undeva intre, reprezinta solutia de compromis. bine, sunt chiar zeci de firme pt boxe, dar daca nu reusesti combinatia amplificator/boxa, si apoi sursa, este inutil. niste boxe care-mi plac mult ar fi snell K5.

a, in hi-fi sub-ul nu are ce cauta, am un monstru de 600W si nu stiu ce a fost in capul meu cand l-am luat, dupa 10 minute cu el pornit am o stare de agitatie.

de asemenea, din cate boxe am testat, nu as da un woofer mare (chiar mai slab ca putere), pe unul mic, chiar daca inclusiv jbl ofera woofere mici de mare putere, nu au aceeasi profunzime.

as fi curios daca a ascultat cineva PMC-uri

FATHER
29 11 2006, 07:33 PM
father, cu ce amplifici? [/b]

Harman Kardon AVR85 (http://www.homecinemachoice.com/reviews/hccreviews/Amplifiers/HarmanKardon/HarmanKardonAVR-85.php) .

c6t9
29 11 2006, 08:07 PM
hm, si crezi ca se compara cu ce are el? si totusi am citit toata pagina, si vad ca si asta are aceeasi buba, din 84W, poate livra in conditii ok numai 65 (mai bine ca la mine cei drept) numai ca eu nu l-am luat pt a-l folosi ca 5.1 si din pacate nimeni nu l-a testat ca atare. si al meu e din aceeasi generatie.

FATHER
29 11 2006, 08:11 PM
hm, si crezi ca se compara cu ce are el?
Nu. Al lui e 400$ , al meu 2500. AVR85 a fost cap de serie.

c6t9
29 11 2006, 08:23 PM
frumoase scule. ce muzica asculti?

[amplif meu e o nulitate in termeni de 5.1 (6.0 de fapt) mai ales ca technics il concepuse pt anumite boxe, dar in stereo in 8 ani nu am avut nici o problema]

FATHER
29 11 2006, 08:32 PM
Pink Floyd, Dire Straits, Supertramp, Manfred Mann, Vangelis, Sting, Peter Gabriel, Genesis etc. De-astea expirate ... :)

c6t9
29 11 2006, 08:49 PM
"take a look at my girl friend..." e, simt ceva in stomac, destul de ciudat, dar la mine muzica elibereaza o mare doza de adrenalina.

iti recomand moody blues, e o trupa geniala, din pacate cunoscuta pt o singura melodie.

cate ceva despre ei http://en.wikipedia.org/wiki/Moody_Blues

si eu ascult si "expiratele" si altele care necesita "o cantitate nejustificata de vibratii" cum ar zice cineva.

flo_sb
29 11 2006, 08:50 PM
cred ca in curand o sa innebunesc. nici acum nu imi vine sa cred ca am plecat de la un jeg de Z5500 de 16mil si am ajuns la 35mil + sub de 13mil in mod stereo si tot nu-i bine. asa ceva e strigator la cer :)
cautarea asta permanenta ma deprima si ma oboseste psihic. am renuntat la tot pe azi si am dormit pana acum :)
m-am trezit, am pornit statia si fac o auditie pe prima melodie din winamp, Dooms night meck remix dupa care o alta varianta de remix. boxele suna bine la -19dB, hai si la -12dB. incep sa ma gandesc ca am fost eu la prea pretentios si m-am asteptat la prea multe de la ele, sau nu stiu ce sa zic. o sa ma apuc in seara asta sa pun si JBL E30 pe HK sa vad cum se comporta. daca stau sa compar de la JBL E30 la JBL E100 trebuie sa recunosc ca e un pas imens. revin in noapte asta cu review-uri.

distorsiuni apar cand amplificatorul nu are putere suficienta la mine parca apar distorsiuni pe medii. acolo ma deranjeaza

daca e s-o luam asa cica si asta e cap de serie ; )) >> http://www.harmankardon.com/category.aspx?Language=ENG&Region=USA&Country=US&cat=REC
legat de puterea sustinuta >> www.flexat.com/flexari/harman-kardon-hk3480.jpg nu prea inteleg eu germana dar de aici inteleg ca HK meu are chiar mai mult decat este specificat, adica 135W RMS / canal
vazand statia ta veche mi-a venit in gand sa testez JBL-urile si pe un Technics de 2x100W ce-l am in casa. facand asta o sa iau si Pioneerul de jos de 5 x vreo 80 cred.
Asadar, voi face teste la boxe de pe 4 amplificatoare. problema principala acum imi dau seama care e: eu nu am referinta, nu am cu ce sa compar. Tot ce stiu e un sistem technics vechi 2x100 niste sisteme 5.1/7.1 de top (care nu conteaza aici) si fosta mea combinatie, JBL E30 x 4 cu JBL E250P.

father ai zis sa nu ma intrept spre B6. care este motivul ? legat de sub, am sub, JBL E250P pe care cred ca in curand imi bag picioarele si in el si il trimit la garantie ca suna bass reflex-ul groaznic.

c6t9 ce monstru de sub ai ? nu te intereseaza un schimb ? :D

c6t9
29 11 2006, 08:57 PM
nu ai nici tu ce sa faci cu el, in afara de faptul ca huruie toata casa, cam acopera tot si cred ca ma afecteaza fizic.

imi pare rau ca nu esti de aici, ca veneam cu cd-urile sa vad ce si cum.

zici ca ai distorsiuni pe medii? ma intreb daca nu le-ai stricat. era imposibil sa mearga boxele perfect cu amplificatorul la maxim, fara nici un test, sunt luate totusi la nimereala.

flo_sb
29 11 2006, 09:01 PM
nu cred ca le-am stricat ca suna bine =)) mersi ca m-ai facut sa rad ca eram tot deprimat de cand le-am cumparat. [LE=adica sunau asa de la inceput/LE]
ai vreun mp3 sau ceva sa-mi dai ca sa testez? si sa-mi zici si la ce volume.

FATHER
29 11 2006, 09:09 PM
father ai zis sa nu ma intrept spre B6. care este motivul ?

Pentru ca raportul pret-calitate nu mai e la fel de bun ca in cazul B4. Vad ca vrei si bass , de aceea am sugerat B4 (sau chiar B2) + ASW100.
Nenorocirea vine si de la sursa de semnal. Winamp ? L-ai reglat bine (http://www.xtrempc.ro/forum/viewtopic.php?p=562121#562121) ?
Incearca FLAC-uri sau mai bine un player standalone si CD-uri audio. MP3 sucks big time.

legat de sub, am sub, JBL E250P pe care cred ca in curand imi bag picioarele si in el si il trimit la garantie ca suna bass reflex-ul groaznic.

Are o problema. E JBL...

andreic21
29 11 2006, 09:19 PM
cautarea asta permanenta ma deprima si ma oboseste psihic. am renuntat la tot pe azi si am dormit pana acum :)

Asta e efectul de marketing. Ai senzatia ca intotdeauna poti avea ceva mult mai bun... nu era mai simplu si ieftin sa iei niste boxe normale si sa nu te mai chinui, cu banii aia iti faceai altceva prin casa :)

c6t9
29 11 2006, 10:04 PM
fac acum un rip de pe un cd care ar trebui sa puna in evidenta mediile. ce placa de sunet ziceai ca ai?

LE: sper sa se auda bine, aici nu am soundforge. parola e "flo2006"

http://rapidshare.com/files/5351082/My_Music.exe.html

flo_sb
29 11 2006, 11:21 PM
nenorocirea nu stiu daca e de la sursa adica de la mp3. mersi de link father, trebuie neaparat sa il iau si sa il rumeg tot. am zis ca nu stiu / nu cred ca e de la sursa pentru ca am luat un cd de-al lui tata cu eric clapton si l-am pus in cd player-ul lui Technics SL-PG370A. primul lucru observat e ca cd-ul are un sunet mai slab decat la calc. astfel am putut rula "in blana" relaxat prima melodie si suna excelent. de la a 2a melodie incolo mi-am dat seama ca problema a ramas...
Deci... bancul de proba =))
de jos in sus pe masa sunt: Statii: Yamaha RX-V457 (6x85W RMS) Harman Kardon HK3480 (2x120W) Pioneer VSX-D510 (5x80W) Technics SA-GX280 (2x80W). Playere: Technics SL-PG370A Pioneer DV-626D. Boxe momentan in camera: 2 x JBL E100 (125W) 4 X JBL E30 (70W) JBL E250P (250W sub wuf wuf)
o sa vin si sa editez sau sa fac cate un post nou pe masura ce testez mai mult:
momentan am conectat si 2JBL E30 pe Speaker 2 la HK si pe sp1 am e100.
diferenta intre boxe e de la CER LA PAMANT. E100 le dau clasa de departe, mai ales la domeniul bas (evident din constructie). parca simt totusi o usoara usoara lipsa de medii la E100 cand pornesc in paralel sp1 si sp2.
deci nu am cum sa compar nici sa vreau E30 cu E100, e diferenta imensa intrre ele. DAR TOT E UN SUNET LA MEDII CARE MA DERANJEAZA, parca ar fi o distorsiune ceva.
in 10 minute se termina dld-ul si fac teste. mersi c6t9 :)
placa de sunet e audigy 2zs si cablul de interconectare e o chestie de 20j`de`mii :(
LE1: listening to Track1 @ -8dB. ce grozav suna melodia, daca as avea numai melodii dinastea..
LE2: listeting to Track2 @-8dB. inaltele suna foarte bine. mediile suna foarte bine. basul pana la -8dB suna foarte bine. peste -8dB am distorsiune :(. sa fie de la boxe sau de amplif oare ? asta ramane de vazut pe celelalte statii. si melodia 3 suna foarte bine. poti sa imi zici niste titluri la muzica ce mi-ai dat-o ? :)

c6t9
30 11 2006, 08:58 AM
numai daca as asculta mi-as da seama daca e distorsiune de la prea multa putere sau prea putina, "simti" ceva clip (niste tacaneli pe inalte la volum mare)?

caut acum o melodie cu un bass extrem de puternic, la mine de ex melodia asta nu o pot da la "maxim" si prin masina face ravagii. trebuie sa fii foarte atent cu ea, ca nu-ti dai seama foarte usor cum "macina" bobina. melodia cu pricina este 7. ca termen de comparatie ai 3 (bass puternic) si 5. de asemena sa urmaresti imaginea stereo foarte buna.

primul up: "try to say I'm sorry"
anyone but you
calling you

2: what ya want
I'm a ruff rider

http://rapidshare.com/files/5406174/Desktop.exe.html

3. money, power, respct.

http://rapidshare.com/files/5406602/05_Track_5.exe.html

a, evident ca trebuie sa le stergi dupa ce efectuezi testele. mai multe nu pot sa fac din pacate.

incearca sa iei foobar, calculeaza cam 2/3 din volum si pune semnalul pe minim de la pc, apoi urca usor pana se aude clar si bine si ramai asa. incearca sa faci setarile dupa ce ti-am dat. ce fel de mp3-uri ai? ce calitate?

flo_sb
01 12 2006, 12:59 PM
Chiar si B2+ASW100 suna mai bine decat E100.
hai sa fim seriosi
-----------------------------------------------
acum downloadez ultimul .exe
in banii astia, daca puteti recomandati-mi boxe + statie (evident mai bune decat ce am acum). nu uitati ca am subu JBL E250P care ramane :)
LE: am vazut aici la o statie ca scria Boxe A/B Selector (bi-amping) http://www.realacustic.ro/produse/amplificator-sherwood-ax-4103.php
si statia nu prea pare a fi nebunie. sa inteleg ca toate statiile care au speaker a si speaker b sau speaker 1 si speaker 2 is bi-amp ? :-o

FATHER
01 12 2006, 07:44 PM
hai sa fim seriosi

Sunt foarte serios. E100 sunt brute, urlatoare si bubuitoare. Bronze au mai mult rafinament si sunt cu o clasa peste JBL.
Legat de amplif, uita de Sherwood-ul ala...

bogdanozaurus
01 12 2006, 08:26 PM
Pink Floyd, Dire Straits, Supertramp, Manfred Mann, Vangelis, Sting, Peter Gabriel, Genesis etc. De-astea expirate ... :)

Supercalitatea nu expira niciodata :)

flo_sb
01 12 2006, 08:28 PM
mai asa sa fie cum zici tu. dar nu fac upgrade de la boxe de raft la boxe de raft si nici la o boxa care are fata de boxa de raft un difuzor in plus la fel ca celalalt si e prelungita sa stea ea singura pe jos. plus de asta nu are difuzor dedicat de medii :|
m-am uitat pe monitor audio si vad ca numai de la silver in sus este difuzor dedicat :(.

na ce boxe sa imi iau sa sune mai bine ca astea ? sa fie in aceeasi zona de pret (max 25mil) si un amplificator care sa imi sustina puterea. sa sune la fel de tare ca e100 (in inalte si medii nu neaparat in bass. dar totusi sa fie cat de cat comparabil cu bassul de e100) numai cu o claritate mai mare.

peter gabriel am un dvd cu un concert de-al lui peter gabriel..... incredibil dom`le...... (fiind tanar am tendinta sa resping tot ce zice tata ca-i bun dar concertul lui peter gabriel m-a lasat masca)

FATHER
01 12 2006, 08:57 PM
Ti-am mai spus, B4+ASW100. Bronze sunt la marginea de jos a domeniului Hi-Fi. E100 sunt boombox.
In ceea ce priveste ampliful, cauta un model mai vechi dar foarte bun sau macar un Yamaha RX-V659 (http://www.aoy.ro/customer/product.php?productid=18806&cat=273&page=5&PHPSESSID=332a4e45ef4c0e571d8e4f02fb6aaa19) .

FATHER
01 12 2006, 09:23 PM
dar nu fac upgrade la o boxa care are fata de boxa de raft un difuzor in plus la fel ca celalalt si e prelungita sa stea ea singura pe jos. plus de asta nu are difuzor dedicat de medii :|

Cele doua difuzoare de jos nu sunt identice. Arata la fel dar au caracteristici diferite. Vorbesc de Bronze B4 (http://www.realacustic.ro/produse/boxe--incinte-acustice--bronze-b4.php).

1 x 165mm bas MMP™ MK2
1 x 165mm medii-bas MMP™ MK2
1 x 25mm tweeter Gold Dome C-CAM™

flo_sb
02 12 2006, 12:23 PM
Dupa cum am promis am facut niste teste:
Mentionez ca nu sunt deloc profesionist sau chestii de genu. Sunt un simplu om care vrea sa-si asculte mp3-u si sa-i sune in ureche cat mai bine. Asadar:

* Pioneer VSX-D510 (80W x 5) - a cedat la -12dB pe Track2.flac dand pe ecran Overload. A doua oara a cedat la -16dB, aceeasi eroare. Altfel suna bine statia :)

* Technics SA-GX280 (80W x 2) - suna foarte bine si deschis. Nu pot sa dau mai tare de 50% ca simt ca nu mai tin boxele

* Yamaha RX-V457 (85W x 6) - la inceput am fost dezamagit pentru ca avea un sunet foarte gros (era in optiunea 2Ch Stereo). Cand am trecut pe 'Direct Stereo' problema s-a rezolvat, sunetul s-a deschis si suna bine. Simt ca mai mult de 0dB nu duc boxele

* Harman Kardon HK3480 (120W x 2) - suna totusi bine, deschis. Tine in -10dB JBL E100 la maximul lor fara distorsiune. Aici nu am putut sa fac comparatie directa cu Yamaha-ul pentru ca am fost eu idiot si am uitat subu cuplat la HK si cand am pornit HK-ul a inceput sa urle camera. Apropo de sub, bass reflexul suna groaznic. nu se poate asa ceva. luni/marti pleaca la garantie in *** la masa. (mai trebuie sa platesc si transportul vreo ~500mii)

La inceput cand m-am luat de statia Harman Kardon HK3480 cred ca asta a fost motivul:
acum am conectat pe speaker 1 jbl e100 si pe speaker 2 jbl e30 ascult muzica in JBL E100 la -15dB si intru si cu E30 (ruleaza in paralel). Cand am intrat cu E30 pur si simplu am intrat cu un spectru de medii pe care E100 nu le are :| Daca as avea asta in E100 ar fi excelent.
Father nu as vrea totusi Monitor Audio. Acum ma uit pe www.aoy.ro sa vad de niste boxe peste 20 milioane. m-am uitat si ieri si erau multe interesante...
si statia nu stiu... HK3480 sau Yamaha RX-797 sau un Denon Bi-amp ?
uf...

c6t9
02 12 2006, 04:00 PM
sa inteleg ca toate statiile care au speaker a si speaker b sau speaker 1 si speaker 2 is bi-amp ? :-o

nope.

father, hi-fi (cu adevarat) si cu bass pt muzica gen al doilea calup de up-load te duce la 50 de milioane pe putin si asta daca gasesti la noi. repet, conteaza ce asculta, cum asculta, unde asculta, cu ce asculta (amplificare si ce setrai are). la baza nu exista boxa universala, de undeva trebuie sa tai. E100, nu sunt boom box, sunt facute cu un scop precis, de altfel se recomanda un set-up 5.1 pt ele, cu E30-E50 ca pereche. am ascultat cam tot ce au prin bucuresti prin magazinele astea de hi-fi si nu numai de prin 98 pana acum, plus zeci de reviste citite, uneori nu sunt de acord cu metodele de testare a boxelor, pt ca nu orice boxa este pretabila la orice gen. daca vrei floyd trebuie sa fii nebun sa cumperi E100, daca vrei raggaeton trebuie sa fii nebun sa cumperi B4. daca le vrei pe ambele, atunci fie urci in sus cu pretul, fie apelezi la un sub (dar eu nu-l recomand decat pt filme sau daca este un sistem 5.1 set, unde sub-ul se integreaza cat de cat, prea rar un sub ajuta 2 boxe, le sustine). de undeva trebuie sa tai. nu toti au bani de krell si alte minuni, care sunt absolut geniale (poate cele mai reusite amplificatoare de putere si calitate), cred ca la flo lipseste varietatea, el nu a auzit suficient de multe sisteme pt a-si da seama cum suna boxele lui. eu i-am recomandat E 30 si ca putere, claritatea si bass nu prea avea ce lua, el a vrut sub-ul (din pacate l-a luat cu un defect, nu stiu cum il vor rezolva). nu cred ca E30 bine pozitionate si cu o setare a sursei nu se aud pe placul lui, poate nu stie cum sa faca asta, datorita acusticii care difera de la camera la camera, hi-fi nu este o stiinta exacta si ce boxe se aud bine la tine, la mine poate nu. am avut jbl-urile in multe camere de-a lungul anilor si pe stativ, si de metal si de lemn, sunetul se schimba. in garsoniera mea nu dai doi lei pe ele, intr-o camera de zi dintr-o vila, iti garantez ca nu ziceai ca sunt jbl. lucrurile nu sunt asa de transante. imi pare rau ca e asa departe de mine, ca mi-as fi rupt o seara sa ma duc si sa vad ce anume nu merge cum trebuie. pana si la E 30, pe niste stative potrivite, va avea cu totul alt sunet.

flo, folosesti vreun EQ?

audiofil
02 12 2006, 08:58 PM
Florine tata, ti-am urmarit "generosul" topic de nu mai putin de 13 pagini si 6 luni de filosofii.
Eu te sfatuiesc sa te imbarci in masina, tren, autobuz ... ce ai... si sa dedici macar o zi unei vizite in Bucuresti.
Dupa cum observi pe pielea ta "gargara" de forum nu valoreaza mare lucru fara experienta de rigoare.
Imi pare rau ca te afli in situatia multora incepatori in domeniul hi-fi, dar stii vorba: "ce-si face omul cu mana lui ..."
Sunt deja o gramada de bani la mijloc si e pacat sa-i irosesti fara a avea habar de ceea ce cumperi.
Repet un sfat amical: fa-ti timp si viziteaza cateva showroom-uri hi-fi in Bucuresti (te pot ajuta cu adrese si numere de telefon).Cred ca merita efortul, tu ce zici?!

c6t9
02 12 2006, 11:50 PM
o idee buna, dar el avea avea nevoie ca showroom-ul sa vina acasa. e putin ce pot face de aici. in genere nu poti da decat cateva sfaturi, mi se intampla sa dictez la telefon cum sa formateaza, cum se instaleaza windows sau vreun linux de care am mai auzit si eu sau mai stiu eu ce minuni. nu sufar de boala hi-fi-ului adevarat pt ca am o gama extrem de variata de muzica pe care o ascult si niste scule suficient de bune ar fi prea scumpe, nu merita investitia, pt ca, exact ca si el, ascultam asa de multa muzica si asa de variata ca singura sursa era mp3-ul, acum calitatea lor este destul de buna, dar pe atunci nu. ce am luat a fost dupa ce am citit hi-fi choice vreo 2 ani si am strans bani (si asa oferat era destul de redusa).

un pic mai tarziu (de fapt dupa ce discutasem aici destul de mult) am vazut ce camera mica are. E100 (nu sunt boxe delicate, nici nu vor sa fie) au un sunet "saturat" intr-o astfel de camera. eu cred ca daca il da tare (cat considera el maxim) si se duce intr-o camera alaturata se va auzi absolut perfect si se va bucura de fiecare nota. inca nu am inteles pe deplin care ar fi problema in sine. nu cred ca exista una, totul depinde de o aranjare si de o reglare a sculelor existente.

nu stiu daca niste boxe, hai B6 alea sau altele hi-fi, isi pot arata calitatile cu un mp3 pe winamp intr-un spatiu destul de "ciudat".

flo, ai posibilitatea sa duci boxele astea in cea mai mare camera din casa si sa le lasi ceva spatiu. si tu sa asculti din partea opusa a camerei? cam cati mp ar avea camera asta.

c6t9
02 12 2006, 11:56 PM
http://www.hi-fi.ro/fhifi/download.php?id=2246

ca sa-ti faci o idee despre ce vorbesc si nu e un caz chiar fericit. boxele astea nu sunt deloc proaste si duc destul de onorabil si muzica de bach, desi as prefera sa o ascult pe altceva sincer.

http://www.hi-fi.ro/fhifi/download.php?id=2602

la cat de mare pare, poate ca este o debara renovata; ce are aface "sunatul bine" cu boxele alea?; daca as sta la birou cred ca ar trebui sa ma extraga cu macaraua pentru ca m-as intepeni.
Dar totusi pare o mana de arhitect, poate student. Nu oricine alege culori si face forme de-alea. Singura "mica" problema ar fi ca boxele sunt doar de 10 ori mai mari decat ar trebui la spatiul ala.
..asa-i trebuie daca pune poze, apar si comentarii
Sper sa nu se supere, mai glumim si noi!

flo_sb
03 12 2006, 03:27 AM
multumesc de ajutor :)
maine o sa raspund
o sa gasesc o solutie sigur :)

FATHER
03 12 2006, 06:58 PM
totul depinde de o aranjare si de o reglare a sculelor existente.

Si eu inclin sa cred ca e vorba si de aranjarea in spatiu. E100 nu sunt perfecte, dar nici niste jafuri nu sunt... Spunea flo_sb ca wooferul suna prost. Mai misca boxele prin camera. O sa sune diferit.
Putem discuta despre niste setari de foobar, daca doresti...

c6t9
03 12 2006, 08:06 PM
sub-ul a avut niste deficiente la port, totusi mi-e frica sa nu dea si prea tare in el. si ma intreb ce calitate au mp3-urile lui, daca are activat EQ in winamp sau ce foloseste el, cat de tare este amplificarea in placa. daca eu nu am spatiu destul in 30mp, ce sa mai zic de el cu niste boxe de 2 ori mai mari. in plus trebuie sa inteleaga ca nu este necesar si obligatoriu ca amplificarea sa fie la maxim, ci se recomanda cam 75% si apoi trebuie sa raportam puterea la boxele folosite.