Eu nu m-as grabi sa il cumpar, (asta presupunand ca as vrea sa il instalez vreodata pe calculatorul personal) as astepta sa apara macar Service Pack 1. Dar cine prefera sa fie early adopter banuiesc ca isi asuma riscurile.
LE pentru postul de mai jos:
Nici atunci nu o sa imi pun Vista.
Last edited by Foxter; 31 01 2007 at 03:21 PM.
Motiv: Completare
Au aparut softurile pentru monitoarele LCD Samsung. Se pot descarca de pe site-ul oficial. Se pare ca ei le aveau deja de ceva timp, dar le-au pus la dispozitie chiar in ziua lansarii Vista. O sincronizare uimitoare.
Azi mi-am instalat Windows Vista Business iar cu sistemul pe care il puteti vedea in semnatura si cu monitorul pe digital vreau sa spun ca merge incredibil. Efectele Aero sunt de neimaginat. Nu mi-am inchipuit vreodata ca Microsoft va fi capabil sa faca un asa sistem de operare. Asta despre estetica si performanta. Cat despre securitate inca nu l-am testat prea mult dar promite cu noul Firewall care intradevar da a Firewall.
Ce am observat... Dupa ce am instalat toate driverele am intrat in Control Panel\Performance Information and Tools si am apasat optiunea "Update my score". Dupa ce s-a actualizat de la nota 1.0 a trecut la 4.5 iar Windows-ul a inceput sa zboare ca in basme cu anumite efecte vizuale superbe. Aproape ca nici nu-mi mai vine sa instalez Firefox la cat de bine se misca IE7 in Vista.
Care este "buba"? Categoric mananca multe resurse ale PC-ului. As recomanda sa nu va instalati Vista daca aveti sub 1GB RAM. De mers probabil ca merge si cu mai putin RAM insa eu stiu cat de bine...
Daca aveti intrebari despre Vista Business nu ezitati
GFX card: Asus GeForce 8800GTS 640MB DDR3 320bit
RAM: Corsair Dominator 2x2048MB DDR2
HDD: Western Digital 640GB AAKS + Seagate Barracuda 7200.9 T-Lite 160GB
PSU: Corsair HX520W
Case: Antec P183
LCD Monitor: Samsung 940BW
LCD TV: Samsung LE32B651
Audio sistem: Logitech Z-5500
De xp, pt ca pentru placa mea nu a aparut de vista (gigabyte ga 7vaxp-a ultra).
Atunci nu te mira că nu îți vede SATA sub Vista.
Pe 32 de biti, cel putin in momentul da fata. Suportul pentru Vista cand vine vorba de drivere si programe mai "delicate" (antivirusi, partitionare etc) e inca destul de fragil pentru versiunea de 32 biti, cat despre 64 biti acestea nici nu prea exista. Daca nu intentionezi sa folosesti mai mult de 3.25-4GB RAM, atunci 32 de biti e suficient. Peste 2-3 ani poate ca 64 de biti va fi o necesitate, dar poate atunci nu vom mai vorbi de Vista ... urmeaza WIndows codename "FIJI".
Cel pe 64 de biți cică e mai lent, deși ar fi trebuit să fie o idee mai rapid.
Datorita arhitecturii cu mai multe layere de abstractizare ce fac posibila rularea fara de probleme a programelor pe 32 biti in cadrul Windows Vista 64biti, se pierde din viteza, dar nu prea mult.
Care este "buba"? Categoric mananca multe resurse ale PC-ului. As recomanda sa nu va instalati Vista daca aveti sub 1GB RAM. De mers probabil ca merge si cu mai putin RAM insa eu stiu cat de bine...
...pai daca ai n-spe aplicatii deschise normal ca se misca nasol. Am incercat un Vista pe 512 RAM si mi-a mers destul de bine. Dar nu am deschis zece aplicatii in acelasi timp, cum fac unii care recomanda n-GB RAM.
daca esti cumpatat si nu te agiti sa faci codari video, sa scrii in Office 2007, sa ai mess deschis si un browser + un winamp ceva....vista merge si pe 512 RAM. Cel putin mie mi-a mers cand l-am incercat!
--------------------------------------------------------------------------
[URL=http://www.speedtest.net][IMG]http://www.speedtest.net/result/804328964.png[/IMG][/URL]