View Full Version : Mancare semipreparata?
madman85
09 12 2006, 12:58 AM
Ma confrunt cu o mica problema: s-ar parea ca urmeaza sa stau pe undeva mai departe de casa. Nu am nevasta asa ca singura solutie cred ca e mancarea semipreparata. Eu stiu asa: ca nu prea e hranitoare; plus ca mai am si o mica gastrita. Iar la restaurant nu pot manca zilnic.
Cum e vorba de un oras mare, intreb:
cam ce as putea manca astfel incat sa nu am bataie de cap cu gatitul etc? Exista carne slaba, semipreparata?
Adica sa nu trebuiasca sa gatesc eu... cred ca ati inteles; cel mult de preparat un sfert o jumatate de ora mancarea pe zi.
Dimineata nu e o problema - stiu sa firb un ou, o cafea, imi tai o branza, o rosie etc
La fel, la pranz cred ca as putea incerca ceva gen fasole, brocoli congelat, conopida, mazare etc Din alea la pungi. Dar mai multe nu stiu, in orice caz alea le pui in apa si in 10 min sunt gata.
M-ar ajuta un robot de bucatarie, ceva?
Va rog propuneti produse, solutii. Evident sa nu coste o gramada, ca nu vreau sa arunc bani pe mancare. Deviza mea e putin si bun.
Problema mea e mai ales mancarea calda, gatita, ca am inteles ca nu e bine sa lipseasca. Dulciuri, crochete, biscuiti, gogosi imi iau singur, va dati seama, nu aici e buba.
M-ar ineteresa de ex niste supe semipreparate sau ceva asemanator. Sa nu fie foarte pline de chimicale si sa fie decente ca gust si ca pret.
Multumesc anticipat si astept propuneri. Sunt sigur ca cei care au stat in camin vor veni cu idei. Eu n-am stat si acum n-am experienta :)
Ar trebui ca mancarea sa nu fie prea grasa sau condimentata. Ceva mai spre slab, dietetic, dar nu exagerat. Asa suport eu mai bine. N-am chef de complicatii cu stomacul etc
Cam ce mananc acum:
dimineata: sunca (fara grasime), branza, masline, legume (ardei, rosii), peste conserve; cafea, ceai; dulceata
la pranz: mancare gatita cand se poate (fara rantasuri, grasimi & shit); cand nu - fast food gen Mc donalds
seara: inecrc sa mananc doar ceva usor, dar mnai scapa pe langa (e si pe post de masa de pranz) - dar nu exagerat. De ex.: legume (morcovi, ardei, rosii) mancare gatita (fasole, mazare, varza, orez etc), un fruct, o prajitura etc
Evident, nu beau ca nu prea am cand. Nu fumez.
Saritul mesei de pranz este exclus. Chiar si fastfoodul trebuie sa fie consistent, altfel nu ma satur si ma ia ameteala. Mancatul numai la fastfood iarasi nu prea e bun. La Mac e si scump, de abia te saturi cu vreo 12RON...
Sunt genul de tip care daca se ia cu treaba nu mai sta sa ia masa, decat daca chiar nu mai poate, privesc treaba asta ca pe ceva stict necesar si atat
cartof, fier-copt
orez, fiert, daca ai putina imaginatie, un sos, un ardei intr-o tigaie
cele de mai sus cu carne fiarta mai mult, prajita mai rar
fructe, legume, lapte, branza, un peste nu e greu de facut. iar, usor de facut ar fi o supa, bagi o bucata de rasol (pe asta il papi cu hreansau usturoi), o seapa, niste morcov, poate vegeta.
paste, simplu de facut cu branza, carne tocata, ton.
pizza e usor de facut.
mai putine dulciuri, ar fi bine un fruct, eventual niste covrigi. ce dumnezeu mai fac eu??? gris cu lapte si dulceata de visine.
vezi ca e la conserva de la scandia cioba de burta buna de tot (cu otet si ardei), carne la conserva, peste - mai mult in sos tomat, in ulei se consuma cu lamaie.
sa nu uiti sa bei multa apa ziua si mai putina cafea sau pepsi/cola
cauta paine neagra sau integrala. mai putin fast-food.
si miscarea ajuta, 50 de flotari, 50 de abdomene si 50 de genoflexiuni zilnic.
Coditza
09 12 2006, 02:06 AM
De ce nu cauti niste restaurante ce functioneaza in regim de cantina? In Cluj stiu 2-3 unde te poti satura cu 200k (aproximativ). Sau de ce nu, chiar si niste cantine studentesti. Nu e dracul chiar asa de negru si mancarea e mancabila :P
@coditza : io zic ca in gente mananci cat incape de nu prea multi bani
Miliniuță
09 12 2006, 05:04 AM
M-ar ajuta un robot de bucatarie, ceva?
Da, cel putin pe mine ma ajuta f mult. Fara el, mi-e lene pâna si sa deschid conserve, prefer sa rabd de foame, sa sufar de foame, sa urlu de foame, pâna vine robotul acasa. Partea naspa cu robotul e ca nu poti sa-l cumperi decât cu semnatura la primarie. :(
Nu am nevasta asa ca singura solutie cred ca e mancarea semipreparata.
Nu e singura perlă din postul tău.
Dacă nu-ți vei schimba optica asta obtuză, mă tem că-ți vei mânca de sub unghii.
Pisoi
09 12 2006, 08:25 AM
Da, cel putin pe mine ma ajuta f mult. Fara el, mi-e lene pâna si sa deschid conserve, prefer sa rabd de foame, sa sufar de foame, sa urlu de foame, pâna vine robotul acasa. Partea naspa cu robotul e ca nu poti sa-l cumperi decât cu semnatura la primarie. :(
Sper că-ţi şi mestecă mâncarea, nu doar o prepară. :innocent:
fofinskaia
09 12 2006, 09:39 AM
Te insori cu o firmă de catering.
daron
09 12 2006, 09:47 AM
Eu ti-am recomanda supele instant de 1 portie de la Maggi sau Knorr care se fac in <5min. Fierbi apa, pui taiteii intr-un castron, pui cele 2 plicuri (unul cu praf cu condimente si chestii care dau gust si unul cu ulei - asta nu obigatoriu) si dupa pui apa fiarta peste. Sau mai sunt tot asa supe fara multi taitei dar cu ciuperci, pui si tot felul. Doar du-te la o alimentara si vezi ce sortimente au.
dar sa faci taietei de casa :lol:
puterfixer
09 12 2006, 10:31 AM
Ai 3 variante:
1. N-ai timp de gătit. Mergi la restaurant sau la o cantină, sau găseşti firme ce livrează mâncare la domiciliu, faci comandă în drum spre casă şi o ridici sau ţi-e livrată. Pizza, mâncare chinezească, indiană, libaneză, dar şi mâncăruri tradiţionale româneşti. Plăteşti lipsa timpului, dar mâncarea e ok. Totuşi, trebuie să mai alternezi meniul din când în când, şi să-ţi prepari şi tu ceva.
2. Ai timp cât să încălzeşti o caserolă de semipreparate congelate. Nu-s prea gustoase, oferta e foarte limitată şi bagi în tine la conservanţi de numa'. Nu, conservanţii nu-ţi fac bine şi nu te conservă pentru a încetini îmbătrânirea :p Cu siguranţă va trebui să schimbi meniul mai des.
3. Îţi faci timp ca să găteşti. Asta nu înseamnă să stai 4 ore pe zi în bucătărie, dar 2 ore într-un weekend e rezonabil, cel puţin cât să mănânci şi altceva decât ce poţi cumpăra de la punctul 1, mai ales legume şi salate. Nu e deloc greu. Găseşti de cumpărat cărticele cu reţete rapide, şi sigur mama îţi poate da idei de preparate ce nu implică mult efort şi studii în Paris. Pe mine chiar mă relaxează să-mi fac un pic de treabă în bucătărie o jumătate de oră până pregătesc ceva orez, legume, piept de pui dezosat, cât să le pun în cuptor sau la fiert, şi apoi nu mai am treabă până nu se fac. Fără amestecat 2 ore într-un sos, bătut spumă pe abur şi alte alea. După ce mai prinzi un pic de curaj şi creativitate, te apuci să încerci preparate rapide cu ce ai pe-acasă, fără reţetă: omletă cu ciuperci, ceapă şi cabanos, orez la cuptor cu legume fierte şi comanzi ceva pui Shanghai, etc. La supermarket, caută lucruri uşor de preparat: pungi de legume asortate congelate, piept de pui dezosat, conserve de ciuperci, 1-2 cepe albe, câţiva cartofi mari, morcovi, condimente pentru pui sau pentru salate... În unele locuri găseşti inclusiv sarmale gata împachetate, congelate, doar le pui în oală la fiert. La fel şi perişoare din carne congelate ca să faci o ciorbă, îţi mai trebuie doar ceva legume, şi nu se compară cu supele în plic.
E sezonul în care ne trebuie vitamine. Ia-ţi un blender (nu storcător de fructe) şi pregăteşte: un grapefruit decojit şi de pe care ai curăţat cât s-a putut din partea albă, două portocale mari sau 3 mandarine, fără sâmburi, decojite, 3-4 morcovi fragezi curăţaţi, un măr decojit din care ai scos miezul, eventual kiwi decojit, poate şi o banană. Tai fructele în bucăţi mari şi le pui în blender, amesteci părţi din fructele zemoase (portocale, grapefruit) cu cele mai consistente (banană, măr, morcovi), fără a umple blenderul prea mult. Din toate astea o să-ţi iasă aproape un litru de fructe cu suc şi pulpă, pe care-l bei sau îl mănânci cu lingura în loc de cină târzie sau după ce te întorci de la sală şi te roade foamea.
sh_ol
09 12 2006, 10:35 AM
De ce nu cauti niste restaurante ce functioneaza in regim de cantina? In Cluj stiu 2-3 unde te poti satura cu 200k (aproximativ). Sau de ce nu, chiar si niste cantine studentesti. Nu e dracul chiar asa de negru si mancarea e mancabila :P
Mi se pare mult pentru o masa, din banii astia manaci o pitza intr-un loc cat de cat select (aci in Oradea o pitza e cat o roata de car) si iti mai raman bani de o bere. Sunt locuri unde din 100k mananci felul 1 si 2 , mancare buna, calda, serevita decent etc.
Daca se gateste acasa, din 2-3 sute de mii mananci 2 zile, 2 persoane adica eu si cu prietena mea, daca mai ai si norocul sa ai pile in piata sau casa la tara, mancarea se eftineste destul de mult.
Oricum mancare in Ro e scumpa.
aleexutza
09 12 2006, 10:55 AM
Sau poti incerca asa ceva (http://www.scandia.ro/Scandia_Astazi/Portofoliu_Produse/Mancaruri#Alte%20mancaruri)
cracanel
09 12 2006, 10:58 AM
E sezonul în care ne trebuie vitamine. Ia-ți un blender (nu storcător de fructe) și pregătește: un grapefruit decojit și de pe care ai curățat cât s-a putut din partea albă, două portocale mari sau 3 mandarine, fără sâmburi, decojite, 3-4 morcovi fragezi curățați, un măr decojit din care ai scos miezul, eventual kiwi decojit, poate și o banană. Tai fructele în bucăți mari și le pui în blender, amesteci părți din fructele zemoase (portocale, grapefruit) cu cele mai consistente (banană, măr, morcovi), fără a umple blenderul prea mult.
A zis ca nu sta foarte bine cu gastrita. Dupa o zi in care nu a mancat mai nimic, baga in el grapes,kiwi si mere care fermenteaza la greu, sa vezi cebine o sa ii prinda..
madman: poate iti gasesti un coleg, sau de ce nu o prietena cu care sa imparti treburile astea, un gatit in doi e mai simplu :)
Stalker
09 12 2006, 01:03 PM
madman: renunta la fast-food, o sa te omoare (nu la bani)
Cobra90
09 12 2006, 01:30 PM
Daca exista Angst pe unde te duci, exista in rainoul de carne niste snitele si cordon-bleu foarte gustoase. Nu trebuie decat sa le prajesti si sunt gata :)
madman85
09 12 2006, 03:44 PM
Multumesc pentru sugestii. Voi incerca sa le urmez.
O sa incerc cate ceva din ce mi-ati spus voi, poate chiar de maine.
Partea proasta e ca bucataria unde voi sta e varza, vai de mama ei, adica nici masa ca lumea nu are, oale le numeri pe degete, tacamuri nu. Are totusi gaze... si curent si apa. Dar ca igiena e jalnica, si nu am ce-i face pt cateva luni un an. Gandacii misuna in voie, trebuie sa spal tot inainte de a prepara si dupa aia, asta inseamna spalat de doua ori.
Trebuie renovata si reutilata complet si asta costa vreo 2000 de euro pe putin.
Deci, nu prea am conditii de gatit, asta era ideea. Iar de adus pe cineva... no way, prefer sa indur cosmarul singur, deocamdata.
La modul asta, cam cat credeti ca ar lua mancarea. Cu 4-5 milioane ma scot? Sau 6-7?
Nu sunt omul care consider ca nevasta e facuta sa stea la cratita, dar repet nu sunt conditii de gatit acolo. Adica trebuie spalat cu mare grija tot, daca as manca direct de acolo as face garantat infectie alimentara.
JurasikMan
09 12 2006, 03:54 PM
Nu trebuie neaparat sa te insori pentru a avea o ciorba calda . Gaseste si tu o fatuca priceputa si dispusa sa imparta cu tine nacazurile si bucuriile vietii . Cand vine vorba de o relatie , abilitatile in materie de gatit reprezinta " a must " . Frumusetea e trecatoare , dupa 25 de ani ,doar cele de rasa sau care se respecta foarte mult isi pastreaza silueta , frumusetea, etc . ..iar inteligenta la o femeie nu este o calitate de natura sa te scape de gastrita sau ulcer .
Morala : propune-ti sa iti gasesti o fata ... cu urmatoarele caracteristici :
- de preferinta cu mai multi frati - de obicei fetele au grija de fratii mai mari sau mai mici si nu stramba din nas la spalat izmene .
- nascuta si traita putin pe la tara .
- obligatoriu sa nu fie singura la parinti ( adica fata mamei ) ...ca o sa inveti tu sa gatesti , altfel o sa faceti ulcer perforat amandoi .( asta este mai mult o adaugare la primul alineat )
- nu foarte frumoasa ...fetele frumoase sunt convinse ca prin simplul fapt ca exista si scot perle la fiecare 10 minute , primesc dreptul sa duca o viata de parazit .
- nu foarte desteapta ... daca e mai desteapta ca tine o sa reuseasca sa te convinga ca gatitul , spalatul , cresterea copiilor si adusul banilor in casa , sunt exclusiv atributiunile tale .
...acestea fiind spuse ...spor la vanatoare .
P.S. Daca ai sa gasesti vreo fata frumoasa , desteapta si gospodina sa nu cazi in capcana . Este un extraterestru de pe alta planeta care te va manca in noaptea nuntii ....pe planeta noastra , asa ceva nu exista .
puterfixer
09 12 2006, 04:05 PM
Pentru gândaci, mergi la o farmacie sanitar-veterinară şi cumpără fiole de K-Otherine. De la o rudă ce e inspector sanitar am aflat de acest produs, e singurul acceptat în industria alimentară pentru igienizarea spaţiilor comerciale, având un grad redus de toxicitate pentru om. Îţi trebuie un vermorel, o fiolă se amestecă cu 10 litri de apă şi se stropeşte pe perete în jurul fiecărei uşi, la îmbinarea peretelui cu podeaua şi pragurile uşilor, cam 15-20 centimetri de fiecare parte. Trebuie lăsat să se cristalizeze, după care rezistă şi la spălarea cu mop-ul. Operaţiunea se repetă la 4-6 luni, orice târâtoare ce traversează porţiunea stropită dă colţu' după încă 20 de centimetri de pas voios. Poţi stropi în jurul ţevilor de scurgere, de gaz, scurgerilor din pardoseală, orice fantă sau deschizătură prin care gândacii pot pătrunde în apartament de la vecini. Ar trebui ca şi vecinii să facă la fel pentru ca întreaga clădire să fie curăţată, altfel e doar chinuiala fiecăruia. Şi la 2-3 fiole de apartament a câţiva lei bucata, e muuult mai ieftin decât la o firmă ce face dezinsecţie cu produse proaste, diluate necorespunzător şi aplicate de mântuială.
akenathon
09 12 2006, 04:38 PM
Nu trebuie neaparat sa te insori pentru a avea o ciorba calda . Gaseste si tu o fatuca priceputa si dispusa sa imparta cu tine nacazurile si bucuriile vietii . Cand vine vorba de o relatie , abilitatile in materie de gatit reprezinta " a must " . Frumusetea e trecatoare , dupa 25 de ani ,doar cele de rasa sau care se respecta foarte mult isi pastreaza silueta , frumusetea, etc . ..iar inteligenta la o femeie nu este o calitate de natura sa te scape de gastrita sau ulcer .
Morala : propune-ti sa iti gasesti o fata ... cu urmatoarele caracteristici :
- de preferinta cu mai multi frati - de obicei fetele au grija de fratii mai mari sau mai mici si nu stramba din nas la spalat izmene .
- nascuta si traita putin pe la tara .
- obligatoriu sa nu fie singura la parinti ( adica fata mamei ) ...ca o sa inveti tu sa gatesti , altfel o sa faceti ulcer perforat amandoi .( asta este mai mult o adaugare la primul alineat )
- nu foarte frumoasa ...fetele frumoase sunt convinse ca prin simplul fapt ca exista si scot perle la fiecare 10 minute , primesc dreptul sa duca o viata de parazit .
- nu foarte desteapta ... daca e mai desteapta ca tine o sa reuseasca sa te convinga ca gatitul , spalatul , cresterea copiilor si adusul banilor in casa , sunt exclusiv atributiunile tale .
...acestea fiind spuse ...spor la vanatoare .
P.S. Daca ai sa gasesti vreo fata frumoasa , desteapta si gospodina sa nu cazi in capcana . Este un extraterestru de pe alta planeta care te va manca in noaptea nuntii ....pe planeta noastra , asa ceva nu exista .
omul a cerut ceva sfaturi legate de haleala si vrei sa-i pui pirostriile... :D
laurentiucozma
09 12 2006, 04:43 PM
....
.....
Sunt curios cam care ar fi atributiile ei in cazul asta (in afara de statul la orizontala) :lol:
Ruddy
09 12 2006, 05:26 PM
de preferinta cu mai multi frati - de obicei fetele au grija de fratii mai mari sau mai mici si nu stramba din nas la spalat izmene.
Mai exact, cu minim trei fraţi, ca să fie obişnuită să spele izmene non-stop. Minim cinci fraţi, dacă obişnuieşti să porţi chiloţi pe sub izmene şi şi maiou, ca să ai ce băga în izmene. Neapărat să fie toate albe, ca să se chinuie, mama ei de leneşă. Şi să le şi apreteze, să nu rîdă colegii de tine la servici.
nascuta si traita putin pe la tara
Ca să nu ştie ce-i aia maşină de spălat. Izmenele se spală cel mai bine la gîrlă, mai ales iarna, ca să le dea prin omăt, să iasă imaculate. N-are rost să-ţi faci rată la maşină de spălat, mai bine iei un home-cinema să se audă Guţă surround. Ca să retrăieşti nunta cît mai fidel.
obligatoriu sa nu fie singura la parinti ( adica fata mamei ) ...ca o sa inveti tu sa gatesti , altfel o sa faceti ulcer perforat amandoi .( asta este mai mult o adaugare la primul alineat)
Exact. Pe lîngă cît mai mulţi fraţi, să aibă şi cît mai multe surori, de preferabil văduve sau fete bătrîne, ca să aibă cine să vă crească copiii, cînd voi vă certaţi că de ce nu mi-ai cusut nevastă chiloţii ăia noi de 3 ani?
nu foarte frumoasa
Ca să fii cu inima împăcată cînd îţi tragi amantă.
nu foarte desteapta
Ba chiar proastă de-a binelea, ca să fii sigur că ca cap al familiei nimeni nu te poate contrazice.
pe planeta noastra , asa ceva nu exista.
Şi dacă-ţi alegi o marţiancă, neapărat să fie de la ţară, că nu se ştie.
Dzeule, si care imi reprosam ca (uneori) aberez.
On topic.
1) Acum circa 3 luni am ajuns la un hypmarket de la care am luat niste supe in cutii de plastic. Torni apa fiarta, mesteci si gata. Pt job era destul de buna si mai ales rapida. Costa cam 1 pol, adica circa 2 RONi.
Dupa cateva zile, chiar de la primele linguri, am avut senzatia ca beau acid. Si ca imi iese gazul pe nas. Subliniez, era acum circa 3 luni.
Si inca uneori mai am aceleasi senzatii. Asa ca ieri, vineri, 8 dec ac, am reusit sa ajung la doctor..Care dupa ce mi-a zis ca ma credea "baiet" destept, mi-a zis ca mi-am "aranjat" flora intestinala..
Si sa incep sa folosesc paine prajita la greu-noroc ca imi place- + niste medicamente. Pe care inca nu le-am cumparat.
Inainte mancam aproape orice, de la pietre in sus. Si nimic nu imi producea macar o neplacere. Azi sper sa scap doar dupa niste pastile..Dne ajuta.
Morala: o las sa (vi)-o trageti singuri.
2) De cand m-am angajat a trebuit sa invat sa ma descurc cu masa in oras. Pt ca plecam lipit de la 5am si ma intorceam pe la 11pm. Ani in sir.
Am tot sarit "peste" masa de nu stiu cate ori. Si inca mai sar. Dar la un moment dat am realizat ca datorita foamei incep sa devin nervos, sa nu ma pot concentra, sa-i irit pe cei din jurul meu.
Asa ca am cautat cantine, inclusiv cele studenteti, unde desi eram..nu aveam cartela, sau alte localuri ieftine. Etc..Si azi, desi ..cand am treaba, mai intru prin Leu, sau prin alta parte..
Pt ca altfel, ca sa dai 20RON*25 zile, ar trebui sa ai un salariu ..
Off topic.
Sunt intrat de 11 ani in randul insuratilor. Va marturisesc ca faptul ca prietena de atunci mi-a zis -cu o oarecare rusine- ca nu stie sa faca ciorba de burta, darau urmat niste cuvinet magice. "AS INCERCA",. Care au contat enorm. Pt ca imediat am privit-o altfel. Ca pe o viitoare, ceea si ajuns, nu ca pe una cu care .doar..si dupa aia..PA..
Eram la nici o luna de cand o -zic eu- agatasem. Prima ciorba a iesit destul de buna. Asta ca sa fiu dragut. Chiar si ea a realizat ca mai trebuie sa exerseze, citeasca, intrebe. Asa ca 2-a a fost mult mai buna.
Faptul ca am incurajat-o si nu am mistocarit-o (prea mult) a contat enorm pt ea. Dupa inca, virgula, cateva, criticile mele incep cu "nu-i asa ca mai imi pui una?".. Sau "nu vorbesc cu gura plina" atunci cand ma intreaba. "Da' cum e" "Iti place?" si se termina "Pls, mai pune-mi inca una si jur ca nu mai cer felul 2'
Teoria cu multi frati/surori. Mda, dar si zestrea@averea se imparte la ..Sau tu te poti certa cu cineva, dar pt ea, sangele apa nu se face.
Si masina de spalat o poate folosi doar ADI. Academicinam Doctor Inginer de renume mondial.Atat e de complexa si greu de manipulat..
Coditza
09 12 2006, 07:58 PM
Lasand la o parte aberatiile lui flor si alea legate de neveste, iete ce gasi: http://www.martycaffe.com/delivery.php?op=products , dar e numai pentru cluj. Peste 1.30 ore o sa va zic si daca e buna mancarea :P
Miliniuță
09 12 2006, 08:11 PM
Adevarul e ca daca reusesti sa pui mâna pe un robot din ala de gatit, cu girul primariei, om esti. Poate nu stiati dar aparatul e multifunctional, pe lânga masina de gatit e si masina de spalat rufe, masina de spalat vase, masina de batut covoare, de dat cu aspiratorul, de aranjat lucrurile din casa la locul lor memorând la fix unde e fiecare, stie sa aduca un salariu suplimentar în casa, masina de binedispus, masina care îti aduce berea & alunele când începe meciul ... în fine, multe multe functionalitati, unele mai utile ca altele.
Multumesc pt cuvintele scrise. Si va doresc din suflet succes la (semi)preparate. Dar cu perforarea stomacului.
Idem si la neveste. Sa vi le alegeti dupa cum va taie capul.
Pt ca in general, iti ieie sotie ca s-o ti . Si ea sa te tina. Si cu mancare si cu spalat si sa iti faca copil, copii, etc.
laurentiucozma
09 12 2006, 08:34 PM
Cred ca a spus bine cineva : "Nevasta e cel mai bun prieten al omului". Mai mult sau mai putin priceputa in unele domenii, e buna de tinut la casa omului. Parerea mea e ca decat sa mananci ciorbe la plic, mai bine iei 3-4 covrigi, 2 pahare de lapte batut si ti-ai aranjat o masa. Natural si sanatos. Cat despre faptul ca mai trebuie si cate o "zeama", altfel te tratezi si cu dulcolax, o ciorba nu e greu de facut. Inghiti mai greu la inceput pana reusesti sa o prepari fara sa te uiti in carte, insa nu trebuie sa exersezi prea mult. Retete pe internet gasesti o gramada pentru orice fel de mancare.
Cand locuiam singur incercam rar de tot sa gatesc ceva la aragaz.
Daca ma uitam la TV sau ma bagam la un joc, uitam complet de mancarea de pe foc.
Imi aduceam aminte doar cand ma lua de nas mirosul de ars.
Dupa cateva dezastre din astea culinare m-am potolit, si bagam la greu mezeluri.
cracanel
09 12 2006, 10:12 PM
Asa combinatii gasiti..nici motanul meu nu ar manca.
Covrigii sunt facuti din faina, iar la majoritatea simigeriilor nu sunt lasati sa se coaca/arda destul si in combinatie cu un iaurt, ar fi nepaipomenit.
Un iaurt este foarte bun, dar cu paine-prajita.
Nu vrea femeie sa #!*% , el vrea doar sa manace cat mai bine si mai sanatos..
Stalker
09 12 2006, 11:10 PM
Da' aristocrat motan mai ai ... ia lasa-l nemancat vreo saptamana, sa vezi ce mananca apoi toate alea' ;)
laurentiucozma
09 12 2006, 11:14 PM
Mai stiu eu pe cineva...ma trimite odata sa iau conserva de pate la motan: "Sa nu iei de ficat de porc, ca nu mananca...". Eu am la tara pisici care mananca si mamaliga....
cracanel
09 12 2006, 11:18 PM
Daca ii dau, mananca pateu de porc, dar nu ii face bine.
In general nu are voie carne de porc. Pui, peste, vita mananca..daca nu esti atent chiar portia ta.
Fiecare cum il creste..
Coditza
10 12 2006, 12:18 AM
Cum spuneam, mancarea e buna in marty
:D
laurentiucozma
10 12 2006, 01:29 AM
Stiti vreo firma gen marty in Iasi? Asa, pentru cultura mea din generala.
Asa, pentru cultura mea din generala.
Din ce în ce mai tare se generalizează cultura asta :(
sh_ol
11 12 2006, 11:43 AM
Nu e greu de gatit, oleaca de imaginatie + bun simt si gatitul poate fi o placere. Mie personal imi place sa gatesc, ma deconecteaza, e o alta activitate decat butonat, surubarit , lipit etc.
Despre nevasta pot sa zic ca Jurasik Man are oarecare dreptate, dar sfaturile lui Flor sunt de urmat. :P
madman85
11 12 2006, 05:24 PM
Nu e greu de gatit, oleaca de imaginatie + bun simt si gatitul poate fi o placere. Mie personal imi place sa gatesc, ma deconecteaza, e o alta activitate decat butonat, surubarit , lipit etc.
Despre nevasta pot sa zic ca Jurasik Man are oarecare dreptate, dar sfaturile lui Flor sunt de urmat. :P
Ideea e ca e greu de gatit in locul ala; reamintesc ca nu am nici masa ca lumea, nici vesela ca lumea, ca trebuie sa spal tot (mai exista un proprietar acolo, care mananca asa si intretine jegul, absolut imposibil omul, dar asta e...) Si cand zic ca nu e, chiar nu e deloc, adica orice vecin l-ar injura pe omul asta daca ar vedea ce e acolo, nu zic sa manance
Cine mai sta acolo isi tine vasele + tacamurile separat, intr-o punga bine legata la gura, in alta camera. Nici in frigider nu se pot pune lucruri, ca e un Zil nenorocit si nespalat, pe care nu il dezgheata, si curge apa in mancare.
Deci in conditiile astea, trebuie sa ma limitez cat mai mult, asta este, sper sa nu stau mult, dar nu am de ales. Voi reface bucataria, deja am pus temopan si am schimbat tevaraia, dar asta asa, din banii mei. Evident trebuie sa intocmesc niste hartii inainte si e complicat etc
Ca o paranteza, e o ruda indepartata de-a mea. M-am ingrozit cum poate ajunge omul, cu o pensie decenta (peste 700RON) si niste venituri suplimentare ( trece de 1000RON), fara vreun handicap fizic, la 70 de ani... Desi are venitul asta, omul cauta in gunoaie. Toti ii spun ca nu e bine, ca nu e sanatos sa mananci de pe oriunde, dar degeaba. Sincer, am mari dubii daca as vrea sa ifu batran in halul asta. Au fost la doctor si se pare ca nu se poate face nimic, ca asa e la noi, probabil ca trebuie sa imbolnaveasca un bloc intreg... Si hainele le ia de la gunoi, desi are 10 costume si inca pe atatea perechi de pantofi. Nota bene: omul a fost inginer. "Daca ii iei hainele la spalat, te injura, desi are sifonierul plin cu haine curate", mi-a spus o ruda. Am verificat si asa era.
Inca ceva, m-a frapat chestia asta, daca il dai sa cumpere o paine el iti vine cu doua paini, sau cu branza. Iidai scris, ii spui de trei ori si degeaba.
Coditza
11 12 2006, 05:45 PM
...
Nu-ti poti gasi in alta parte?
Nota bene: omul a fost inginer.
:rolleyes:
madman85
11 12 2006, 06:24 PM
Nu-ti poti gasi in alta parte?
:rolleyes:
Nu e vorba daca imi pot gasi sau nu, am alte treburi de rezolvat pe acolo, "in familie"
sh_ol
12 12 2006, 09:13 AM
madman85 - omu e clar un caz patologic. Nu mai are scapare, la varsta aia e de inteles ca o ia pe gheata... aranjeaza-i o cadere pe scari. :lol:
JurasikMan
12 12 2006, 09:16 AM
A postat cineva pe threadul " site-uri interesante " ... ceva gen www.gustos.ro .
Ia incearca si vezi cum te coafeaza solutia :-) .
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.