ntz, ntz, ntz... Daca exista intr-adevar nevoia unui Macintosh User Group Romania, acesta va fi gratuit si se va gasit pe AppleNet.ro
Numai bine si multa multa sanatate!
Dondo, mie mi se pare ca ai adaugat chestia cu "pe bani" din asa-zisul citat.
Poate ai vrea sa elaborezi pe tema asta sau sa explici pentru ce ai mai folosit "Quote" daca modifici textul original.
Din cate stiu eu despre macuser.home.ro, nu este vorba de nici un ban care sa se ceara. Din pacate in perioada asta forum-ul de pe getfreeforum.com a picat pentru ca a picat (e upgrade, etc) server-ul respectiv. Daca ar fi fost ceva pe bani banuiesc ca nu era pus forum-ul pe un server free.
Pe de alta parte tu ai si in semnatura AppleNet.ro deci lasi impresia ca ai fi putin subiectiv.
Acum sa luam altfel: intre un forum pe un server gratis unde oricine se poate (se putea pana acum) inscrie si pune intrebari despre mac-uri si un forum pe server-ul unei firme care vrea sa se lanseze in domeniul asta (mac, editare grafica parca) - care pare mai "pe bani" ? Adica - cine vinde produse si servicii mac pe aici ?
Inteleg ca ai putea avea motive (intemeiate chiar) sa consideri AppleNet ca o firma ce merita sustinuta si evanghelizata pe alte topic-uri ("join us" ) insa nu mi se pare normal modificarea unui quote.
Am deformat intentionat acel citat ca o forma de ironie subtila, dar pare-se ca nu am fost destul de inspirat din moment ce nu am fost inteles.
Oricum, referirea mea era la site-ul D-lui Cioaba, care cere bani/donatii pentru a intemeia MUG Romania. Chestie care mi se pare cel putin penibila.
Despre macuser.home.ro, toate bune, sanatate si succese!
Despre AppleNet.ro, acolo sper sa adun acei oameni dezinteresati care iubesc Apple si in general calculatoarele, nu sa vand calculatoare celor maxim 10 useri care ar fi si potentiali clienti de pe forumul macuser.ro.
Din cate stiu eu despre macuser.home.ro, nu este vorba de nici un ban care sa se ceara.
Salut.
Si eu sunt destul de vechi pe Macintosh si as vrea sa iti spun ca, in ultimii cativa ani, am primit cateva email-uri de la persoane importante (nu spui cine) care imi solicitau bani pentru a face parte din tot felul de grupuri care nici pana in ziua de astazi nu au fost infiintate. Ma intreb, daca as fi trimis banii ori de cate ori am primit email-urile, cu ce m-as fi ales pana acum?
Initiativa AppleNet se diferentiaza de celelalte prin cateva lucruri importante, si as vrea sa scriu cate ceva despre acestea si prietenilor de pe acest forum, despre care am o parere foarte buna.
In primul rand, nu vom cere niciodata bani pentru ca o persoana sa fie membra in Grupul Macintosh Romania. Toti utilizatorii sau prietenii Apple din Romania sunt primiti cu draga inima, fara nici o obligatie financiara (nici acum, nici pe viitor).
In al doilea rand, este o initiativa care ne consuma din putinul timp pe care il avem, dar suntem bucurosi ca putem sa facem acest lucru pentru membrii firavei noastre comunitati. Avem in vedere inclusiv organizarea de prezentari, pe langa intalnirile lunare ale Grupului.
In al treilea rand, nu suntem interesati sa obtinem anumite produse de pe urma crearii acestui Grup, pentru simplul fapt ca avem tot ceea ce ne trebuie. Nu vrem sepci, nu vrem tricouri, nu vrem reduceri pentru noi. Ca User Group vom beneficia de anumite avantaje la firma Apple si toti prietenii nostri, membrii acestui grup, poti fi sigur ca aceste avantaje se vor intoarce exclusiv la ei (este vorba de materiale promotionale, eventuale reduceri s.a.m.d.).
Nu am reusit sa dau si eu de adresa de unde a fost luat screenshot-ul acela (un link ?).
Sincer nu ma intereseaza "rivalitatea" aceasta dintre AppleNet si dl. Cioaba si nici nu vreau sa iau apararea nimanui insa din screenshot, mi se pare un mesaj destul de pertinent:
Citat:
consens cu o cotizatie lunara, sau anuala, sau deloc
Eu nu m-as astepta ca cineva sa fie atat de pasionat (de ceva) incat sa puna bani de la el pentru hosting, etc. Mi se pare normal sa ceara ajutor comunitatii respective (useri mac). Comunitatea respectiva poate foarte frumos sa-l ignore si sa se multumeasca mai departe cu solutiile de hosting free, etc. - pentru care as opta si eu. Intr-adevar, "cotizatie" suna cam dur - cred ca "donatii" ar fi mai larg acceptate; ideea este ca nimanui sa nu-i fie refuzat accesul doar fiindca nu a platit.
Acum referitor la reduceri, etc. care ar rezulta din recunoasterea grupului ca atare de catre Apple, eu as spune ca sunt binevenite la ce preturi astronomice se practica pe aici; pe de alta parte nu cred ca o sa fie atat de semnificative.
Este laudabil faptul ca AppleNet doreste organizarea de prezentari, etc. insa mie nu-mi place modul in care se doreste formarea/mutarea acestui MUG.
Iar in final parerea mea este ca un MUG nu ar trebui facut sub umbrela nici unei firme. Mi s-ar parea normal ca din MUG sa faca parte oameni care lucreaza la / conduc firme importante din domeniu. Insa legarea MUG-ului de o firma anume mi se pare oarecum gresita si cred ca ideea de a finanta un site prin donatii, etc. nu este in final atat de rea, atata timp cat obtine o anumita independenta a MUG-ului.
Din cate am vazut eu pe forum-ul asta, AppleNet a aparut, cel putin pe aici, relativ recent. Pe fiecare discutie care avea ca tema Apple si/sau Mac a aparut cate un post de-al cuiva care anunta AppleNet.ro, etc. Acum se pare ca doriti sa faceti un MUG si pareti a lovi in tentativele de MUG existente pana la ora actuala. Un "marketing" prea agresiv (parerea mea).
Nu am nimic cu AppleNet, nu-i cunosc. Nu il sustin si nu il cunosc nici pe dl. Cioaba. Mesajele de aici sunt pur si simplu reactii la cele citite.
din screenshot, mi se pare un mesaj destul de pertinent:
Citat:
Mie nu mi se pare prietenesc sa ceri bani de la oameni, dar recunosc ca este dreptul fiecaruia sa ceara si, pana la urma, e si optiunea celui care da.
Ceea ce mi se pare insa socant este ce am primit pe email, referitor la prezenta pe acel forum "free":
Citat:
"Daca vedeti vreun beneficiu in a fi membru mai activ, scrieti. Daca nu,
trimiteti-mi un mesaj, sa va scot de pe forum".
Am vazut multe lucruri pana acum, dar asemenea mesaje nepoliticoase... mai rar. Senzatia pe care am avut-o cand am citat acel mesaj a fost asemenea celor de pe vremea unui personaj de trista amintire, de care am scapat in '89.
In ceea ce ma priveste, eu nu vad nici o problema in a pune la dispozitia unui Grup o parte din resursele unei firme, caci in fond o facem pe cheltuiala noastra (nu mica) si pe timpul nostru, in folosul utilizatorilor. Si nici nu cred ca e vreo problema in a gazdui Grupul, pentru ca statutul lui este stabilit de catre firma Apple. Dar citim cu interes parerile celor care ne scriu si le multumim pentru conversatiile interesante din care sper ca avem de invatat cu totii.
din screenshot, mi se pare un mesaj destul de pertinent:
Citat:
Mie nu mi se pare prietenesc sa ceri bani de la oameni, dar recunosc ca este dreptul fiecaruia sa ceara si, pana la urma, e si optiunea celui care da.
Ceea ce mi se pare insa socant este ce am primit pe email, referitor la prezenta pe acel forum "free":
Citat:
"Daca vedeti vreun beneficiu in a fi membru mai activ, scrieti. Daca nu,
trimiteti-mi un mesaj, sa va scot de pe forum".
Am vazut multe lucruri pana acum, dar asemenea mesaje nepoliticoase... mai rar. Senzatia pe care am avut-o cand am citat acel mesaj a fost asemenea celor de pe vremea unui personaj de trista amintire, de care am scapat in '89.
In ceea ce ma priveste, eu nu vad nici o problema in a pune la dispozitia unui Grup o parte din resursele unei firme, caci in fond o facem pe cheltuiala noastra (nu mica) si pe timpul nostru, in folosul utilizatorilor. Si nici nu cred ca e vreo problema in a gazdui Grupul, pentru ca statutul lui este stabilit de catre firma Apple. Dar citim cu interes parerile celor care ne scriu si le multumim pentru conversatiile interesante din care sper ca avem de invatat cu totii.
am deschis un cont la Volksbank Cluj, cu scopul de a colecta unele donatii
Nu vad absolut nimic ne-prietenesc.
Cat despre celalalt citat, probabil va referiti la
Citat:
Precum au observat unii dintre Dvs., sintem 100 de membri. Ceea ce ne face eligibili sa solicitam autentificarea la Apple Computer USA.
Cifra ca atare este reala, dar din cei 100 de membri, peste 50, doar au venit, s-au inscris, au plecat. Doar 30 de membri sint cit de cit activi.
Daca vedeti vreun beneficiu in a fi membru mai activ, scrieti. Daca nu, trimiteti-mi un mesaj, sa va scot de pe forum.
Cei care vor sa ramina sint rugati sa-si updatateze datele personale cu locatia in care se afla, pentru simple considerente statistice.
Cu respect,
Alex Cioba fondator
Asa cum se vede din mesaj, este important sa se stie efectiv cati membri are grupul pentru a putea depune o cerere la Apple. In urma postului de pe chip au mai aparut destul de multi indivizi care si-au facut user pe acolo si apoi nu au mai intrat niciodata; mai sunt apoi cei care au vandut ceva si, din nou, nu vor mai intra probabil -- deci este important ca cei care chiar ar tine de MUG sa ramana iar cei care stiu ca si-au facut user-ul aiurea sau nu au de gand sa-l foloseasca, sa ceara sa fie stersi, pentru a nu mai incurca "numeric". Din nou, email-ul mi se pare destul de pertinent.
Citat:
Iar in final parerea mea este ca un MUG nu ar trebui facut sub umbrela nici unei firme. Mi s-ar parea normal ca din MUG sa faca parte oameni care lucreaza la / conduc firme importante din domeniu. Insa legarea MUG-ului de o firma anume mi se pare oarecum gresita si cred ca ideea de a finanta un site prin donatii, etc. nu este in final atat de rea, atata timp cat obtine o anumita independenta a MUG-ului.
Asta este parerea mea. Daca vre-o firma vrea sa sustina financiar MUG-ul, ok. Insa... (a se citi mai sus).[/b]
dondo, ma dezamagesti profund... ai intrat si pe forumul vechi, de la getfreeforum, unde mi-ai lasat o impresie destul de buna, ai intrat si pe softpedia, unde nu prea stiu ce s-a intamplat, dar, per ansamblu, numai frumos nu ai actionat, mai ales ca stiai ca exista initiativa crearii unui grup oficial... anyway, daca tie astfel de modalitati ti se par acceptabile, eu iti urez succes in viata...
deci este important ca cei care chiar ar tine de MUG sa ramana iar cei care stiu ca si-au facut user-ul aiurea sau nu au de gand sa-l foloseasca, sa ceara sa fie stersi, pentru a nu mai incurca "numeric".
Eu am conturi pe foarte multe forumuri de afara si din tara. La unele nu am mai participat de multa vreme, din lipsa de timp. Dar nimeni nu fost vreodata atat de lipsit de politete incat sa imi spuna ca "incurc" lumea pentru simplul fapt ca nu particip la conversatii. Oricum, lista de autentificare la Apple nu se face cu numarul de utilizatori de pe forum, ci cu Numele, Adresa si alte date ale persoanelor in cauza, asa ca nu vad problema unui nickname in plus sau in minus pe un forum. Dar, cum ar zice Tutea: "sa scrii, bai, ca te ia mama naibii".
In ceea ce ne priveste, as vrea sa spun ca utilizatorii de Mac si de PC sunt bineveniti pe forumul nostru si nu trebuie sa scrie zeci de mesaje pentru a demonstra ceva cuiva. Daca ii putem ajuta atunci cand au o problema, vom fi fericiti. Iar daca nu vor avea probleme, cu atat mai bine.
Salutare,
Am urmarit si eu diversele discutii referitoare la MUG-urile din .ro... parerea mea este ca e loc pentru toata lumea, in alte tari MUG-urile se organizeaza pe regiuni si chiar orase si probabil ca nu au loc discutii de genul astora de la noi... In spiritul reclamelor la Zapp s-ar putea forma "MUG-ul celor ce beau doar apa plata cu lamaie" si nu ar fi o chestie rea
Sunt membru al MUG-ului creat pe forum-ul Getfreeforums si recent am luat initiativa de a cumpara (in nume personal) domeniul macuser.ro si hosting pentru a crea un site propriu acestui grup. Dupa un week-end de munca asidua, site-ul va fi online in urmatoarele 2-3 zile. Nu se vor percepe nici un fel de taxe de la membri, momentan sunt singurul sponsor al site-ului si nu ma deranjeaza sa fac asta atata timp cat imi permit.
Nu ma deranjeaza ceea ce fac cei de la Applenet, bravo lor si le urez succes. Daca vor fi doua (sau mai multe) comunitati de useri mac atunci sper sa colaboram unii cu altii si sa ne facem cat mai multi prieteni. Asta e rolul unui MUG, nu e nici un ciolan pe care sa ne batem fratilor, nu e campanie electorala!! Let's have some fun damn it, nu cearta!
1. In sfarsit un om cu capul pe umeri! Felicitari pentru initiativa, sper sa avem o colaborare foarte buna.
2. Scuze D-lui Alexandru pentru numele scris gresit.
3. Imi pare sincer rau ca am reusit sa dezamagesc pe cineva, nu am urmarit sa "fur" nimanui nimic, as fi vrut ca initiativa AppleNet sa vina in itampinarea greutatilor cu care macuser.home.ro se confrunta si sa ne unim intr-un MUG adevarat. Cred ca am fost inteles gresit, that's all.