View Full Version : copie de pe un DVD
meloman
28 08 2006, 02:23 PM
De ce mi-a luat 5 ore sa copiez un film de 4 Gb cu Nero? :silly:
Pentru că l-ai recomprimat.
meloman
29 08 2006, 08:28 AM
Pentru că l-ai recomprimat.Si nu vreti sa-mi spuneti ce trebuie sa setez in nero ca sa nu dureze atat?
multumesc
nicolin
29 08 2006, 08:53 AM
Nu vrei sa ne spui exact ce/cum ai facut si ceea ce vrei de fapt? Cai eu, unul , nu am inteles. Ce vrei sa faci: sa 'copiezi' un DVD pe un CD? Sau vrei sa copiezi DVD-ul pe un alt DVD?
meloman
29 08 2006, 09:45 AM
Am copiat un film de pe un DVD pe un alt DVD cu Nero Express pe un laptop. Dar nu am setat nimic in Nero l-am lasat asa cum a fost instalat.
Am incercat sa schimb viteza de scriere x8 dar nu am gasit nici o posibilitate.
Ca să fii mai sigur că faci doar copierea discului, fă-i imagine *.iso, *.bin, *.nrg.... și apoi trage-o pe disc.
catacc
29 08 2006, 07:13 PM
Ca să fii mai sigur că faci doar copierea discului, fă-i imagine *.iso, *.bin, *.nrg.... și apoi trage-o pe disc.
e cea mai sigura metoda.
desi cu nero 6 trageam folderele audio_ts si video_ts direct de pe hard pe DVD ca orice compilatie de fisiere si mergea perfect, la nero 7 am avut surpriza ca DVD-ul facut astfel sa fie vazut in explorer, dar orice program player DVD sau un DVD standalone nu puteau vedea filmul.
probabil nero express a vazut ca discul sursa este DVD movie, l-a rip-uit cu viteza mica (setarile de copyright :D) iar apoi a creat o compilatie DVD MOVIE in loc de ISO si de aceea fisierele au fost convertite.
dar filmul se poate vedea?
solutie:
1. rip-uiesti filmul (dvd shrink sau imagine cu nero)
2. arzi imaginea pe DVD
Dacă e vorba de copyright, nu îl mai poți copia deloc :wink:, trebuie lucrat cu un soft gen DVD Decrypter.
mannnn....5 ore. vezi poate era ceva cu discul sau cine stie. si daca il scrii la 1x merge mai repede....cam de 5 ori mai repede :). dvd-ul care l-ai tras era original sau piratat?
MosCraciun
29 08 2006, 08:39 PM
Imi este greu sa cred ca o copiere a durat 5 ore. Cred ca ai avut probleme cu discul original care era zgariat si Nero a incercat sa corecteze erorile. Nu cred ca arderea lui pe un blank a durat atat.
meloman
30 08 2006, 12:46 PM
mannnn....5 ore. vezi poate era ceva cu discul sau cine stie. si daca il scrii la 1x merge mai repede....cam de 5 ori mai repede :). dvd-ul care l-ai tras era original sau piratat?
Ufff ce cuvinte mari folositi...piratat .... Am primit si eu doua filme :troia si codul lui da vinci...normal ca erau copii si am vrut sa-i fac si surorii mele doua copii. Fiecare copiere a durat aproape 5 ore .Duminica am scris timp de 10 ore pe un laptop.
Problema este ca eu am mai scris Cd-uri . Acolo niciodata nu am avut probleme. Dar DVD au fost primele ...Si am incercat sa intru in setari sa vad ce si cum .
Problema e ca eu nu ma prea pricep la limbajul vostru :smash: fiindca sunt incepator :compdump:
poate imi dati vreun sfat ...pas cu pas :comp:
ce sistem e? daca o fi vreun 256 ram si un hard lenes, si tu iai dat rip, corectie, conversie si scriere, normal ca tine mult, dar merita.
vladk2k
30 08 2006, 01:56 PM
In primul rand, nu folosi Nero Express, pentru ca nu ai multe optiuni pe care sa le poti alter
Dupa aceea, foloseste DVD copy, nu DVD-Video sau alt tip de "compilatie"
Avand in vedere ca este un laptop, banuiesc ca bagi DVD-ul sursa, il copiaza pe HDD, apoi il trage pe DVD-ul copie. In acest caz, vezi care parte a acestui proces dureaza mai mult - trasul pe HDD sau scrisul DVD-ului.
Da-ne niste detalii despre DVD-Writer-ul laptopului, sau despre laptop in general
O alta optiune ar fi sa copiezi manual folderul VIDEO_TS de pe DVD-ul sursa, apoi sa faci o compilatie noua, de tip DVD-Video, si sa pui folderul VIDEO_TS in ea.
cstanescu
08 09 2006, 03:45 PM
Salut!
Sper sa nu va suparati pe mine dar meloman a zis sa-i explicati totul pas cu pas! Si eu am fost candva incepator si daca ma lua careva cu termeni de genul "imagine iso" sau "recodare", ma pierdea din prima (adica deja incepeam sa nu mai inteleg nimic)! Acum, dupa ce m-am jucat de multe ori cu toate astea mi se pare foarte simplu dar la inceput... :baby:
Deci, in primul rand copierea unui DVD nu este foarte mult diferita de copierea unui CD! Ea se poate face in doua feluri:
1. copiezi fisierele in hard si pe urma faci compilatie pe care o scrii pe CD (compilatie = cand dai NEW in Nero si iei fisierele cu drag & drop sau Add files in Nero Express);
2. copiezi cu CD copy (valabil si la DVD-uri) si asta inseamna ca Nero intai face o imagine a CD-ului sau DVD-ului undeva pe hard (imagine = copie fidela a CD-ului sau DVD-ului facuta bit cu bit, ca un fel de poza daca vrei, de aici si denumirea de imagine :) ) si pe urma ia aceasta imagine si o copiaza la loc pe un alt CD/DVD gol! La CD asta dureaza cam 5-10 minute pana il copiaza in hard (in functie de ce calculator ai, ce unitate de CD/DVD etc.) si tot cam la fel daca-l scrii la 16x sau 8x! La DVD... evident dureaza mai mult dar nu ar trebui sa depaseasca 30 de minute pana sa-l copieze in hard, iar la scriere... 2.4x = 26 de minute, 4x = 13 minute, 8x = 7 minute.
Recodare/recomprimare inseamna sa iei filmul cadru cu cadru si intai sa "dezarhivezi"/decomprimi cadrele ca pe urma sa le re-comprimi/"re-arhivezi" la loc. E o operatie foarte complicata (din fericire o face calculatorul nu tu :) ) care poate dura foarte mult (cam 4-5 ore pe un calculator mai nou si pana la 25 de ore pe un calculator mai vechi, cum ar fi un Pentium 2 la 400 Mhz) si cand faci asa ceva se mai pierde si din calitatea filmului (orice re-codare prespupune o pierdere de calitate). Se poate ca tu sa fi facut asa ceva fara sa fi intentionat...
Ceea ce ziceau ceilalti si intaresc si eu este ca tu nu ai nevoie sa faci aceasta recodare, care mai inseamna si pierdere de calitate si mai si dureaza o vesnicie! Tot ce trebuie sa faci este CD COPY sau DVD COPY! Atat! Restul face Nero!
Iar despre filme pirat si copyright... stai calm ca daca ai un asemenea film Nero nici nu-l va copia! ;) Te avertizeaza asupra copyright-ului si pe urma refuza sa-l copieze!
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.