In februarie am cumparat o imprimanta Canon Pixma MP 150 (cine m-o fi pus?). Imprimanta are cartuse PG 40 si CL 41.
Dupa un timp de folosire (cca 1 luna), cand pe ecran mi-a aparut mesajul ca nivelul cernelei din cartuse este low, le-am reumplut. Dupa introducerea acestora in imprimanta am avut surpriza sa constat ca raman aprinse led-urile de avertizare a nivelului scazut de cerneala, iar la orice imprimare am activ pe ecran mesajul de nivel scazut. Vazand insa ca totusi imprimanta isi face treaba n-am dat prea multa importanta acestor fenomene.
Problema a aparut insa cand, la un moment dat, in timpul unei imprimari, pe ecran mi-a aparut un mesaj care ma avertiza ca nu mai am cerneala in cartusul negru (desi foaia pe care mi-a scos-o nu dadea semne de asa ceva) iar pe panoul de control al imprimantei codul de eroare E4. Am scos cartusul, l-am reincarcat (desi nu a intrat in el cat ar fi trebuit), l-am repus in imprimanta si am vrut sa continui imprimarea. Degeaba. Mesajul ca nu are cerneala si codul de eroare reapareau la fiecare deschidere a imprimantei. Am inceput sa butonez tot ce era pe imprimanta , am spus doamne ajuta si la un moment dat mesajul cu pricina a disparut si am putut printa . Pe panoul de comanda a aparut insa o schimbare: led-ul aferent cartusului impricinat, care dupa prima incarcare s-a aprins permanent acum clipeste.
Deocamdata pot printa, dar ma intreb: pana cand? In manualul imprimantei nu se precizeaza nimic de asa ceva. Ma poate ajuta cineva sa dezleg problema?
Multumesc anticipat
Mai mult ca sigur cartusele tale au un cip integrat care e responsabil cu calcularea nivelului de cerneala ramasa in cartus.
In cazul acesta degeaba umplii tu cartusul , ca cipul respectiv va arata in continuare ca este gol.
Asta e o metoda de protectie inventata de producatorii de imprimante, tocmai pentru a impiedica reumplerea cartuselor.
La unele imprimante cipul respectiv poate fi resetat prin diverse metode... dar nu e universal valabil.. in cazul tau trebuie sa cauti pe net sa vezi daca gasesti ceva informatii legate de cartusele tale.
If necessary leave cartridge in printer for up to 24 hours.
Note: Each time the cartridge is removed from the printer an "empty cartridge" message appears and a blinking amber light will come on, on the printer. Holding the paper feed button down for 3-5 sec. will allow you to override the counter.
Cerneala insa am cumparat-o de la DOLJNET, care mi-au dat instructiuni de umplere ce sunt identice cu cele de mai sus.
Problema mea e ca led-urile clipesc si deoarece pe imprimanta nu am un buton "paper feed button" nu pot aplica instructiunea: Each time the cartridge is removed from the printer an "empty cartridge" message appears and a
blinking amber light will come on, on the printer. Holding the paper feed button down for 3-5 sec. will
allow you to override the counter.
De aceea am "cantat la pian" pe toate butoanele pana mi-a disparut mesajul. Acum pot tipari, dar led-urile clipesc in continuare.
Avand in vedere cele de mai sus si faptul ca vreau o imprimanta din care sa scot cat mai multe pagini (adica, o sa incarc tonerul de multe ori) ce recomandati? Sa dau banii pe MP150 (sau alta imprimanta Pixma) sau sa iau un Lexmark e232?
Astept sfaturi...
imprimantele canon (i250, i350) au posibilitatea de resetare a cartusului/contorului din proprietati. undeva la mentenance.(unde au si optiuni clean color/black cartridge/drum)