Ba se pot moda si placile de sunet. Se numeste modare software(softmodding) si se realizeaza in principiu din cate stiu doar pe la placile Creative cu ajutorul unor drivere KX..
KX sunt o varza...
Modarea se face cu drivere de la Creative modificate sa poata sa fie instalate pe alte placi. Asta deoarece placile in sine (cu cateva exceptii) nu sunt atat de diferite hardware, este mai mult o politica a Creative de diferentiere.
Cauta pe Google "YouPAX drivers" sau asa ceva. Au mai fost linkuri date aici, un punct de plecare ar fi: http://www.driverheaven.net/showthre...threadid=45004
Personal am instalat pe un Audigy2 ZS driverele de la Audigy4. Apoi am facut o conexiune intre 2 pini de pe extensia placii (cu ajutorul unui cablu audio CD) si acum crede ca are bay-ul extern montat si ca este Platinum. Avantajul ar fi ca unele facilitati sunt oferite de software numai versiunilor Platinum.
PS: Avatarul tau ma face "idiot" asa ca zi mersi ca un idiot ti-a dat o mana de ajutor... data viitoare nu o sa mai fiu atat de amabil.
De curiozitate (ca nu am auzit nici io de modarea placilor de sunet ) :
1) Cum se procedeaza ?
2) Ce inseamna de fapt modare la placa de sunet ?
3) Se mai poate moda si altceva (monitor (lol) , placa de retea (lol) ...) ?
PS: Avatarul tau ma face "idiot" asa ca zi mersi ca un idiot ti-a dat o mana de ajutor... data viitoare nu o sa mai fiu atat de amabil.
Zau SoNic, chestia din avatar e un banc cunoscut de mult timp. Ma asteptam sa considere Viliboy o jignire avatarul in cauza dar chiar sa consideri faptul ca cineva a pus un avatar doar ca sa te supere pe tine si pe alti utilizatori de produse Intel, e exagerat.
Stiu, nu e gluma, dar este proasta
Oricum, denota un oarece teribilism care nu da bine cand ceri ajutorul altora.
Modarea placilor Creative este posibila pentru ca aia nu au schimbat prea mult hardul dar au tot felul de optiuni functie de "ID-ul" inscris in firmware-ul placii. S-au manarit niste drivere originale sa nu mai faca verificarile alea si gata... mai multe la linkul dat de mine.
Driverele KX? Pai sunt in faza "02/17/2004 - Version 5.00.3537 (BETA) released"... si unii se plang de Creative ca nu face update-uri mai des la drivere Au aparut OpenAL, EAX 4 (sau chiar 5 la X-Fi) de atunci...
mc mult sonic, am sa incerc
chiar te deranjeaza avatarul meu? e doar o gluma. ce ar trebui sa fac sa imi pun un avatar cu un pesonaj din desene animate? ( no ofence)
si eu am tot intel dar chiar nu ma simt ofensat de avatar.
oricum am sa il schimb, daca te incanta cu ceva( asta pt ca mi-ai raspuns :P)
Placi modabile stiute sunt: Live 5.1, Audigy 1, Audigy ES, Audigy Player, Audigy 1 Platinum Ed., Audigy 2 (doar putine si nu stiu daca Value sau 6.1), Audigy 2 ZS. La un Live! 5.1 se merita mai mult redarea unei surse stereo pe canalele de spate, pentru ca acestea au un DAC Philips mult mai bun decat ac97-ul care e pe front.
Modarea placii de sunet este de fapt ceea ce au promis Creative cu Live Player. Upgrade-ul softului intr-un stadiu in care se deschid posibilitati si capabilitati total noi pentru acea placa. Toata generatia Audigy se invarte in jurul aceluiasi porcesor e-mu, cu foarte mici modificari. Asta inseamna ca daca un Audigy 4 pro e THX certified si un Audigy 1 nu e, nici macar "n-a auzit" de THX, cu drivere modate Audigy 1 devine Audigy 4, THX certified, merg toate setarile THX si multe alte chestii.
E, sunt ceva mici diferente hard se pare care nu pot fi ocolite (DAC-urile de calitati diferite este unul, suportul pentru DVD-A se pare ca este hardware, procesorul de pe A2/4 este mai rapid decat ala de pe Live! si deci suporta mai multe functii simultane, etc.) dar in principu asta este situatia...
Sonic, daca te uiti putin mai atent pe forum ai sa vezi ca s-au mai lansat cateva versiuni intre timp.
E adevarat ca pe site la download ultima versiune e 3537.
Totusi o sa gasesti versiunea 3538j la http://download.kxproject.lugosoft.c...538j-full_.exe
si ce aduce ea nou la http://www.driverheaven.net/showthread.php?t=97845
Cat despre suport eax.....nu prea cred ca o sa existe; driverele nu sunt gandite pentru jocuri.
Driverele KX au fost concepute pentru a oferi muzicienilor cu buget foarte mic posibilitatea de a exploata la maxim capacitatile unei placi de sunet Creative Live! pentru facerea de muzica pe computer. Una din caracteristicile importante ale driverelor KX este aceea ca ofera drivere ASIO si GSIF, dar si un acces mai flexibil la mixerul intern si unitatea de procesare a placii de sunet.
Sint foarte multi pasionati de facerea de muzica ce si-au facut inceputurile de amatori cu un Creative ieftin cu drivere KX, asa ca afirmatia lui Sonic "Pai la ce folos atunci? Ca din cauza suportului hardware (EAX) in jocuri isi ia un om normal placa Creative, nu sa asculte muzica..." este semnificativ inocenta.
Pai la ora actuala sunt drivere cu suport ASIO disponibile oficial. Nu mai zic ca pentru muzica sunt alte solutii mai bune, care nu implica reasamplig (M-Audio de ex) sau solutii dedicate E-MU. Sigur ca la data lansarii Live! erau o alternativa buna, dar astazi... nu stiu. Inclin sa te cred pentru partea muzicala, dar la threadul asta, driverele KX nu erau soluita (pentru modarea placii din Live! in Audigy).