Pe situl meu se gasesc doua pagini care contin legaturi catre 1000 de softuri gratuite si comerciale, grupate pe categorii (Birotica, Sistem, Internet, etc.) si subcategorii (pt. Birotica : Editare de Text, Tehnoredactare, Arhivare, etc.). Programele au fost testate de mine si sint de foarte buna calitate. Adresele paginilor sint :
Am citit si eu mai pe sarite ce s-a scris pana acum si vin cu o intrebare: pentru acasa, ok, sunt necesare cam toate cele enumerate de voi, dar pentru un magazin, ce recomandari aveti? Am o problema cu niste calculatoare care vor fi folosite la vanzari si am nevoie de "niste" licente.
Din cate am vazut OEM ar fi cele mai rentabile ca pret, daca cumpar un mouse sau un cd-rw.... dar de care sa iau: XP home sau 98/ME (astea se incadreaza in buget ....) ? Asta nu prea stiu, avand in vedere ca programul de vanzari (pe care urmeaza sa-l cumpar cu licenta) functioneaza pe DOS si ma gandeam daca merge mai bine pe 98 sau pe XP, ca sa nu ma trezesc ca cumpar XP si de fapt am nevoie de 98 (adica care SO merge mai bine cu DOS-ul).
Si inca un detaliu: voi folosi softul de gestiune/vanzari in retea...
si care este diferenta intre XP Home si PRO in afara de pret am ceva avantaje daca dau peste 200 lei in plus pe XP Pro ?
Diferenta intre XP pro si home este ca ai anumite programe / pachete de prgrame in plus.
m-ai lamurit.... tocmai asta ma interesa: care programe / pachete sunt in plus la XP PRO... dar las' ca mai caut la MS.ro
Citat:
Postat în prealabil de adrian2005
Ai grija ca daca modifici un anumit bit din CD-ul de instalare Home edition o sa ai un installer de professional edition.
Crede-ma ca daca dau un ban pe ceva original n-am de gand sa-l sparg / stric sau cum s-o numi aceasta modificare de care spui tu....
Vreau sa am o configuratie legala si cat se poate de stabila bazata pe costuri mici de implementare si functionare.
Astept in continuare pareri.... Thanks!
Last edited by andrei_dlc; 06 02 2006 at 09:31 PM.
la Home edition nu ai:gpedit.msc, programul pentru scanner,remote desktop connection. altele nu mai stiu,doar pe astea pt moment
asa ca m-am hotarat asupra XP-ului, deoarece am inteles ca MS nu mai ofera suport pentru 98...
The TTCS OSSWIN CD is a collection of nearly 100 Free/Open Source software for home and business users using the Microsoft Windows 98SE/Me/2000 and XP operating systems
"Oamenii se nasc ignoranti, nu prosti - devin asa prin educatie" - Bertrand Russel
ok ok softul ca tot softul, cumperi unul si te-ai rezolvat o vreme; dar ganditiva la unul care ar cumpara toata media din magazin ... un warcraft cu expansion e cam 1,2 mil , filme filme filme , albume cu muzica albume albume........
1x V-Data 128 MB DDR PC 2700
Display: LG Flatron T710BH on ASUS ATi RadeonA9250Pro 128
Sound :onboard AC'97
Optical unit:1x LG DvD-Writer 1x Sony CD-Rom 1x FDD TEAC
Storage:1x Maxtor 40GB;1x WesternDigital 120GB;
1x Fujitsu Siemens20GB
LAN:1x Realtek Fast Ethernet Adapter 10/100 FD
1x Via Fast Ethernet Adapter 10/100 FD
gandeste-te ca home-userii care cumpara licente (multe, pt orice) nu traiesc in rromania si eu daca as avea salariul unui german, englez, american etc, nu m-as mai zgarci la cateva licente. dar cum la noi salariile sunt in medie de 200 E, din care jumate e numai intretinerea, cum ti-ai putea permite si licente?
am avut un trial de 180 zile ptr un Xp..obtinut si downloadat de pe siteul microsoft.
acum folosesc xp 64 biti, se poate gasii si 2003 R2 cu activare free ptr 180 zile..
parerea mea este ca daca se vrea se poate folosii Windows si cu costuri scazute..
Mai sunt si OpenOfice, 7 zip, bitdefender 7 free, si multe alte programe dintre care unele enumerate si in acest thread..
Ptr jocuri am folosit versiunile ce vin in unele placi de baza, video, tv tunere..
Am jucat asa Serios Sam, serios sam 2, Fear, Far cry, Medal Of honor, X2 si multe altele..
As vrea si eu numele unui program gratuit de catalogat cd-uri care sa aiba: posibilitatea de a nota daca cd-ul e imprumutat + scanare in arhive + stabilitate ca nu vreau sa pierd cumva arhiva.