E normal ca pe un sistem (Athlon x64 - 3800+, 512DDR, ASUS EAX 850) cu Windows XP sa ruleze fisiere video .MKV in reluare (discrepanta audio-video)? In mod obisnuit utilizez ca player video KMPlayer, dar am incercat si altele (VLC, MediaPlayerClassic,BS Player, etc)
"When it comes to cocaine - everyone is white!"
Momentan numai MPC HC ruleaza filme HD "direct" pe placa video, fara alte codecuri si artificii, deci pe ala trebuie sa il folosesti. Si bineinteles, sa ai o placa video HD (toata seria Radeon HD si GF de la 6800 in sus parca). Asa ca dezinstaleaza filtrele, codecurile si alte prostii.
"Just for the record" vreau sa precizez ca acelasi KMPlayer, dar pe un notebook ASUS (core duo 1.86GHz, 2GB DDRII, ATI Mobility x2300) ruleaza perfect fara niciun fel de codec.
Pentru ca procesorul de pe notebook e dual core, e mai puternic si face fata decodarii HD fara pierdere de cadre. E putin dubios deoarece si Kmplayer stiu ca are implementare DXVA. S-ar putea sa fie din cauza placii video care poate ca nu are suport pentru decodare full HD. Nu ar strica sa incerci si cu MPCHC ...
Am incercat mai multe variante: VLC + ffdshow, GomPlayer +ffdshow, KMPlayer, iar acum sunt la K-lite care mi-a instalat si MPCHC( Media Player Classic Home Cinema) si vad ca se descurca foarte bine.
--------------------------------------------------------------------------
[URL=http://www.speedtest.net][IMG]http://www.speedtest.net/result/804328964.png[/IMG][/URL]
Bagă ochiu' în Task Manager să vezi cum stai cu ocuparea memoriei. Cu placa video pe care o ai s-ar putea ca 512M să fie insuficienți dacă îți rulează în fundal tot felul de "mizerii"!
@Federals: am o mică reținere cu RadeonHD! Acu' vreo 16 luni am trecut de la GF7300GS/128M/64bit la HD3650/256M/128bit. A trebuit să mai achiziționez un modul RAM că-mi freca HardDiskul de nu-mi venea să cred! Colac peste pupăză, dacă 1080p mergea acceptabil cu placa veche, cu cea nouă merge doar 720! Singurul avantaj vizibil e că îmi merg jocuri vechi bazate pe OpenGL - junghiu' de la NVidia se făcea că că nu știe cu ce se mănâncă!
@DJ: s-ar zice că problema ta ține de procesor, nivelul de încărcare sugerează că nu face față. Pe de altă parte, nu am auzit până acum de o placă video care să suporte nativ decodare MKV.
@hal9k: Atâta lucru am priceput și eu dar nu'ș cum se face că decodarea hardware H264 funcționează doar pentru containerele susținute de investiții materiale serioase. Pentru versiunile "free" sau Open Source lucrurile sunt ceva mai cețoase!