Am si eu o intrebare.Care este mai tare Athlon-ul sau P4 ?Am si eu nevoie de pareri obiective si daca se poate explicatii cat mai precise.Eu unu' sunt fan AMD dar poate Intel-ul este mai bun si eu nu stiu kestia asta.Ok, mersi mult astept raspunsurile voastre.
Barbu Mateescu:
Acesta este singurul thread pe care se mai accepta discutii AMD vs. Intel and so on. Va rog nu abuzati; mentineti discutia coerenta, obiectiva si non-aiuristica
Multumesc,
Barbu Mateescu
Hai mah, nu mai fiti rai cu omul, discutia este chiar originala [img]images/smiles/icon_rolleyes.gif[/img] Chiar, care o fi mai bun, Athlon sau P4 [img]images/smiles/icon_confused.gif[/img]
<BLOCKQUOTE><font size="1" face="Verdana, Arial">quote:</font><HR>Originally posted by dcg: Hai mah, nu mai fiti rai cu omul, discutia este chiar originala [img]images/smiles/icon_rolleyes.gif[/img] Chiar, care o fi mai bun, Athlon sau P4 [img]images/smiles/icon_confused.gif[/img]
[img]images/smiles/icon_wink.gif[/img] <HR></BLOCKQUOTE>
P III ! [img]images/smiles/icon_smile.gif[/img] [img]images/smiles/icon_biggrin.gif[/img]
<BLOCKQUOTE><font size="1" face="Verdana, Arial">quote:</font><HR> Hmm, oare cum ar fi combinatzia PIII-DDRAM????
<HR></BLOCKQUOTE>
la fel ca P3 sdram - se pare ca ddr-ul nu ajuta cu nimik
eu personal m-am certat ore intregi pe aceasta tema [img]images/smiles/icon_biggrin.gif[/img] insa fara nici un rezultat [img]images/smiles/icon_biggrin.gif[/img]
adica tipul pe care vroiam sa-l conving sa-si ia xp + ddr si-a luat p4 + rambus
poti privi din punctul de vedere al bus-ului sistemului .. xp = 266 - p4 = 400
Tokmai am luat un Epox 8KHA+,XP 1700+, 256 DDRAM 2400 Mushkin, super stabil, in benchmarkuri bate lejer p4, in jokuri la fel.
Ca bani am ieshit mai bine decat cu un p4
MB -100$, proc 135$, ram 100$-pretzuri finale.
Pana nu de mult inclinam sa trec pe P4 (poate si pt. ca foloseam unul la serviciu). Dar testand un XP 1700+ pe un ECS K7S5A (SIS 735) in comparatie cu P4 1,6 GHz pe MSI MS-6529 (Intel 845 Pro) a iesit net in avantaj XP-ul (3Mark 2001 SE, frame-rate/s la comprimari filme, Quake3, Sandra 2001 TE, etc). Asa ca, fiind si mai ieftina platforma pt. XP cu vreo 50 EUR, raman in continuare pe XP acasa si P4 la serviciu.
P4 - viteza mai mare, pret mai mare
Athlon - viteza destul de mare, pret relativ mic
Raportul pret/performanta e in favoarea AMD-ului, dar daca ai bani si n-ai ce face cu ei alege P4; e un pic mai stabil.
Stabilitatea nu o da procesorul, ci placa de baza, asa ca afirmatia ta e incorecta.Fii foarte sigur ca un p4 pe un via 694x (parca asta e chipsetu) merge la fel de bine (sau de prost) ca si AMD pe o platforma VIA.
P4 - viteza mai mare, pret mai mare
Athlon - viteza destul de mare, pret relativ mic
Raportul pret/performanta e in favoarea AMD-ului, dar daca ai bani si n-ai ce face cu ei alege P4; e un pic mai stabil.
P4- viteza mai mare -doar daca consideram megaherzii - ca altfel athlon xp2000(1666mhz)>p4-2ghz(in cele mai multe cazuri)
Iar cu stabilitatea de "vina " nu e procu ci Chipsetul placii de baza -
1. P4 nu-i mai rapid decat Athlon XP nici la aceeasi bani, nici la aceeasi frecventa si nici la acelasi rating.
2. Procesoarele Intel nu sunt mai stabile, nici macar placile de baza daca ai grija ce-ti iei. In concluzie, sistemele cu Intel nu sunt nici mai stabile nici mai instabile decat cele cu AMD.
rezare Via 694x e pentru P3/Celeron, pentru P4 e Via P4X.
heh, dar daca NU ai grija ce itzi iei, intel e mai stabil.
nu chipsetul placii de baza conteaza, ci producatorul, modelul, shi de multe ori revizia placii, plus BIOS-ul.
lifeSucks de unde stii tu chestia asta? Daca-ti iei placi proaste poti sa ai probleme indiferent de procesor. Singurul dezavantaj pe care il au procesoarele AMD e temperatura care iarasi nu mai constituie o problema daca ai grija ce-ti iei. Pana la urma Intel vs AMD ramane o problema de gust.