Am o retea de 9 calculatoare cu o conexiune la net(CATV) impartita printr-un router Corega BAR SW-4PL. Mai avem pe parcurs si un Switch(chinezarie de 8 porturi). Pe aproape toate calculatoarele e Windows XP (2 cu Win9.As putea de pe un calculator sa monitorizez traficul facut de toate calculatoarele pe doar pe net nu si in reteaua locala? Caut un program sau ceva de genul asta pentru ca router-ul nu ofera nimic pe partea asta. Sau macar un program care sa-l instalez pe fiecare client si sa pot sa centralizez datele pe un calculator. Please help me!
Ai putea face chestia asta folosind un server de linux. Nu iti trebuie cine stie ce scula, este de ajuns un 586 cu 32 MB ram. Astfel poti face loguri pe toata activitatea de pe net.
Se poate. Avem si noi o retea exact in genul retelei tale. Iti trebuie un switch cu port-forwarding. Mai precis, pui intr-un calculator o a doua placa de retea pe care o conectezi pe un anumit port al acestui switch. Portul respectiv il setezi (din switch) sa-ti forwarduiasca toate pachetele care ies spre router (deci switchul se monteaza intre RETEA si ROUTER).
In concluzie, o sa vezi EXACT ce face toata lumea. Probabil ca vrei sa vezi cine trage de pe net si cu ce viteza
Switchul cu port-forwarding e destul de scump. Gasesti la ral.ro dar trebuie sa fii firma pentru a lua de la ei. Noi l-am gasit la o alta firma, second hand, mai ieftin.
Pentru ajutor cu configurarea, da-mi mail la soft @ soon.com
...sau iti iei un Trendnet pe la 1.6 mil. si care are si port forwarding.
Stie cineva un program de monitorizat reteaua pe Windows?(2003 server mai exact;daca e free nu ma supar)
1. ce mi-ai aratat tu acolo este router nu switch
2. routerul ala nu poate monitoriza traficul
3. ce ai citit tu acolo "24 Virtual Server (Port Forwarding) entries" se refera la faptul ca poate face port forwarding dinspre internet in lan pentru a permite amplasarea de servere dupa NAT. Pinkish se referea la o functie a unui switch de a forwarda TOT traficul de pe un port al switchului pe un alt port al aceluiasi sw.
Te las pe tine sa tragi concluziile cu privire la utilitatea postului tau.
-SorCerer