View Full Version : Ofertele curente ale ISP
anghelion50
28 09 2009, 10:21 PM
UPC (cablu)
12 Mbps = 40 lei (medium)
24 Mbps = 65 lei (large)
RDS FiberLink (cablu)
30 Mbps = 30 lei
50 Mbps = 40 lei
Romtelecom Clicknet (linie telefonica)
ADSL
6 Mbps = 52 lei
8 Mbps = 65 lei
VDSL
20 Mbps = 42 lei
30 Mbps = 63 lei
Cam asa arata pe hartie ofertele in prezent de la cei trei mari ISP din ro.
Am facut un "inventar" pentru ca zilele astea, o cunostinta mi-a cerut sfatul in legatura cu alegerea unui ISP. Persoana respectiva sta la casa dar are acces facil la toti 3 ISP. Nu are cunostinte in IT dar are 2 calculatoare (laptop) pe care vrea sa le conecteze ( pentru 2 chiriasi ce urmeaza sa vina).
Cunostinta asta insista pe Romtelecom, pentru ca au sunat-o sa ii propuna tot felul de pachete promotionale si a acceptat, deocamdata verbal doar.
Acuma, sincer nu stiu ce sa fac, sa o las cu Romtelecom-ul sau sa o conving sa mearga la alt ISP ?
Nota: preturile din lista includ TVA.
s0ldatu
29 09 2009, 06:11 AM
retardotelecomul mai avea si o varianta de 20 mbps.
remind
29 09 2009, 09:25 AM
Ideea ar fi sa stii care-i minimul garantat. Tocmai m-am abonat la UPC (abon. 12 Mbps) si mi-au spus ca nu e nimic garantat , ceea ce mi se pare putin stupid. Bine macar ca, din cate am auzit, nu prea pica .
Am avut si RDS si UPC si ambele sunt la fel de bune, deci nu trebuie sa-ti faci griji ca va pica des, dar depinde si de zona in care esti. Romtelecom nu recomand nimanui, pe langa ca e scump e si viteza mica.
anghelion50
29 09 2009, 11:00 AM
retardotelecomul mai avea si o varianta de 20 mbps.
da, acuma ca ai zis, m-am uitat mai atent
ei au 2 tipuri, ADSL si VDSL, eu m-am uitat doar la ADSL
Romtelecom VDSL
20 Mbps = 42 lei
30 Mbps = 63 lei
trebuie sa fiu sincer si sa spun ca nu stiu care e diferenta tehnologica intre ADSL si VDSL, stiu doar ca ambele sunt pe linii telefonice, nu cablu.
L.E. Am mai aruncat un ochi la diverse explicatii pe net si in mare, diferenta intre cele 2 ar fi ca VDSL e mult mai rapid si mai ieftin dar latimea de banda, scade foarte repede, proportional cu distanta fata de router. ADSL-ul, are o latime de banda mai mica si e mai scump, dar latimea de banda ramane aceeasi chiar si la distante mari.
VDSL-ul necesita si consum de curent mai mare comparativ cu ADSL.
Acum, singura mea nelamurire sau intrebare ar fi: internet prin cablu sau linie telefonica ?
s0ldatu
29 09 2009, 12:59 PM
Acum, singura mea nelamurire sau intrebare ar fi: internet prin cablu sau linie telefonica ?none. satelit nene, asta e viitoru' :)
Blackhawk
01 10 2009, 09:10 PM
Cablul in speta fibra optica e viitorul, nu vorbiti prostii.
anghelion50
01 10 2009, 10:40 PM
Am instalat pana la urma internetul de la Romtelecom, pe ADSL. Am intrebat de VDSL si mi-au spus ca trebuie sa fiu la maxim cateva sute de metri de centrala, dar pe strada respectiva e deja un abonat pe VDSL si imi spun maine daca pot trece pe VDSL.
Modemul are doar o mufa de iesire LAN, deci e pentru un calculator, desi eu le-am spus ca am nevoie de un modem cu 2 iesiri. Intr-adevar, are un port USB la care am conectat celalat calculator, dar sunt limitat la distanta cablului USB.
sergiu84
01 11 2009, 02:30 PM
Am instalat pana la urma internetul de la Romtelecom, pe ADSL. Am intrebat de VDSL si mi-au spus ca trebuie sa fiu la maxim cateva sute de metri de centrala, dar pe strada respectiva e deja un abonat pe VDSL si imi spun maine daca pot trece pe VDSL.
Modemul are doar o mufa de iesire LAN, deci e pentru un calculator, desi eu le-am spus ca am nevoie de un modem cu 2 iesiri. Intr-adevar, are un port USB la care am conectat celalat calculator, dar sunt limitat la distanta cablului USB.
Daca zici ce model de modem (sau router) ai, o sa afli si daca suporta doar un client direct, sau daca e router si suporta mai multi. Daca e doar modem, poti sa cumperi tu un router si sa-l adaugi - sau sa te duci la Romtelecom si sa cumperi unul "aprobat" de ei.
Van Zan
01 11 2009, 11:16 PM
ai grija, la romtelecom upload-ul este destul de mic spre exemplu la varianta de 20 Mbps ai upload de 1 Mbps, in cazul in care omul se ocupa mai mult cu trimisul decat cu primitul, atunci are de fumat ceva tigari.
madman85
01 11 2009, 11:33 PM
Mi se pare mai buna oferta RCS-RDS. Pe hartie e evident, dar si din ce mi-au spus altii. Plus de asta, nu ai nevoie de modem si eviti posibile complicatii.
Si reusesc frecvent (totdeauna) sa trag din Romania cu zeci de megabit pe secunda, uneori chiar si dinspre Europa.
Alte probleme n-am avut. Chiar nu stiu ce mi-as putea dori mai mult (si nu, nu e reclama :D).
Optam clar pt RDS.
Marian D
01 11 2009, 11:55 PM
Mi se pare mai buna oferta RCS-RDS.
Dacă te referi la conexiunea Fiberlink, cu Cablelink e loterie. Și mai contează și firma care se ocupă de administrarea rețelei. La mine merge trăsnet dar prin unele locuri plouă cu reclamații. În rest am rețineri vis-a-vis de ofertele UPC și Romtelecom pentru condițiile dubioase incluse în contract bașca poveștile despre porturi restricționate și "operativitate" în remedierea defecțiunilor!
MarsM
01 11 2009, 11:59 PM
none. satelit nene, asta e viitoru' :)
Cind se va descoperi "sub-spatiul" poate, pina atunci latenta e prea mare. Viitorul apropiat e fibra optica.
lapcat
02 11 2009, 11:09 AM
none. satelit nene, asta e viitoru' :)
Eu n-aș da cablul pe satelit, când furtunește pauză tv și net. Te mai scoate nevasta din belea, dacă o ai, altfel tot cu sor'sa te descurci. :D
madman85
15 11 2009, 07:36 AM
Dacă te referi la conexiunea Fiberlink, cu Cablelink e loterie. Și mai contează și firma care se ocupă de administrarea rețelei. La mine merge trăsnet dar prin unele locuri plouă cu reclamații. În rest am rețineri vis-a-vis de ofertele UPC și Romtelecom pentru condițiile dubioase incluse în contract bașca poveștile despre porturi restricționate și "operativitate" în remedierea defecțiunilor!
da, ma refer la fiberlink (fibra)
MarsM
16 11 2009, 01:57 AM
Era un zvon prin Brasov ca RDS migreaza la reteaua de 1000Mbps pe fibra optica. Stie cineva ceva concret?
vladk2k
16 11 2009, 12:49 PM
Referitor la prima întrebare, depinde de ce investiție vrea să facă.
La Romtelecom primește router sau, contra cost, router wireless. Mai nou și UPC oferă modem de cablu wireless (tot contra cost). Pentru RDS, orice router e bun (doar că trebuie cumpărat).
Marian.B
28 11 2009, 07:56 PM
Cu un switch conectat la modem pui cite calculatoare vrei
s0ldatu
28 11 2009, 08:10 PM
Cu un switch conectat la modem pui cite calculatoare vrei
du-te si spanzura-te, lamere. ai habar care sunt diferentele intre un switch si un router ?
Stalker
29 11 2009, 12:00 PM
Ba merge si asa, doar ca switch-ul il legi la calculator, pe care-l pui sa faca NAT
mlromania
29 11 2009, 04:01 PM
Vă repeziți cam repede în bietul om. Modemul ADSL de la RTC e și router.
Deci se rezolva cu un switch.
vulpea
29 11 2009, 04:02 PM
Ai comis-o, s0ldatule, modemul ala RTC cu un singur port de retea e SI router...deci merge foarte bine un switch dupa el.
Post simultan cu mlromania.
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.