View Full Version : Probleme cu placa de sunet
George1991
21 07 2008, 06:42 PM
Am o placa de baza MB ALBATRON PX945P cu sunet integrat pe 6 canale. De ceva timp, insa, boxele nu mai primesc semnalul sonor de la calculator. Am incercat boxele, merg perfect, dar nu reusesc sa ma lamuresc de ce nu mai primesc semnalul de la PC. Mentionez ca tester-ele pentru placa de sunet din Windows nu dau niciun semn de problema. Ce ar trebui sa fac? Sa reinstalez driverele placii de baza sau sa o schimb cu totul? E cumva posibil ca placa de sunet sa fie arsa?
Va multumesc anticipat.
CristiN2005
21 07 2008, 07:36 PM
Orice este posibil :) dar ca sa aflam ce ar putea fi in cazul tau trebuie sa verificam ce setari ai la placa de sunet:
1. ai drivere instalate? (device manager - vezi sa nu fie cu semnul exclamarii)
2. ai conectat boxele in jack-urile corespunzatoare? (aici ne-ar ajuta sa ne spui ce sistem audio ai 2.0, 5.1 etc)
3. Nu inteleg la ce testere de windows te referi si nu inteleg nici daca boxele functioneaza doar in windows sau nu... (explica exact cand merg si cand nu)
4. Verifica setup-ul din driveri (daca ai un sistem 2.0 vezi in driveri sa nu fie setat pe 5.1 sau altceva) - de aici pot aparea probleme de obicei.
5. Nu in ultimul rand verifica in bios sa nu fie disable la chipul audio.
Pe viitor incearca sa dai cat mai multe detalii ca sa te putem ajuta fara a pune prea multe intrebari ajutatoare... Trebuia sa mentionezi: ce SO ai, ce tip de boxe ai (tip/marca) si sa explici cat mai pe larg simptomatica...
George1991
21 07 2008, 08:58 PM
Cristi, iti multumesc pentru ajutor. Boxele sunt 2.0(boxe obisnuite de calculator). Am reinstalat driverele placii de sunet, dar nu s-a schimbat nimic. In momentul in care sunt conectate la computer, boxele nu functioneaza deloc; daca le conectez la orice altceva(MP3 player, telefon), merg fara niciun fel de probleme. Setup-ul din driveri l-am verificat, nu apare nimic neobisnuit iar la Conflicting Device List imi spune No conflict.
In BIOS nu risc sa intru deocamdata(nu sunt un utilizator prea experimentat) ca sa nu stric ceva.
SO:Windows XP SP 2
Boxe:Genius SP-E 120
Unicul lucru care mi-a mai atras atentia a fost faptul ca se aude un fâşâit in boxe(doar atunci cand sunt conectate la PC).
Incearca alte boxe, ca sa vezi daca e vreo problema cu placa ta.
In Bios poti sa intri fara probleme si sa dai "enable" la sunetul integrat, sau sa incarci setarile default.
CristiN2005
21 07 2008, 10:20 PM
Ok, deci am eliminat boxele din ecuatie.. :) (sa speram ca nu se transforma intr-o integrala)
Te rog sa verifici in Start>Settings>Control Panel>Sound and Audio Devices:
1. Volumul general
2. Apesi Advanced - verifici volumul la Wave - ideal e sa fie aproape maxim.
Any luck? :p
George1991
23 07 2008, 05:34 PM
Mai baieti, din pacate tot n-am reusit sa-i dau de cap. Am incercat si cu alte boxe conectate la PC, dar nimic. Am verificat toate optiunile de sunet din Windows; toate sunt corecte. N-am intrat inca in BIOS, dar cred ca o sa o fac si pe asta. Deocamdata, ma gandesc serios sa ma duc cu el la service-ul Depozitului de Calculatoare, ca piesele le-am luat de la ei si inca mai am garantie la ele.
George1991
23 07 2008, 05:40 PM
Mai baieti, din pacate tot n-am reusit sa-i dau de cap. Am conectat si alte boxe, am verificat toate optiunile de sunet din Windows(toate sunt corecte), dar nimic. Inca n-am intrat in BIOS, dar cred ca o sa fac si chestia asta. Oricum, ma gandesc serios sa ma duc cu el la service-ul Depozitului de Calculatoare, ca de acolo am luat componentele cand l-am facut si sunt inca cu ele in garantie.
CristiN2005
23 07 2008, 05:46 PM
Daca nu esti avizat iti recomand sa nu intri in BIOS. Daca ti-e usor fa un drum la service, e cel mai bine.
crystofor_BV
02 03 2009, 09:43 PM
poate sa fie si din setari(ale driverelor audio sau playerul pe care il folosesti). Dar seviceul e sfant, mai ales ca ai garantie.....
stanu
04 03 2009, 07:33 PM
am o placa de sunet 5.1 genius si un sistem kinetix 5.1 dar nu le pot lega sa mearga pe DVD5.1 merg numai 2 . merg boxele care sunt bagat in mufa verde celelalte nu de ce ?
Razor1Name
07 03 2009, 08:48 PM
Eu am patit ceva asemanator.
Vezi la setarile driverului si vezi pe undeva daca e la mut!
rares100
17 04 2010, 07:06 PM
Am o problema cu placa de sunet si sper ca ma poate ajuta cineva.Am reinstalat Windows-ul si am instalat si placa de sunet dar dupa instalare am dat restart ca de obicei si am observat dupa restart ca sonorul nu exista. Ma poate ajuta cineva ? :D:D
nicolin
17 04 2010, 10:20 PM
Nu ai specificat absolut nimic apropos de hardware.
Citeste regulamentul si revino.
Resuscitezi un topic de peste un an?
Se inchide.
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.